PODRŠKA AGRESORIMA / Sve više srpskih dobrovoljaca u Ukrajini: Borimo se protiv zajedničkog NATO neprijatelja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak u kojem dobrovoljci iz Srbije razgovaraju sa ruskim vojnikom-reporterom gdje navode kako je motivacija za dolazak zajednička borba protiv “zle NATO imperije”.

Ruski vojnik-reporter na početku ističe kako je riječ o dobrovoljcima iz “bratske Srbije” koji su došli da se bore protiv “ukrajinskog nacizma”.

Prvi dobrovoljac govori kako je motivacija za dolazak u Ukrajinu ono što opisuje kao ponavljanje onoga što se dešavalo devedesetih u Jugoslaviji, te da “zla imperija NATO” radi protiv “ruske braće”, kao i da su oni tu došli da pomognu.

Reporter drugog dobrovoljca pita kako on vidi nastavak rata u Ukrajini te šta očekuje da će se dogoditi na Kosovu, i da li će biti zajedničke budućnosti Srbije i Rusije.

“Mislim da bi se rat u Ukrajini trebao brže da riješi, to već sada jenjava, smiruje se, a na Kosovu nikad se ne zna šta može da se dogodi. Nikad se ne zna. Situacije je sad baš napeta” kazao je drugi dobrovoljac.

Srpski dobrovoljci su dio bataljona Pavela Sudoplatova koji se formirao u regiji Zaporožja. Pored učešća u regularnoj ruskoj vojsci, srpski dobrovoljci aktivni su i u snagama tzv. DNR-a ali i plaćeničke grupe Wagner.

Do porasta broja dobrovoljaca došlo je nakon što je grupa Wagner otvorila svoju podružnicu u Srbiji, te se čak putem ruskog kanala RT na srpskom jeziku objavljuju oglasi za pristup jedinicama u Ukrajini.

Posebno zabrinjavajuća činjenica je da izostaje ozbiljnija reakcija međunarodnih aktera na ova dešavanja u Srbiji. Savjetnik američkog državnog sekretara Derek Chollet je “izrazio zabrinutost” predsjedniku Aleksandru Vučiću zbog pojave Wagnera u Srbiji, no nije spomenuo da li će biti reakcije vlade SAD-a.

(Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Black Rose
Član
Black Rose
23 dana ranije

srpski teroristi su poznati da su “najaci” jedino kada treba ubijati i klati djecu,stare i silovati zene! Brzo ce vas ukrajinci vratili u crnim kesama!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker