VELIKOSRPSKI IDEOLOG PROVOCIRA: “RS i Crna Gora su unutrašnja pitanja Srbije”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Raković je pohvalio deklaraciju usvojenu na Svesrpskom saboru, ističući je kao dobru osnovu za nacionalne interese.

Srbijanski historičar Aleksandar Raković izazvao je skandal svojim izjavama u emisiji Ino-strane na RTV Vojvodina 11. juna.

Raković je u jednosatnom razgovoru govorio o srbijanskom nacionalnom pitanju, nazivajući Republiku Srpsku i Crnu Goru unutrašnjim pitanjem Srbije.

Raković je pohvalio deklaraciju usvojenu na Svesrpskom saboru, ističući je kao dobru osnovu za nacionalne interese. Prema njegovim riječima, Crna Gora bi trebala biti značajnije predstavljena u budućim svesrpskim deklaracijama.

Raković je ponovio tvrdnju da su Republika Srpska i Crna Gora unutrašnje pitanje srbijanskog naroda, te da se o njima ne bi trebalo govoriti kao o međunarodnim ili internacionalnim odnosima, jer su to, prema njemu, srpske države. On je izjavio da Republiku Srbiju, Republiku Srpsku i Crnu Goru treba smatrati dijelovima “Njegoševe Srbije”.

Raković je također rekao da, ukoliko Trump pobijedi na izborima, naredne četiri godine treba iskoristiti za razdruživanje Republike Srpske od BiH. Kada je riječ o Kosovu, naglasio je potrebu za strpljenjem i oprezom prema albanskim provokacijama, čekajući povoljan trenutak za reintegraciju Kosova.

Zaključio je da samo stanje iz 1918. godine može biti prihvatljivo za Srbe, te da trenutnu situaciju smatra neredovnom. Raković je pozvao na ujedinjenje Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u jedinstvenu srpsku državu kako bi se, prema njegovim riječima, obnovilo redovno stanje.

Slobodna Bosna

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

36 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
Realan
1 mjesec ranije

Naravno,nedosanjani san o velikoj srbiji.tako su se ponasali i ophodili prema narodima i republikama bivse Juge.smatrali su da je srpsko sve od Vardara pa do Triglava,da se Bg i srbi pitaju za sve i odlucuju o svemu i svima,….al omaklo im se!procitani su,na zalost,ratovi,zrtve,izbjeglistva na svim stranama su bila tadasnji rezultat!
Sad,vucicevi megafoni,voline,duduci i njima slicni s vremena na vreme laju i prenose poruke vrhovnog vodje o programu koji je isplaniran odavno….ali ne smemo zaboravljati stvari i naravno ne vjerovati im nikad vise

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Realan

Srbija je istorijski zahvatala dijelove Bosne, Hercegovine i Dalmacije. Bosna prije turaka je bila čista srpska država kao i Raška u svim poveljama vladara Bosne se za narod kaže da su “Vladari Srbljem, Bosne, Pomorija i zapadnih strana”. Mi i Srbi iz Bosne smo isti narod a vi i Srbi iz Bosne ste gotovo rodbina, polovina prezimena su vas ista.

Eto onaj Helez, što njemu mogu bit Srbi Elezi nego rodbina. Ili ovdašnja prezimena Biorac i Bihorac, Karišik, Gojak, Biševac kojih ima i Srba i Muslimana.

Ako pobijedi Rusija biće Srpski svijet ako pobijedi zapad propašemo svi, vi ste pobijedili i 1995 opstala je lažna tvorevina Bosna, dobili ste Sarajevo iako je cijela okolica Sarajeva oduvijek srpska što najbolje kazuje čiji je to grad.
Pa opet iz Bosne pobegoše svi, džaba im i da je tri put veća muslimanska Bosna. A sa zapadom biće tako i još gore

Realan
Realan
1 mjesec ranije

Ne kontam vlasino sta si izmudrovo!
Visegrad,Zvornik,Srebrenica itd su do 1992.god.vecinski bile bosnjacke,sad skoro da tamo i nema Bosnjaka!
Velika srbija je vas vjekovni san,al sanjajte,Vulin ce vas nauciti koje droge najbolje djeluju da bi vam fantaziranje bilo uspjesno!vucko zvalavi ce vam davati ideje a njegov mentor nosati seselj spisak gradova koje su u srbiji

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Realan

Čuj vlasino, nemoj me zasmijavat, prošlo je to, nekada su age i begovi sedeli po Beogradu, Smedervu, Užicu a srpska raja po selima čovala stoke. Jer Vlah u svom izvornom značenju znači stočar.

Odavno je to vrijeme prošlo, nema vlaha i stočara do vas po Pešteri i drugim dijelovima ovog zabitog Sandžaka. Po Beogradu, Nišu i drugde zna se ko je sada

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Samo nemoj ti o istoriji, jer ti znaš samo onu srpsku, izmišljenu, lažiranu, i s određenim ciljem napisanu, a bez neke vidljive koristi po vas Srbe, samo doprinosite da vas drugi narodi sve više mrze. Sadašnji tzv. Srbi iz Bosne nisu srbi, već su poreklom Vlasi, što sa Srbima iz Srbije nema blage veze, tj. oni su pravoslavni Bošnjaci. Kad se tiče imena i prezimena, slično je na bliskom istoku, većina hrišćana i jevreja nose muslimanska imena, pa hajde reci im da nisu Jevreji i Hrišćani, kao što ti hoćeš da kažeš da Bošnjaci u stvari nisu to što jesu, već su Srbi, i prije Turaka, a i danas. Što prije se okanete ćorava posla, biće bolje i vama i nama.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Ko istoriju falsifikuje otiđi pa vidi na spomeniku kralju Stefanu Tvrtku u Tuzli, gdje su citirali tekst iz povelje ali su ga prekratili za dio gdje se pominje da je hrišćanski vladar srpskog naroda.

Za razliku od onog Realnog što ništa ne može da skapira ti si razumio šta sam htio reć. Za mene Bošnjaci naravno da nisu Srbi ali su narod srpskog porijekla. Pa bi se trebalo tražiti tačke zbližava ja a ne večitog trvenja.

RTV Vojvodina je radila serijal “Istorija s Peštera” u kojem je i moja malenkost sudjelovala. Gdje ugledni pešterski domaćini govore o svojim pravoslavnim korijenima i u glavu znaju svog zadnjeg hrišćanskog pretka. Slobodno pogleda pa mi posle pričaj nadri teorije o nekakvom vlasima…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

“Hrišćanski vladar srpskog naroda” kažeš u vrijeme Tvrtka Kotromanića, a Srbi konstituisani kao narod krajem 18-og i početkom 19-og vijeka, kao i u ostalom većina evropskih naroda, a do tada su se raspoznavali, ili plemenski, ili vjerski, nikako nacionalno, ali ste vi to “srpski”, “Srbi” itd. dodavali tokom 20-og vijeka, jedino se Bošnjaci, ili dobri Bošnjani, pominju prije 1 000 godina.Ako misliš da trebamo tražiti tačke zbližavanja, ja rekoh da se vi Srbi najpre okanete ćorava posla, i ubjeđivanja svih redom na Balkanu, kako su Srbi neko i nešto, kako vi gdje god živjeli, morate imati najveća moguća prava i vlast, kako reče Vulin glupan “Srbin se nigdje ne osjeća bezbjedno i sigurno, gdje nema svoju vojsku i policiju”, a šta da kažemo mi Bošnjaci koji smo rasuti po Balkanu, gdje nas svi ugrožavaju, napadaju, raseljavaju, nad nama prave zločine i genocid, itd. kroz cijelu istoriju. Što se tiče porijekla Bošnjaka, niko iole pismen ne spori da ima Bošnjaka koji vode porijeklo od Srba, među njima sam i ja, ali to ništa ne znači, jer su ljudi prihvatili islam i Bošnjaštvo, i to je svršena stvar. Drugo, velika većina Bošnjaka vodi porijeklo od Bogumila, koji jesu bili hrišćani, ali ne i Srbi, kao što vi pokušavate to podmetnuti, čak im je i crkva bila posebna i drugačiji način vjerovanja i molitvi. Što se tiče Pešteri, bar 80% Bošnjaka vodi porijeklo od Albanaca, npr. sela Ugao, Baćica, itd. i dan danas stariji govore albanskim jezikom, sasvim slučajno prije par godina sam sedeo sa dedom boksera Muamera Hukića (Mark Huk), čovjek priča na albanskom sa još jednim starim čovjekom, tako da, asimilacija je učinila svoje

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Možemo se sporiti do sutra ali prosta logika tu jedino može da prosudi, kada se pogledamo nema razlike binu govori ni u izgledu pa čak ni u mentalitetu, dakle u najdubljoj suštini to je jedan narod. Pita je je samo jeli stariji i izvorni naziv Srbin ili Bošnjak. Ja tvrdim Srbin.

Ja ne kažem da su svi Srbi, ja vas gledam kao zaseban narod nego samo kažem da smo od jednog porijekla. Narod starinski a preci su nam iliri, tribali, tračani, Pelasti pa sve do Vinčanske kulture i Starčevačke.

Još tvrdim da nam zapad hoće posejati novi rat. A zapad nikad vama neće dat muslimanski državu a u savjezu sa Srbima jedino bi vam mi garantovati muslimanski državu koja bi sa nama bila savezna Republika.
I to ja ne pričam na pamet nego je to Milošević već ponudio Aliji, Muhamed Filipoviću i Šaćirbeju.

Što se Albanaca tiče, oni su svakako 80% srpskog porijekla to što govore albanski ne znači ništa.Svi toponimi u Albaniji su srpski, kucaj na Guglu, ostrvu a, jablanica, testenica, dubovi, ograde, tropolje…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Možemo se sporiti, a i moramo jer vi Srbi “tešete” isto, godinama računajući da će se laži nekada “primiti” kod nas Bošnjaka, Hrvata, Albanaca, Crnogoraca, Makedonaca, po onoj Gebelsovoj, 100 puta izrečena laž postaje istina, ali neće da ide to tako. Što se rata tiče, nikakav zapad ne proizvodi ovdje ratove, već vi Srbi, nacionalisti. Savez sa Srbijom je gori od saveza sa đavolom, mi smo taj savez imali do 91, pa znamo šta se desilo. Sad su i Albanci poreklom od Srba, hahaha, pa vi nemate nikakvu mjeru ni u čemu, ni u lažima, ni u zločinima, ni u lopovluku, ni u kriminalu, ama baš ni u čemu nemate mjeru, narodna izreka kaže, “ko laže, taj i krade”, taj će da uradi sve što mu dođe do ruke. Pomirite se s tim, da vi vodite porijeklo od Ruskih (karpatskih) cigana, i vi niste danas ni nalik onim plemenima koja su došla sa Karpata, zato što se dolaskom Turaka za 500 godina desila miješanja gena sa turskim, pa umjesto što ste bili žuti i podbuhli, kao što je 90-ih govorio Haris Silajdžić, danas ste se proljepšali, pa Srba ima i crnih, i smeđih.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Srbija nikada nije zahvatala nikakve dijelove BIH, već je BIH zahvatala dijelove današnje Srbije, cijeli Sandžak je bio u sklopu BIH, čak i na berlinskom kongresu je Sandžak ostao u sastavu Bosne, pa ga je Srbija kasnije okupirala i to kao i uvijek, uz ogromne ratne zločine i protjerivanja Bošnjaka muslimana. I ne trabunjaj viš kad vidiš da ti niki ne vjeruje, i da još neko nešto zna o tome.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Ne pričaj na pamet nešto što je opšte poznato, u prvo vrijeme Srbije je više bilo sa one strane Drine nego sa ove.
Konstantin Portfirogenit u svom poznatom dijelu, pominje srpskog Kneza Časlava iz 9 vijeka i nabraja njegove gradove gdje je Soli odnosno Tuzla u središtu njegove države. Ta godina pomena se i danas nalazi na grbu Tuzle…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Shvati jednom za svagda, da u Bosni nije bilo Srba sve do kraja 19-og vijeka, bili su Bošnjaci pravoslavci, porijeklom Vlasi, i nikakvi Srbi tamo nisu postojali, u Srbe ih preobratila srbijanska propaganda, a svaki iole Srbin koji hoće realno da nešto kaže, zna da Srbi iz Srbije, i bosanski Srbi, nisu ni slični a kamo li isti narod. Mani Časlava, nije on bio Srbin, to zadnjih stotinak godina hoćete svakome na Balkanu da “prišabanite” da je Srbin, nema od te priče ništa, Bogumili nisu bili Srbi, a nisu htjeli ni da prihvate srpstvo, nego su prihvatili islam i bošnjaštvo.

Realno
Realno
1 mjesec ranije

Gde su trebale da budu granice Srbije posle prvog svetskog rata, da kralj nije napravio Kraljevinu Srba hrvata i Slovenaca, kasnije Jugoslaviju, i pogrešio da se nikada Srbi ne mogu od te greške oporaviti. A Bošnjaci postoje od devedeset i neke.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Realno

Pojma ti nemaš, u stvari imaš, ali lažeš samog sebe, i ti znaš da se Bošnjani pominju već 1 000 godina, a Srbi nekih 100-tinak godina. Mene su u Makedoniji i na Kosovu nazivali Bošnjak još kad sam bio mlad, prije 80-te godine, koliko da znaš da nije bilo baš 90 i neke.

sta te briga
sta te briga
1 mjesec ranije

Pojedi jedno veliko nedzase

Chat_BOT_GPT
Chat_BOT_GPT
1 mjesec ranije

Pa i jesu. Uskoro ce morati da smjeste Srbe iz ovih drzava po Srbiji. Polahko ali sigurno se ispunjava Tarabicevo predskazanje.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Chat_BOT_GPT

Misliš, da će opet biti neka traktorijada? Pa da, ona iz Banjaluke je samo odložena, dok svi Srbi ne obezbede traktore, jer ih ipak ima malo više u BIH, nego u Hrvatskoj i na Kosovu.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Ma da samo, što reče Zuko Helez, Srbima bi najbolje odgovaralo da sami odu na miru iz BiH…
Zlo goveče zauvijek june. Nećete vi nikad odrasti i opet ste počeli da se palite na ratovanje…
Nagrabuaićemo svi skupa a vi sada kad vam nacisti sa zapada nisu tako jaki – možda još i više.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Zašto vi Srbi možete nama Bošnjacima da kažete, ako nam se ne sviđa da živimo sa vama Srbima, možemo ići put Anadolije, a Zukan Helez ne može to isto reći Srbima iz BIH? Jel to opet misliš da ste vi neka “naprednija” rasa? Ja ne znam, ali ako si u sukobu sa jednim čovjekom, može biti kriv i on, ali i ti, ali ako si u sukobu sa 5,6 osoba, onda vjerovatno znaš ko je loš a ko nije, ne možeš ti biti u pravu, a ova šestorica jok, tako ti je i sa narodima, ti vidi ko je tu napredniji, a ko primitivniji?

Karajukića bunarovi
Karajukića bunarovi
1 mjesec ranije

Ja to nisam dugo čuo ni da vam je neko rekao u kafani a kamo li sa zvaničnog mjesta. A Zukan reče da svaki dan priča sa stranim zvaničnici a o tome. Nema veze, samo neka on pravi planove za traktprijade, neće to baš tako bit

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Ako nisi dugo čuo, onda slabo i pamtiš.

Realno
Realno
1 mjesec ranije

Raduješ se nesreći? Misliš zlo jednom narodu, pa taj isti narod nazivaš zločincima? Hoćete opet žrtvu da proglasite krivcem? E pa bolesni umu taj film nećeš gledati. Kad dobijete što ste tražili onda kmečite. Smirite se bolje će biti za sve.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Realno

Ja mislim da je ovog puta bolje da ti ćutiš, nemate više četvrtu silu u Evropi JNA, uz sebe, razmisli malo.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Kod blesavih glupana, mašta može svašta, i snovi mogu da budu “mokri” kao ovi Rakovićevi, ali je problem buđenje, i susret sa stvarnošću. Kakav narod takav vođa, a i svi ostali oko vođe, pa i “istoričari”.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Ovom Rakoviću se po pogledu vidi da je neuračunljiv, do duše, cijela vladajuća garnitura je takva, samo pogledajte Vučića, Vulina, Orlića, itd.

Realan
Realan
1 mjesec ranije

Svaka ti je na mjestu

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

A samo pogledaj pogled Dacica kada zakoluta ocima pravi sizofrenik.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

“Odabrana” ekipa, nema šta, ali neka im je, gore po njih.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

Evo jos jedan dokaz da su srbi zlotvori koji hoce stalno da ratuju. Ovaj Rakovic ima pacovsku da facu.

Nik
Nik
1 mjesec ranije

Koji je ovo prdonja

Vesicev dubler na TikTok-u
Vesicev dubler na TikTok-u
1 mjesec ranije

Treba stati na loptu. Danasnji Bosnjaci nisu Srbi tacka. Da li postoje homogeni cisti narodi? Ne. Da li su Srbi ucestvovali zajedno sa ostaslim starosedelackim narodima u genezi Bosnjaka. Da. Evo u mom dnk-juzno slovenskom rodu pored nas vecinski pravoslavnih Srba ima i za sad tri roda Bosnjaka, Ferhatovici, Krvavac i Medjedovic i imamo zajednickog muskog pretka koji je ziveo u 13 veku na prostoru doline reke Tare.Ja uvek navijam da imamo sto bolje odnose sa Bosnjacima zato smo u genetskom smislu jedno i moramo da se osvestimo koliko smo mali i da nas je sve manje da probamo da se ocuvamo u svetu ekspanzije daleko istocnih naroda. Samo jedan Banglades ima 170mil stanovnika a da ne spomijem Indiju,Kinu. Da li mi Srbi treba da trabunjamo svaki dan da su oni Srbi i srpskog porekla.Ne. Dojadismo i bogu i narodu i samo proizvodimo kontra efekat. Na kraju treba zajebati nacionaliste koji zamlacuju narod i skrecu temu sa pravih problema.
Gde su nase pare?
Gde ja pravda za obicnog coveka?
Dokle ce idioti na vlasti da nas sve zajedno prave budalama?

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Najzad neko, ko razmišlja racionalno.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

Selikosrpsko govno, to samo šovinista može da kaže, stoka jedna nezsramna

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

Dosli Cigani sa Karpata na Balkan prije 800 godina i sada smatraju da je sve njihovo.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Mogu ja da “smatram” , i da je Pazar moj, da je Srbija cijela moja, niko mi ne može zabraniti da “smatram”, ali na terenu je situacija sasvim drugačija.

Munja
Munja
1 mjesec ranije

Bol boluje žikina kobila kad mlada bila,malo morgen što reče milošević.

36
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex