Novosadski antifašisti zapalili fotografiju Ratka Mladića i poručili: Ne tolerišemo ratne zločince

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Članovi “Antifašističkog fronta 23. oktobar” iz Novog Sada zapalili su fotografiju Ratka Mladića povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Antifašistički front 23. oktobar čine pojedinci i pojedinke, aktivisti i aktivistkinje, koji su se udružili u zajedničkoj borbi protiv fašizma.

“Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima.

To nije samo moralna dužnost, to je također politički i zakonit zahtjev. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira. I baš te ’95. ovaj čovjek je to pogazio, činio sve suprotno. Time što je dehumanizovao druge i drugačije diskvalifikovan je da mu se ime i riječ tolerancija nađu u istoj rečenici. Prema ratnim zločincima društvo ne treba i ne smije imati nikakvu toleranciju”, naveli su.

Potom su zaključili da su protiv ugnjetača i njihovih pomagača, legionara i fašista!

Podsjećamo, nakon što su aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava Srbije (YIHR) planirali na Međunarodni dan borbe protiv fašizma, prefarbati mural Ratku Mladiću, koji se nalazi u centru Beograda, veličanje ratnih zločina dospjelo je u prvi plan.

Treba podsjetiti da je 9. novembra policija štitila mural Ratka Mladića da ne bude prefarban, a ministar policije Aleksandar Vulin je zabranio okupljanje građana u Njegoševoj ulici.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker