Drašković: Kad su me uhapsili Naser Orić mi je dao sendvič i jogurt

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Ništa Drašković o meni nije rekao što se nije dogodilo. I hvala mu što nije karikirao niti izmišljao, jer su mnogi iz Srbije godinama o meni plasirali teške laži”, kaže Naser Orić u razgovoru za  Politicki.ba osvrćući se na detalje knjige Vuka Draškovića koji su procurili u srbijanskim medijima nekoliko dana prije izlaska iz štampe.

“Tačno je da sam Vuku Draškoviću, kada smo ga u martovskim nemirima 1991. godine hapsili u Beogradu, dao sendvič i jogurt.

Koliko se sjećam, nakon hapšenja, Drašković je uveden u jednu prostoriju gdje smo čekali ljekara da ga pregleda. On nije vjerovao ljekarima koje je policija htjela dovesti već je preko supruge tražio svog ljekara.

Mislim da sam mu sendvič dao dok smo čekali ljekara.

Imali smo zadatak da demonstrantima ne damo da uđu u zgradu Skupštine izgradu RTS-a, a ako slučajno i provale, imali smo naredbu da upotrijebimo oružje. Bila je to cijela drama.

Ja sam u to vrijeme bio pripadnik specijalne policije u Beogradu i svoj posao sam radio na krajnje profesionalan način.

Pošto sam znao šta ga čeka kad ga privedu, nisam dvoumio da Draškoviću ponudim sendvič i jogurt koje sam prije polaska u akciju uzeo uvjeren da ću biti bez hrane cijeli dan.

Istina je i da sam mu poluglasno rekao da sam pročitao njegov “Nož“. Ja nisam nikad bio pušač, ali sam od kolege, tada, uzeo kutiju cigareta i dao je Draškoviću.

Sjećam se i njegovih tjelohranitelja Zvonka i Vučka. Oba su, kasnije poginula u atentatu na Ibarskoj magistrali. Družio sam se s njima po beogradskim noćnim klubovima, posebno sa Vučkom. Oni su bili moralni momci, sportisti”, ispričao je za Politicki.ba Naser Orić, osvrćući se na detalje knjige Vuka Draškovića koji su procurili u srbijanskim medijima nekoliko dana prije izlaska iz štampe.

U knjizi, Drašković, pored ostalog, govori i o “specijalcu“ koji mu je nakon hapšenja na martovskim demonstracijama 1991. godine, dao sendvič i jogurt i za koga je tek nakon tri godine saznao da je je to bio komandant odbrane Srebrenice Naser Orić.

Govoreći za Politicki.ba, Orić napominje da su ga jučer kontaktirali mnogi novinari iz Srbije kako bi provjerili navode o njemu koje je u svojoj knjizi iznio Drašković, koje je on, bez zadrške, kaže, potvrdio kao tačne.

“Ništa Drašković o meni nije rekao što se nije dogodilo. I hvala mu što nije karikirao niti izmišljao, jer su mnogi iz Srbije godinama o meni plasirali teške laži.

I danas me ne ostavljaju na miru. Dok sam radio u Srbiji bio sam profesionalac i ne stidim se ni jednog dana kojeg sam proveo kao specijalac u njihovoj policiji.

Takav sam i ostao do dana današnjeg.

U odbrani svoje domovine držao sam do vojničke časti i to sam, bez obzira na sve moguće optužbe i progone, dokazao pred domaćim i stranim sudovima.

Ja sam, jednostavno, takav čovjek, kaže Orić u razgovoru za Politicki.ba.

Kad je u pitanju pištolj koga je nosio prilikom hapšenja Vuka Draškovića i za koga, ovaj, u knjizi tvrdi da mu ga je poklonio Slobodan Milošević, Orić navodi da mu je pištolj uručio tadašnji ministar policije Srbije Radmilo Bogdanović kao dar predsjednika države “za doprinos akciji izvođenja rudara iz rudnika u Titovoj Mitrovici”.

Orić se nada da će, čim izađe iz štampe, uspjeti nabaviti Draškovićevu najnoviju knjigu.

“Želim pročitati tu knjigu. Oni koji me poznaju znaju da ja čitam sve knjige koje govore o prilikama i događajima uoči agresije, zatim knjige koje govore o agresiji na BiH, našoj odbrani itd, bez obzira ko su njihovi autori.

Čitam to kako bih bolje shvatio kontekst svega što se nama u Bosni i Hercegovini dogodilo, ali i da, kao svjedok toga vremena mogu javno reći ko govori istinu, a ko izmišlja, odnosno, laže”, kazao je Orić, piše Politički.ba.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
9 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
5 mjeseci ranije

Vuk Draskovic, je specifican Exemplar od ljudi, koji kada izgubi autoritet i karizmu kod svog naroda, pokusava da to isto dobije kod tudjeg naroda.
Kamo srece da Draskovic ne napisa NOZ, kamo srece da Draskovic ne izgovori tih par reci na mitingu 90 – e u Novom Pazaru, da ce odseci ruku svakome onome ko podigne 2 prsta , te ga pazarski taksisti oterase.
Od tada imam veliko postovanje prema taksistima pazarskim, i ako slucajno koristim njihovu uslugu, uvek platim duplu cenu.
Krajem 80 – ih, i pocetkom 90-ih, Draskoviceva retorika se mnogooo razlikuje od sadasnje, i ako je stvarno uspeo da se preobrati u jednu normalnu osobu onda Respekt.
Ja sam jako dobro zapamtila sta su njegove pristalice radile po mitinzima po Srbiji I sta su porucivali muslimanima.
Njegova stranka se zvala Srpski Pokret Obnove, znaci svi drugi narodi su iskljuceni, sve sto nije srpsko, zaboravi.

Naser Oric nije bio koljac Srba, a isto tako nije bio ni spasilac muslimana. Ni jedno ni drugo.
On nikada nije bio borac, niti ima facu i djovdu za borca, on je tip da bude necije potrckalo, ima smisla da se nadje pored vaznih ljudi, pa tako I sebi vaznost doda
.

Zadnja izmjena 5 mjeseci ranije od sara
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

Obična hercegovačka protuva i lopovčina, sve što je pokrao prebacio je na brata koji ima koncern a žena mu u upravnom odboru Nis-a prima platu od milion dinara mjesečno. Lažni četnik, karijeru započeo kao šef kabineta Mike Špiljka, otac Vidak Drašković kumunistočki ubica i terorista a Vuk preko noći pušti bradu i posta Četnik koji sa balkona u BG naređuje juriš na policiju da sirotinja gine, iako se kod četnika komandovlo zamnom. Što se Nasera tiče sve što znamo, znamo preko svjedoka tkzv Armije BiH, da je sudiji Slobodanu Stanišoću nožem iskopao oči. Da je svog kućnog prijatelja iz Kravica kod koga su po svjedočenju Naser i njegov otac Mehmed više jagnjetine pojeli no u svojoj kući, pa je Naser u toj istoj kući zaklao i njega i sina mu.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

Hercegovačka splačina Vuk Drašković je dokaz da je dinarski soj, bilo da se radi o Srbima, Muslimanima ili Hrvatima najnekvalitetniji. Da je išta vredio koljač Orić mu ništa dobro nebi učinio.

Bell
Bell
5 mjeseci ranije

Ti si bree bolestan junace idi na lecenje tvoji kom/su di tolike mere dvolicni,cinicni,zlobni…Kreiras toboze nesto sto ni sam u to ne verujes.Izmisljas neku istoriju samo tebi znanu,poseti lekara nije sramota i malo oladi sa ovog portala schönes Abend wünsche ich dir

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Bell

Što tebi smetaju moji komentari, kako meni ne smetaju tvoji? Pišeš tu nešto na njemačkom pa evo da istorija i tebe nešto nauči. Šta znači gastarbajter? Gost-radnik. Kad je neko gost u svakom narodu mu se ukazuje počast, a kad ti neko dođe kao gost a ti mu daš da radi po kući, znači da se radi o nekom baš očajnom jadniku. Kad je za njega počast to što mu daš posao. To je najbolje objasnio Ljubodrag Dusi Simonović, koji je košarku izrao za njemački klub ali je došao u Berlin sa reprezenracijom SFRJ Jugoslavije da igra sa Njemačkom i bili su odlični, punili Švabe. I da bi ga Njemci ponizili cela hala je počela da skandira Gast-arbajer_Gast_arbajter…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
5 mjeseci ranije

Kako je moguće da neko takvog mentalnog sklopa, može uopšte da živi, s toliko mržnje, zlobe, zavisti, licemjerstva, pa i gluposti, prosto je nevjerovatno. Jedni koji su baš normalni Srbi su Vuk Drašković, Čedomir Jovanović, Vesna Pešić, Nataša Kandić, Žarko Korać, Sonja Biserko, itd. ima ih još ali sam nabrojao ovih nekoliko koji su najpoznatiji. E sad da li je Naser Orić koljač, rekli su sudovi koji su radili svoj posao, a ti koji si mrzitelj Bošnjaka možeš da klapusaš do sutra, za tebe su svi oni koji su branili BIH i Bošnjake, koljači, a oni kao što je Abdić, za tebe su pravi Bošnjaci, tako da nemoj se bar više glupirat, ućuti, znamo napamet šta ćeš reći o svemu.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
4 mjeseci ranije

Babo je babo, bard svjetskog ranga nije ni čudo što na kraju ipak nije shvaćen od naroda koji sebe zava Bošnjacima, od turskog nadimka “praznoglavci”. Bolje se zapitaj što je svak izrazito pametan ili progresivan otišao od vašeg naroda. Meša Selimović, Osman Đikić, Zuko Džumhur, Emir Kusturica,Ćamil Sirajić… Ili evo sada, Dževad Galijašević – intelektualac kakvih se na balkanu mogu na prste izbrojati…

Sndzaklija
Sndzaklija
5 mjeseci ranije

Vuka Draskovica znam licno i Radi se o jednom casnom Hercegovcu, dobrom piscu i veoma obrazovanim intelektualcu. Poste je poznatoeda je Naser bio u elitnoj jedinici srpske policije devedesetih. Tvrdim daobojica govore istinu. Vuk je prije rata predlagao humanu zamjenu Pazaru za Trebinje, kako ni se izbjeglo stradanje naroda. Sa onima koji mrze ne zelim da polemisem, njih ce mrznja i ubiti. Takodjer, sa neobrazovanim ne vrijedi pricati o znanju, da su htjeli mogli su uciti.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Sndzaklija

Roman nož je osrednji po kvalitetu, da nije ta velika tema eksploatisana nikom nebi bio zanimljiv. Ostali romani nebuloze, čitao sam nešto gde je pisao o vremenskoj kapiji gde on u Kosovskoj bitci ubacuje tenkove koji pomažu caru Lazaru da pobedi, znači lik je totalni imbecil. Jeste to predlagao kao američki agent a cilj je bio da se rat proširi i na Srbiju, zato je tkzv Armija BiH granatirala i Priboj, čak Bistricu kod Prijepolje. To što u nekom prekraja ju karti niste Pazarci završili u Trebinju, Kladuši, Cazinu samo Slobi Miiloševiću da se zahvalite.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker