Ukrajinski političar ponovo prijeti Srbiji: “Čak i vojska, ako treba. Vrijeme je”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko izjavio je da se skupština još nije sastala da bi raspravljala o nacrtu rezolucije u vezi sa nezavisnošću Kosova.

Kako prenosi Kljan Kosova, on je u toj rezoluciji pozvao da se prizna nezavisnost Kosova. Poslanik partije Evropska solidarnost, stranke bivšeg predsednika Petra Porošenka, kaže da u principu njegova ideja nailazi na podršku i da je jedna od javnih tema o kojima se najviše razgovara u Ukrajini.

“Pre 24. februara neki su govorili da ako Ukrajina prihvati Kosovo, onda Rusija može da opravda ono što se dešavalo na Krimu i Donbasu.

Ali posle 24. februara ceo svet je već shvatio da je to samo invazija na Rusiju a ne prava volja naroda. Mislim da je došlo vreme da Ukrajina prizna Kosovo“, rekao je Gončarenko.

On je rekao da Ukrajina treba da podrži Kosovo, možda čak i vojno ako treba, a da je zbog toga dobio i pretnje Srba.

“Ali još nije kasno za mene, Rusi su do sada planirali da me ubiju dva puta, a jednom da me kidnapuju. Dakle, ove pretnje jednostavno nisu ništa”, rekao je Gončarenko.

Gončarenko dodaje da poređenje slučaja proglašenja nezavisnosti Kosova od strane Moskve služi da bi opravdala “okupaciju ukrajinskih teritorija”.

“Generalno, Srbija se ponaša kao Putinovo oruđe, tako da ovo nije velika stvar. Ceo svet uviđa i vidi da se na našu zemlju dešava jasna invazija, čiji je deo okupiran i tamo se vrši genocid. Dakle, situacija u našoj zemlji nije ista kao na Kosovu”, dodao je poslanik koji je za Kljan Kosova govorio iz Odese, gde živi sa porodicom.

(Kosovo online, B92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Pazar šampion
Pazar šampion
1 mjesec ranije

Kosovo je Srbija.Krim i Donbas su Ukrajina.RS je Bosna.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker