Jovanović posvetio objavu Zukorliću, uslijedilo stotine komentara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srbijanski političar Čedomir Jovanović oprostio se od bivšeg sandžačkog muftije Muamera ef. Zukorlića.

U objavi na Facebooku Jovanović je napisao:

“Bolje si od mene razumeo zašto je sve u našem svetu prolazno. Za tebe je to Božja volja i tako si govorio, radio, drugima tumačio i učio ih da sa svojom sudbinom žive. Sve naše borbe, sve pobede i svi porazi, sav nemir i brige, sreća i tuga, bliskost i razlike, zapravo čitav naš život u svakoj sekundi sada je samo tuga zbog tvog odlaska. Nađi svoj mir i spokoj u večnosti koja si postao”, napisao je Jovanović.

Njegova objava vrlo brzo je ‘zatrpana’ stotinama komentara korisnika Facebooka koji su izrazili saučešće porodici Zukorlić, ali i pohvalili Jovanovića riječima da je veliki čovjek.

Zukorlić je rođen je 15. februara 1970. godine u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata.

Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu “Gazi husrev-beg” u Sarajevu. Jednogodišnji vojni rok odslužio je u Gospiću i na Svetom roku u Hrvatskoj. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu “El-Emir Abdel-Kadir” u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) okončao na univerzitetu “El-Džinan” u Tripoliju, Libanon.

Prvi je dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001, kao i prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. godine, kao i predsjednik Internacionalnog univerziteta.

Prvi je glavni i odgovorni urednik islamskog magazina “Glas islama”.

Uspješno je vodio Islamsku zajednicu u Sandžaku punih devetnaest godina.

Grad Novi Pazar donio je odluku da nedjelju, 7. novembar 2021. proglasi Danom žalosti povodom smrti Zukorlića.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker