Dok je Vučić gostovao na RTS-u, njegovo osiguranje čuvalo kablove

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu vlast vežu se različite neobične situacije, a jedna od njih desila se tokom posljednjeg gostovanja na RTS-u. Prilikom intervjua došlo je do prekida signala, a televizijske kablove čuvalo je njegovo osiguranje.

Tokom vanrednog obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preksinoć je na RTS-u kratko nestalo signala, a srbijanski javni servis se brže bolje obratio saopćenjem, izvinjavajući se gledaocima iako, kako su naveli, krivica nije njihova. Prema saznanjima beogradskog lista Danas, krivica zaista nije bila na RTS-u, već je to bio propust Vučićevog osiguranja.

Naime, kako navodi izvor ovog lista, novinari i tehničko osoblje s televizija nisu ni bili u blizini svojih kombija i opreme, jer im to osiguranje predsjednika Srbije nije dozvolilo, već su oni na sebe preuzeli ulogu čuvara tehničke opreme.

Da li je u pitanju bila sabotaža ili nepažnja Vučićevog osiguranja, nije se uspjelo saznati jer im njihova savjetnica za medije Suzana Vasiljević jučer nije odgovarala na pozive i poruke.

“U toku prijenosa obraćanja predsjednika Vučića došlo je do kratkog prekida signala. Prekid je izazvala za sada neimenovana osoba, namjernim izvlačenjem strujnih kablova iz vozila za satelitsko emitovanje. RTS se izvinjava svojim gledaocima, iako je do prekida u prijenosu došlo tuđom krivicom”, glasilo je kratko saopštenje RTS-a.

Prekidi signala su nešto što se događa u živom programu, stoga je mnoge začudila potreba Javnog servisa da se brže bolje izvini. Međutim, smatra se kako izvinjenje uopće nije bilo upućeno gledaocima, već upravo Vučiću. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker