Kraj akademske karijere Vučićevog miljenika: Siniši Malom poništen doktorat

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas nakon zasjedanja odluku o dodjeljivanju doktorata ministru finansija u Vladi Srbije Siniši Malom.

Kako prenose srbijanski mediji, odluka o poništenju doktorata donijeta je jednoglasno, glasovima svih prisutnih na sjednici.

Također, odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu donio je rješenje kojim je izrekao opomenu dekanu Fakulteta organizacionih nauka (FON), Miliji Suknoviću zbog kršenja kodeksa. Njemu je opomena iznijeta zbog “kršenja profesionalne etike“, a iz tog razloga je izrečena i opomena profesoru Ekonomskog fakulteta Draganu Đuričinu.

Proglašen plagijatom: Poništen doktorat srbijanskog ministra Siniše Malog

U odluci koju je potpisao dekan Ekonomskog fakulteta navodi se da je profesor Đuričin i nakon iznijetih javnih sumnji da je doktorat Siniše Malog plagijat umjesto da izvrši provjeru, ostao pri navodima da postoji originalni naučni doprinos, a da navodi u medijima nisu vjerodostojni i potpisao izvještaj.

Podsjećamo, još prije dvije godine odbor za profesionalnu etiku je utvrdio da postoje elementi akademske nečestitosti u izradi doktorske disertacije kandidata Siniše Malog.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali sakrio vlasništvo nad 24 apartmana

Također, važno je napomenuti da je Siniša Mali jedan od najbližih (ako ne i najbliži), saradnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Između ostalog, u žiži javnosti se našao i prije mjesec, kada se u okviru međunarodnog projekta “Pandora Papers” njegovo ime našlo na listi zbog sumnjivog vlasništva 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker