Kadirov – Pozdravljam sve muslimane u Srbiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov izjavio je da Rusija nije agresor u Ukrajini.

On je poručio da njegova zemlja nikada nije počinjala ratove, nego ih završavala da bi dovela do mira.

Kadirov, kao lider Republike u kojoj su krajem prošlog veka vođena dva rata, gde je u prvom bio protiv Federalnih snaga, a u drugom uz Rusiju, istakao je da daje punu podršku odluci predsednika Vladimira Putina da interveniše u Ukrajini.

On je je u intervjuu Tanjugu istakao da Rusija i on lično nikada neće zaboraviti da Srbija, jedina uz Belorusiju, nije uvela sankcije i posebno se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na politici mira.

Takođe, kao lider većinski muslimanske Republike preneo je pozdrave svim muslimanima u Srbiji i najavio jačanje saradnje u korist Srbije i Rusije.

“Čečenska Republika je sasvim nedavno preživela dve teške ratne operacije. Osetili smo sve teške posledice rata, pokrenutog krajem prošlog veka kao rezultat provokacija stranih obaveštajnih službi, čiji je cilj bio uništenje Rusije. Pretrpeli smo velike ljudske gubitke u borbi protiv međunarodnih terorista iz više od 55 zemalja sveta, koje su nam ubacile i aktivno podržavale zapadne zemlje. Samo zahvaljujuci odlučnoj politickoj volji predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina i nacionalnog lidera čečenskog naroda Ahmat-Hadžija Kadirova, međunarodnom terorizmu u republici je slomljena kicma”, rekao je Kadirov.

Hiljade najboljih sinova čečenskog naroda, na celu sa prvim predsednikom Cecenske Republike, herojem Rusije Ahmat-Hadžijem Kadirovim, poginulo je u žestokoj borbi sa tim zlom.

Platili su svojim životima kako bismo vratili dugoočekivani mir i red u otadžbinu i zaštitili integritet Ruske federacije. Zato znamo iz prve ruke šta je rat i znamo pravu cenu mira, naveo je Kadirov.

“Neprijatelji Rusije ni danas ne prestaju da pokušavaju da unište našu državu, putem sukobljavanja sa bratskim narodima i državama, kao što je za nas nesumnjivo Ukrajina. Nažalost, počevši od raspada SSSR-a u Ukrajini, na inicijativu zapadnih obaveštajnih službi, aktivirao se neonacistički pokret i rusofobija: u iskrivljenom antiruskom svetlu pisala se nova istorija, dozvoljavali su se nacistički marševi, zatvarale su se škole na ruskom jeziku, zabranjivao se ruski jezik i mediji na ruskom jeziku, ruski narod su izbacili sa spiska autohtonih naroda itd. Pritom, ukrajinske vlasti se nisu ustručavale da mole Rusiju za kredite i energente po izuzetno povoljnim uslovima”, ističe Kadirov.

Prema njegovim rečima, pokrenuvši državni prevrat 2014. godine u Kijevu, na koji je Zapad potrošio pet milijardi dolara, SAD i NATO su posredstvom antiruske propagande pokrenuli genocid nad građanima Ukrajine koji govore ruski, pretvorivši Ukrajinu u Anti-Rusiju.

“Širom zemlje su počeli nacisticki pogromi: u Odesi je živo spaljeno više od 40 građana koji govore ruski, počelo je masovno istrebljenje stanovnika Donjecka i Luganske oblasti (istorijski ruskih teritorija, prim. aut), koji su se suprotstavili kijevskom režimu koji je došao na vlast kao rezultat državnog prevrata. Nastradali građani nisu hteli da se pomire sa tim da im se zabranjuje da govore maternjim jezikom i da sami određuju svoju budućnost. Na održanom referendumu većina stanovnika je glasala za formiranje i nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike”, podseća Kadirov.

“Učinili su da dođe do tačke ključanja”

Osam godina su se oružane snage Ukrajine (VSU) i teroristički bataljoni, koje čine banderovci i nacisti, iživljavali i uništavali stanovništvo Donbasa, ubijajući žene, decu, starije ljude, izlažući gradove i sela namučene teritorije artiljerijskom bombardovanju, dodaje on.

“Prema podacima OEBS-a poginulo je više od 13.000 civila Donbasa. SAD i Evropa su potpuno ravnodušno posmatrali ovu humanitarnu katastrofu koja još uvek traje – nisu primećivali pogibiju hiljade civila. Minski sporazum ukrajinska strana je od samog pocetka ignorisala i nijedna njegova tačka nije sprovedena, što su zapadne zemlje u potpunosti dozvolile. Poslednjih godina, uz prećutno odobrenje zapada, Zelenski je počeo otvoreno da govori da Ukrajina neće poštovati Minski sporazum. Na taj nacin, kijevski režim je demonstrirao svoje namere da nastavi sa ubijanjem stanovnika Donbasa”, ističe Kadirov.

Rukovodstvo naše zemlje se pre osam godina nadalo mogućoj adekvatnosti vlasti Ukrajine i zapada, da uspostavi pravila fer igre kroz džentlmenske pregovore. Ponadalo se tome da mišljenje Rusije neće biti ignorisano, da se njeni interesi neće zanemarivati, kaže Kadirov.

“Predsednik Ruske Federacije je više puta predlagao uspostavljanje zajedničkog koncepta bezbednosti u Evropi, uzimajući u obzir interese svakog učesnika. Međutim, zapadne zemlje su ignorisale ovaj predlog, kao i mnoge druge. Umesto toga SAD i Evropska unija, kao i svih proteklih 30 godina, nastavila je sa pričom da u celom svetu cvetaju bajke o „mirnom“ karakteru NATO-a, o „samostalnosti“ Kijeva, o inferiornosti ruskog „nedemokratskog sistema“.

“Učinili su sve da situaciju dovedu do tačke ključanja, ne prihvatajući nikakve uzajamno korisne kompromise”. S tim u vezi, smatram odluke predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina o priznavanju LNR i DNR i sprovodenju specijalne vojne operacije, jedinim pravim i neophodnim. NATO se, pogazivši sve postojeće pismene i usmene dogovore, približio granicama Ruske Federacije, jasan je Kadirov.

“Nakon 30 godina od raspada ŠSR-a, SAD i NATO su pripremali Ukrajinu u vidu odskočne daske za napad na Rusiju, napunivši je svojim oružjem i vojnim instruktorima. Ovakvo snabdevanje vršile su skoro sve zemlje NATO-a. Od 2014. godine samo SAD su oružanim snagama Ukrajine pružile delimično besplatnu pomoć u iznosu od više od 2,7 milijardi dolara, uključujući u 2021. godini preko 650 miliona dolara. Štaviše, težnja vlasti Ukrajine da uđe u NATO je podstaknuta na svaki mogući način. Ulazak Ukrajine u NATO značio bi direktnu pretnju teritorijalnom integritetu Rusije, uzimajući u obzir njihove pretenzije na Krim” .

“Rusija je uporno zahtevala od SAD i NATO-a da joj dostave pismenu garanciju bezbednosti. Sve ove molbe i zahtevi, kao što je poznato, ignorisani su. Prljavim tehnologijama u ratu informacijama, zapadna lažna propaganda je svih ovih godina ispirala mozak stanovnicima Ukrajine, okrećući ih protiv Rusije. Danas su otišli korak dalje u svojim neprijateljskim namerama, otvoreno pozivajući ukrajinski narod da ratuje protiv Rusije, organizuje terorističke akte na teritoriji Ruske Federacije i tako.

“Zelenski je patetična marioneta”

Zelnski je otvoreno najavio planove o povlačenju iz Budimpeštanskog memoranduma, koji je Ukrajini zabranjivao da ima sopstveno nuklearno oružje, ističe Čečenski lider.

“U slucaju da se kod njih pojavi nuklearno oružje, čak i „prljavo“, vreme leta do Rusije bi se skratilo na četiri minuta – za to vreme je nemoguce sprečiti udar. A to je već direktno ugrožavanje postojanja naše države. Rusija danas štiti ne samo Donbas i svoju budućnost – ona zaustavlja globalnu svetsku katastrofu”, ocenjuje Kadirov.

Danas, putem masovne antiruske informacione histerije, oni pokušavaju da predstave Rusiju kao agresora i diskredituju vlasti naše zemlje.

Svetskoj zajednici koja je u stanju da adekvatno misli poznato je da su agresori zapravo SAD i NATO. Jasna potvrda toga su desetine zemalja koje su bombardovali i više od 11 miliona civila koje su ubili. Rusija je predugo trpela ovo maltretiranje, dodaje Kadirov.

“Naša zemlja više nije mogla da trpi ubistva ruskih građana vatrom ukrajinske artiljerije u DNR i LNR i dalje širenje vojne infrastrukture u Ukrajini, čiji je cilj stvaranje direktne pretnje bezbednosti Ruske Federacije. Ruska specijalna vojna operacija zaštite Donbasa – jedini je izlaz iz političkog corsokaka u koji su Ukrajina i njeni zapadni pokrovitelji sve oterali. Naša zemlja nema izbora. Naravno da Ruska Federacija pred pretnjama na pragu sopstvenog doma više nije mogla da ostane neutralna. U protivnom, napad na Donbas i Krim bio bi pitanje dana ili meseci. Nuklearna agresija na Rusiju bi bila pitanje nekoliko meseci”, smatra Čečenski lider.

“Tokom specijalne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, jedan od glavnih zadataka oružanih snaga Ruske Federacije jeste izbegavanje žrtava među civilnim stanovništvom i u što većoj meri sačuvati građansku infrastrukturu. Za razliku od ruske vojske, oružane snage Ukrajine i neonacisticki bataljoni koriste sopstvene gradane kao “živi štit“: postavljaju teško naoružanje u stambena naselja, blokiraju humanitarne koridore i kriju se iza leđa civila. Neonacisti nasilnicki drže hiljade studenata iz Afrike, Kine, Indije i drugih zemalja kojima ne dozvoljavaju da napuste Ukrajinu.

Zainteresovani su za stotine i hiljade poginulih civilnih Ukrajinaca i stranaca, zarad slike u zapadnim medijima”.

“S tim u vezi, oružane snage Ruske Federacije deluju izuzetno pažljivo, oprezno i tačno. Ruski vojnici ne pucaju na civile, oni ih brane! Zato naša vojska ne žuri sa operacijom i zauzimanjem gradova, ona čuva civile. Rusija nikada nije započinjala ratove, uvek ih je završavala. Ona to sada uspešno radi u Ukrajini, gde je rat protiv civila u Donbasu pre osam godina pokrenuo kijevski režim”. Kadirov ističe da je predsednik Ukrajine Zelenski napravio veliku grešku kada je poverio sudbinu Ukrajine i njenog naroda SAD-u i NATO-u, koji ovu zemlju i njene stanovnike koriste kao poligon i “topovsko meso” za rešavanje svojih geopolitickih igara, usmerenih protiv Rusije.

“Zelenski je patetična marioneta, koju zapadni lutkari vrte kako žele. Predlažem Zelenskom da se izvini predsedniku Ruske Federacije Putinu za neprijateljsku antirusku politiku i da se složi sa svim uslovima Rusije o demilitarizaciji i denacifikaciji Ukrajine. To će za njega i za celu Ukrajinu biti najbolji izlaz iz krize u koju ju je doveo, bezobzirno verujući praznim obećanjima zapadnih zemalja”, poručuje Kadirov.

On ističe da između sadašnjeg rukovodstva Ukrajine ne može biti nesuglasica, pošto samo NATO ima mišljenje, a rukovodstvo Ukrajine nema.

“Oni samo poslušno ispunjavaju volju svojih gospodara. Gospodari kijevskog režima danas vide potpuni kolaps svojih iluzija u vidu antiruskog vojnog projekta u Ukrajini. Zatvarati nebo nad Ukrajinom, iako nastavljaju da ulažu u oružje i finansije u ovaj neperspektivni projekat. SAD i NATO se sami nikada neće usuditi da otvoreno uđu u vojnu konfrontaciju sa Rusijom.

Tako da Zelenskom i drugim zapadnim slugama u Ukrajini danas ne preostaje ništa drugo nego da se pomire sa svojom nezavidnom sudbinom i da očekuju humanost ruskog pravosuda, ili pak da pobegnu glavom bez obzira u Poljsku ili negde još dalje”.

Kadirov ističe da je uveren u skori završetak sukoba u UKrajini i dodaje da se to sigurno neće odraziti na bezbednosnu situaciju na istoku Rusije i Ccečenskoj Republici.

“Ne sumnjam da će već uskoro svi zadaci koje je postavio vrhovni glavni komandant oružanih snaga Ruske Federacije biti uspešno izvršeni i u Ukrajinu će doći dugo očekivani mir, zakon i red, bez nacizma i rusofobije. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je jasno naglasio ciljeve vojne specijalne operacije u Ukrajini. To je zaštita DNR i LNR, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Samo će to garantovati bezbednost Donbasa, Rusije i same Ukrajine. Cilj Rusije nije da okupira Ukrajinu. Oslobađanjem od neonacista, narod Ukrajine će sam odrediti svoju sudbinu. Najbolje rešenje za ukrajinski narod i njegove buduće rukovodioce biće izgradnja dugoročnih dobrih susedskih odnosa sa bratskim narodima Velike Rusije. To će postati čvrsta garancija stabilnog i uspešnog razvoja Ukrajine”, direktan je Kadirov.

“Bratski potez Srbije”

Na pitanje kako gleda na činjenicu da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić, jedini uz Belorusiju, nisu uveli sankcije Rusiji, Kadirov kaže da je to bratski potez.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučič i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko primer su nesebičnog služenja svojoj otadžbini. Oni su nacionalni lideri i istinske patriote svojih zemalja, koji se u svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne sankcijskom psihozom anglo-saksonskog sveta. Naše zemlje povezuju mnogovekovne bratske veze prijateljstva i saradnje u svim sferama života. Veoma mi je drago da politika koju sprovode srpske i beloruske vlasti, ne obaziruci se na agresivni spoljni pritisak, doprinosi jačanju mira i sloge između naših država. Rusija ni u jednom trenutku nije zaboravljala dobra dela! Nećemo zaboraviti ni mi, braćo”.

Na kraju, Kadirov je poslao poruku muslimanima koji žive u Srbiji.

“Sa velikim zadovoljstvom prenosim tople pozdrave u svoje i u ime celog bratskog čečenskog naroda svim muslimanima u Srbiji. Želim im miran i uspešan život za dobrobit cele Srbije. Pamtimo i zahvalni smo srpskim muslimanima i svim Srbima na sprovođenju događaja u znak sećanja na našeg prvog predsednika, heroja Rusije Ahmat-Hadžija Kadirova. Prošle godine je ova zemlja bila i domaćin međunarodnog okruglog stola posvećenog 70. godišnjici Ahmat-Hadžija.

Prošlog leta su mi se stanovnici Raške oblasti u Srbiji obratili sa molbom o izgradnji škole za hafize u Novom Pazaru. Između Srbije i Čečenske Republike u sastavu Rusije, uspostavljene su tople prijateljske veze koje nameravamo da aktivno razvijamo u korist Srbije i naše velike otadžbine – Rusije”, zaključio je Kadirov.

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

31 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Miki
Miki
1 godina ranije

Ova bitanga nekog da pozdravlja putinov potrcko

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
1 godina ranije
Odgovor za  Miki

I to samo zato sto postuje svoju drzavu i svog predsednika?! Ili, sto ne mrzi Srbiju i Srbe, kao. vi, “veliki muslimani”?! Nije se pridruzio mrznji jednog dela muslimana u Srbiji i odmah je otpadnik i potrcko?!

Neko
Neko
1 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Ne, nego je preuzeo zemlju, u kojoj je pravoslavni ubica Putin brutalno ubio 200 hiljada ljudi. Imam prijatelje iz Cecenije, koji kazu da zivotinje ne bi radile, to sta su rusi civilima, zenama ridili. I ova bitanga je sada sluga tom ubici i malo je muslimana ubijeno, on sada vodi hiljade da ginu za bolesnog ubicu putina!!! I to treba da je ok? Stvarno vi srbi nemate nikakvu meru i osecaj za pravdu. Nije problem da seardjuje sa njim, ipak je on pretsednik ali nije dozvoljeno da radi ovo.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
1 godina ranije
Odgovor za  Neko

Cekajte, Vi pricate samo koliko je Putin pobio muslimana, nigde ne govorite koliko su muslimani u Ceceniji pobili Rusa? Ili, Vi smatrate da ubiti “nevernika” nije greh nego bogougodno delo?! Direktna preporuka za “Dzenet”?! Onda, zaboravljate da kazete ZASTO JE PUTIN BOMBARDOVAO GROZNI?! Da li se jedno jutro probudio i rekao, “hajde da malo bombardujem Grozni” ?! Nisam zaljubljen u Putina ali me strasno nervira pristrasnost i ogranicenost jednog broja muslimana. Da li vama vera zabranjuje da koristite logiku i zdravi razum, ili vas primorava da morate uvek biti na strani muslimana, cak i kada cine najveca zverstva?!

Seljo iz Brnjaka
Seljo iz Brnjaka
1 godina ranije

Kakva dvolicnost.Kakav munafikluk.Kakvo poltronstvo.Kakvo iskrivljivanje istine kad je u pitanju njegov otac iako svi znamo da je taj isti,nazovi ,,hadzi”,ucestvovao,zajedno sa ruskim okupatorima,u genocidu nad Cecenima koji se borio za nezavisnost a ovaj Putinov podrepak,danas,insistira na nezavisnost Donjecka i Luganska,i to u tudjoj drzavi.Kakav licemer.Nije dovoljno nositi bradu u ime Sunneta da bi se iskazao njegov odnos prema Islamu,kao sto nije dovoljno padati na Sedzdu a biti toliko pokvaren,licemer i zao a posebno ako i sam zna kakve su zlocine prema njegovom narodu pocinili ti isti na cijoj je on sada strani i u ciju je sluzbu stavio svoje poltrone i saradnike.A ko zna,posmatrajuci im ,,face”,vidimo da ih je ogroman postotak plavookih i ridjokosih sto moze navesti na cinjenicu da su to deca silovanih Cecenki od strane Rusa tokom agresije na Ceceniju.Tako nesto videli smo i u gradovima Vojvodine a i Beogradu nakon upada Sovjetskih snaga 1945 kada su porodilista bila prepuna ,,plavih malisana”.

Talambusa
Talambusa
1 godina ranije
Odgovor za  Seljo iz Brnjaka

E kad mi pomenete bradu i to povezete sa sunetom dodje mi da se prekrstim. Kakve veze ima brada sa bilo cime a ne kamo li vjerom

Čitaj talambuse
Čitaj talambuse
1 godina ranije
Odgovor za  Talambusa

Znaćeš

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Osim naslova nisam ništa drugo čitao, jer ovo je jedna sirovina koja teroriše Čečene više i od samih Rusa, i on navodno predstavlja muslimane, e teško nama sa ovakvim muslimanima koji se nude Putinu kako bi ubijali Ukrajince ni krive ni dužne, a to jedan musliman ne sme ni u kom slučaju.

Ella
Ella
1 godina ranije

Optwdnice izdajice smece jedno

Ella
Ella
1 godina ranije

Ubijas svoj narod ko pse idiote ko te podrzi gori je od tebe otpadnice

Musliman Rožaje
Musliman Rožaje
1 godina ranije

Pozdrav i tebi Ramzane!

Čečenija
Čečenija
1 godina ranije

Ramzan Ahmeta Kadirov čečenski soko.Musliman pravi,koji ne mrzi svoju braću pravoslavce,koji hoće saradnju sa njima.Retki su ovakvi ljudi, neka ga svevišnji poživi još dugo,na radost naroda Čečenije i Rusije.Amin

Neko
Neko
1 godina ranije
Odgovor za  Čečenija

Ne mrzi pravoslavce a ubija muslimane za racun ubice Putina!!! Jesil ti normalan?

Enes
Enes
1 godina ranije

Ljudsko dno. Talog islamskog sveta.

Talambusa
Talambusa
1 godina ranije

I rusi ko i amerikanci, napravili svoje vehabije, svako se danas zajebava sa muslimanima

Sandzacki sin
Sandzacki sin
1 godina ranije

Pas putinov

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije

Džaba šalje pozdrave, malo ko će imati da ga razume, ovde su uglavnom sljedbenici zapada koji je nošta drugo do dno džahilijeta samo sa dobrim standardom…

Posrnula ulema
Posrnula ulema
1 godina ranije

Ahmet hadzija kadirov,muftija čečenski,borio se protiv dobrovoljaca muslimana, iz 55 zemalja,na strani rusije…muamer hadzija zukorlic muftija sandzački, stavio se na stranu srbije i pozvao srpsku državu i srpsku policiju da se razračuna sa takozvanim vehabijama iz novog pazara.što su ovi zdušno prihvatili,i 21 aprila.izdajničke,2007godine,ubili momka iz novog pazara u cvetu mladosti.u 28 godini života.rahmetli ismaila prentica.ranivši tom prilikom prijatelja mu senada ramovica zvanog becan.u selu žabran na pešteri.
……sinovi od muftija ramzan kadirov i usama zukorlic nastavljaju put svojih očeva.put izdaje.
a muftije su otišli kod najsnažnijeg vladara i moraće račun za svoja djela da mu polažu.
za vječni ahiret…tamo prevare nema…

Zadnja izmjena 1 godina ranije od Posrnula ulema
Ella
Ella
1 godina ranije
Odgovor za  Posrnula ulema

Bravo

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije
Odgovor za  Posrnula ulema

Daleko je Mufty bio od Kadirova jer je Kadirov i umom i srcem uz Rusiju. A ti malo prouči knjige pa ćeš videti da su muslimani Rusije svim srcem bili za ruskog car čak i u borbama protiv Osmanskog carstva. I sve to nije bilo bez razloga jer je Rzsij i tada kao i danas jedina uzdanica i nada mnogim muslimanski zemljama i narodima. Mufty, Rasim, Ugljo svi su oni došli u Beograd jer je on prosto centar političkog dešavanja a to što pojedini manje pametni ljudi to vide kao neko sluganstvo prema Srbima je manje važna stvar.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Kako da ne, Rusija je velika “uzdanica” mnogim muslimanskim zemljama, gde su god umešali prste takva zemlja je vraćena bar dva veka u nazad, npr. Avganistan, Irak, Sirija, itd, sve njih je branila Rusija, a da ne govorimo o onim bivšim sovjetskim republikama danas državama turkijskih naroda koje su pripojene silom Rusiji, a muslimanski krimski Tatari raseljeni širom Rusije i Sibira i danas su na Krimu većina Rusi a bili su nekada Tatari.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije

Sve te bivše SSSR musl. zemlje su u svakom slučaju bolje prošle od mus. zemalja koje su bile pod zapadom i koje su u suštini samo izvori sirovine u kojima zapad svako malo izaziva međusobne klaonice i ratove bez kraja. Imaš o tome tekst Muhameda Filipovića on je sve briljantno objasnio.

Talambusa
Talambusa
1 godina ranije
Odgovor za  Posrnula ulema

Haridzije nisu samo najgora sekta u islamu, nego su i najgori ljudi koji su hodali zemljom, gori od vlaskih koljaca i hinduistickih mnogobozaca, zato sto sramote cistu, nepatvorenu vjeru islam.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije
Odgovor za  Talambusa

А јес’ чиста док лежете са по три жене у кревет, бежи тамо

Talambusa
Talambusa
1 godina ranije

Pa bolje cetiri zene nego mladiće sa papričicama ko Kačko

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije
Odgovor za  Talambusa

То није тачно, а и да јесте то би био преступ од учења и правила наше вере а ово код вас је баш у складу са оним што вера учи и допушта.

Talambusa
Talambusa
1 godina ranije

To ti je pravilo srbine, za svakog ko se ne ozeni, a narocito za svestena lica. Pa gdje ces citav zivot bez zene, ne moze to bre, pregori mozak, pa gledas posle muškarce da bodeš ili trandze ili zavrsis na pornografiji a u najgorem slucaju hoces da bodeš dečicu i to musku ko svestenici. Nije li to cudno da se masovno pojavljuje medju svetenstvom

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije
Odgovor za  Talambusa

Pričaš brate nešto što ne znaš, sveštenstvo ima dva reda, sveštenike koji žive u svetu/gradu/selu i oni se žene i imaju porodice i decu. I monaški red oni su van sveta u manastirima koji su po pravilu izvan naselja, često skroviti u planine i pustinje to analogno vama derviški red i njihove tećije. A episkop se po pravilu bira od monaha.

Talambusa
Talambusa
1 godina ranije

Znam ja to, zato je kod vas to manje prosireno nego kod katolika, kod njih i obicni svestenici moraju u celibat. To je radi toga u islamu dozvoljeno, da nebi sagoreo vremenom, ti imas obavezu prema svojoj prirodi. To je vrlo riskantno da ti citav zivot zivis bez zena a da ne skrenes, da ne potones u fetiše ili da ti se ne poremeti seksualna orijentacija. Rijetki su ljudi koji to mogu, ne kazem ja da su svi svećenici takvi, ali brale mnogo nesto curi to. Te Kacavenda, Pahomija, Filaret…i to ti posle nabijaju na nos kad nama pomenu visezenstvo. Mada manji su pedofilicari i perideri problem od haridzija, to su kod vas slicni oni ziloti al njih nema puno pa se ne osjeca

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije
Odgovor za  Talambusa

Za Kačavendu ne znam, ona slika je bila čista montaža. Što se Pahomija tiče svi pričaju da je on optužen ali nike ne iznosi detalje optužbe a to je da je decu dodirivao tj. grlio ne po genitalijama ni po stidim delovima tela i to još za vreme koncerta na bini. Za tako nešto može svako da se optuži. Mi jesmo svakakvi ali pedofili nismo i to ne samo Srbi nego svi Sloveni. Dosta sam putovao pa znam iz prve ruke zapadnjački narodi, turci, arapi i mnogi drugi se spajaju i imaju odnose sva braća i sestre osim rođenih. Od toga dalje slede razne ozopačenoati pa i pedofilija. Kod Slovena, katolika, muslimana pravoslavnaca nije tako

M......
M......
1 godina ranije

Bolje 4 žene nego jedna i deset ljubavnica

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
31
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker