UŽIVO / Hiljade građana na protestima u Srbiji skandiraju “Aco lopove”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Članovi Pokreta “Kreni-promeni“ zajedno sa hiljadama nezadovoljnih građana krenuli su ublokadu centralnog beogradskog mosta “Gazela“, kao i mnogih drugih mostova, petlji i saobraćajnica zbog usvajanja Zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Zakone koje je Skupština Srbije usvojila 25. novembra, osudili su aktivisti okupljeni oko Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), koja okuplja pet nevladinih organizacija koje se bore za zaštitu životne sredine.

Kako prenose mediji iz Srbije, nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred Palate pravde krenula je ka mostu “Gazela”.

Okupljeni nose brojne transparente sa natpisimam “Srbija nije na sniženju”, a uzvikuju parole “Čuje se do nebesa, nema više SNS-a i Aco lopove“.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vukin rekao je da su blokade saobraćaja i održavanje neprijavljenih skupova kršenje zakona.

Most trenutno čuvaju jake snage policije i žandarmerije, formirani su kordoni koje su demonstranti pokušali već u nekoliko navrata probiti.

Oni sumnjaju da su izmjene zakona povezane sa projektom međunarodne rudarske kompanije Rio Tinto koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji, te da će ovoj i drugim kompanijama biti olakšano uzimanje privatnog zemljišta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker