Milorad Dodik dobio Orden Republike Srbije: Ja sam Srbin, nisam nacionalista

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine te lider SNSD-a, u Beogradu je dobio Orden Republike Srbije, najviše priznanje u toj zemlji.

U obraćanju nakon odlikovanja, Dodik je rekao da mu je ovo najvažnije priznanje u političkoj karijeri i kako je rekao “kruna njegovog društvenog i životnog angažmana.”

“Doživljavam ovo kao priznanje za moju ljubav prema Srbiji, sprskom narodu i Republici Srpskoj. Ono što sam učinio ovdje sa Vučićem da odbranimo i izgradimo Srbiju i RS na najbolji način. Srbija se promijenila, jača je organizovanija i moćnija. Ja sam svjedok, imao sam priliku da sarađujem sa mnogim prije predsjendicima, da je doprinos Vučića Srbiji veliki. Ovaj period je najbolje razumijevanje i saradnje Srbije sa nama u RS i cijelim srpskim narodom”, poručio je Dodik na ceremoniji.

Istakao je Dodik da mu je drago što se ceremonija dešava povodom Vidovdana, što je moralna historijska vertikala srpskog naroda – što je kazao Dodik.

Dodik: Da smo poklekli – ne bismo bili Srbi, bili bi isti kao ovi u okruženju

Dodik je izjavio da se “srpski narod mogao da ponaša komotnije pred najezdama velikih osvajača, ali je stajao jednako kroz istoriju”, dodao je.

“Srbi da su to učinili bili bi isti kao oni u okruženju. Stali smo i shvatili da moramo da budemo okruženi oko slobode, najvažnije riječi našeg naroda. Sloboda mora da se brani. Sloboda je tražila žrtve. Porazi, stradanja, otišlo nam je mnogo naroda kroz dva svjestka rata. Da smo poklekli, ne bismo bili Srbi, bili bismo isti kao ovi u okruženju. Oni su raširenih ruku dočekivali okupatore i strance”, poručio je Dodik.

Milorad Dodik je kazao da je “Republika Srpska rezultat borbe srpskog naroda za slobodu”.

“Koju smo platili tako što smo je itekako znali cijenili. Stradalnički narod kroz Jasnovac i druga stratišta nije htio prepustiti svoju sudbinu drugima. Zato smo se odlučili da napravimo Republiku Srpsku”, izjavio je Dodik.

Dodik je u obraćanju rekao da ga vrijeđa to što ga nekada nazovu bosanskim Srbinom.

Vrijeđa ga kada ga nazovu “bosanski Srbin”

“Ja sam Srbin. Nisam nacionalista, ja samo volim svoj narod i posvećen sam ciljevima svog naroda, RS, Srbije, koju volim i dolazim, radujem se uspjesima”, izjavio je Dodik, koji je dodao da se smatra bliskim saradnikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rekao je Dodik i to da niko ne treba da sumnja u odnos prema tome šta je srpski narod i borba za njegovu slobodu.

“Učio sam od Vučića, nastavit ću to da radim”, rekao je Dodik.

“Vučić se davno iz kategorije političara prebacio u poziciju državnika. To je lako dokazati. Dobio sam mnoga odlikovanja i ordenja. Ovo mi je najvažnije. Ovo je kruna mog političkog, društvenog i životnog angažmana”, zaključio je Milorad Dodik na ceremoniji u Beogradu.

Izvor: N1

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker