Karić: Rusima smo poklonili najveći kapital, a nismo dobili gas za 100 evra

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Biznismen Bogoljub Karić, gostujući u jednoj emisiji, govorio je o stavovima na neke od ključnih političkih tema, kao što su odnosi sa Rusijom, ali i rešenje za Kosovo i Metohiju. Karić je istakao da bi voleo da Vlada iz Prištine održi sednicu u Beogradu, smatrajući da bi to bio iskorak u poboljšanju odnosa sa Albancima.

„Sve su prodali, jer su nesposobni da proizvedu, pa nas prodaju strancima i postajemo robovi zapadnih biznismena“, rekao je na početku svog gostovanja Karić komentarišući brojne investicije u Srbiji.

Na konstataciju voditelja da je „NIS“ otišao u ruke istoka, Karić kaže da smo ruskoj strani poklonili najveći kapital koji smo imali.

„Nismo ništa specijalno dobili za to. Nismo dobili gas za 100 evra, kao što ga ima Belorusija, nego ga plaćamo ne znam koliko. Nama Rusija ne može da se oduži nikada. Na njima je da obezbede trajni i večni ugovor za naftu. Kub gasa za 100 evra ili dolara, pa to je ništa za njih“, rekao je Karić u emisiji na K1 televiziji  i dodao da bi to za Srbiju bila značajna olakšica.

Komentarišući svoj politčki angažman, Karić navodi da posle svih godina ne bi bio dobar političar, a evo kako bi rešio pitanje Kosova.

“Ja sam tada Miloševiću napisao 73 stanice koje je on predao tamo prvom premijeru Radmiloviću, gde sam predložio da se na Kosovu i Methoiji sve privatizuje, da se 51% proda i napisao kome sve. Da se proda Rusima, Englezima, zapadnjacima… 49% pripalo bi ostalim akcionarima, bilo srpskim, bilo albanskim i do sukoba ne bi došlo. Imali bismo mir i stabilnost. To je sve prošlo, mene nikada niko osim Đinđića, nije zvao da bilo šta predložim”, rekao je Karić.

On je dodao da je njegov predlog uključivao to da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju.

“Tu nećemo biti više u opasnosti. Ni Srbi, ni Albanci. Od tada me više niko nije zvao. Voleo bih da naš predsednik direktno pregovara sa predsednikom Kosova, ili premijerom. Da ode u Prištinu na doručak, ili oni da dođu u Beograd. Isto to važi i za Zagreb. Mi moramo to rešiti”, rekao je Karić.

Ističe i da bi svakom Srbinu na Kosovu, Albanac treblo da bude garancija, a ne bilo “kakve armije”.

“Biće mu garancija kad mu kaže predsednik Kosova ili premijer, ili njihove starešine kažu na primer: Kariću u Peći da se da hleb preko reda, pa svaki albanac će to ispoštovati”, isitče Karić.

Karić smatra da Kosovo odgovora svim političarima, jer od njega prave “palestinsko pitanje”.

“Ja bih voleo da prištinska vlada održi sednicu u Beogradu, a naša da ode u Prištinu, kao što je Vučić naparavio veličanstvene odnose sa Grčkom i Mađarskom, ali i Ruminijom, Slovenijom…”, rekao je, između ostalog, Karić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker