Stefanović: Pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti

Na protestu je povređeno 10 policajaca, a jednom su polomljene obe noge

thumbs b c a141e27c6833b05372e571b61549af5c

{module Oglas 1 – 2020}

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je večeras nasilje na ulicama Beograda i drugih gradova u Srbiji pokazatelj želje da se nasilno preuzme vlast, bez učešća na izborima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jasno je da se trenutna situacija na ulicama gradova može opisati kao ogoljeno nasilje i pokušaj da se nasiljem, fizičkim obračunom, nasilno preuzme vlast, bez volje naroda i učešća na izborima”, poručio je Stefanović.

Istakao je da je policija povratila kontrolu tamo gde je bilo sukoba, da policija nije želela da prekomerno reaguje i da je reagovala tek onda kada su policajci bili izloženi pokušaju linča.

Stefanović je rekao da su demonstranti različitim predmetima napadali policiju.

{module Oglas 0 – 2020}

“Krenuli su u intervenciju kada je nasilje postalo neizdrživo i kada su im životi bili u opasnosti”, rekao je Stefanović.

Istakao je da je 10 policajaca povređeno i da su jednom policajcu polomljene obe noge.

“Privešćemo svakoga ko se bude drznuo da fizički ugrozi bilo kog čoveka”, poručio je Stefanović i kazao da će odgovarati svako ko je bacio kamenicu i ugrožavao policiju i biti strogo kažnjen.

Ministar je dodao da će biti otkriven svako ko je napao policiju i da i pored maski imaju načina da saznaju, te da će se policija potruditi da pribavi dovoljno dokaza da optužbe budu čvrste i da zakon bude brzo sproveden.

On je rekao da su nasilje demonstranata zabeležile mnoge kamere i da su demonstranti 30 minuta bacali suzavac na policiju ispred Skupštine Srbije iz mase.

Stefanović je rekao da bezbednosni aparat posmatra pojave koje pokazuju “element inostranosti” u organizovanju protesta, da su službe na dobrom tragu ko učestvuje u tome. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker