Dačić: RS nije genocidna tvorevina već najveća pobjeda srpske politike od Drugog svjetskog rata

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić istakao je večeras da Srbija ne smije ući u NATO i da u Ustavu mora biti zapisano da će biti vojno neutralna.

“Mi smo patriote i najvažnija nam je Srbija, a ona ne smije ući u NATO, u Ustavu Srbije mora da bude zapisano da će biti vojno neutralna, nema priznanja Kosova”, naglasio je Dačić na predizbornoj konvenciji u Beogradu, javlja SRNA.

On je rekao i da bh. entitet Republika srpska nije genocidna tvorevina nego najveća pobjeda srpske politike poslije Drugog svjetskog rata.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
34 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
6 mjeseci ranije

Dacic nam porucuje glasno i jasno da ne priznaje genocid u Srebrenici i da bi opet u interesu takozvane RSrpske napravio jos jednu Srebrenicu. Pametnom dosta, ali Usami i SPP ni to nije dovoljno.

Dardan
Dardan
Odgovor za  sara
6 mjeseci ranije

RS je genocidna tvorevina stvoreno od Genocidne države Srbije. I kao genocidno stvorenje i tvorevina, ja verujem da izaziva ne samo ljudsku savest već i vrednosti ljudske civilizacije. civilizovani svijet je već svjestan toga da je ovaj monstruozna tvorevina bio velika greška, o njemu se u Dejtonu kao takvom nije ni planirano, Holbruk je kasn8je jo javno izgovorio i tadašnje obečanja prema Izetbegoviču su bili da če ovaj Bosanski entitet polako integrisati, potvrđuje sve to. Jer se tada vjerovalo da će se povratkom izbjeglica i povratkom u normalu, normalizovati u građansku stvorenje. Naravno da su zapadna birokratija zbog birokratskoj prirodu i susedna fašistička država sa svojim smetnjama i interferisanje, to sprečili. Stoga ja vjerujem da će se ovaj entitet BiH transformisati, postepeno, u građanski entitet bez primitivnog nacionalističkog prefiksa, ili će kao takav entitet kakav jeste danas, uopšte i nestati. Uveren sam da neče imati perspektivu kakva jeste danas. BiH če biti u svoje granice i građanska država. Onda i Bosanski identitet vremenom če se ojačati u celom njenom teritoriji. Kako znam to? Pa gledajte Ukrajini u zadnjih 10 godina. primitivni i nacionalistički pristupi devetnaestog i dvadesetog veka ne preživljavaju u progresivnim društvima našeg vremena. vrlo jednostavno s’vremenom to se izbači, ne može opstati.
Genocidna država je izvršila vojno i političku agresiju nad BiH, izvršilo genocid i zločine protiv čovečanstva a nakon Dejtona pa do danas se nastavlja sa političkom agresijom, dijelom i administrativnom, nad BiH ali i prema Kosovu i CG. Negira njene zločine, štiti zločince itd. itd.
Ova država, koja je ujedno i maligni kancer našeg regiona, prolazi kroz svoje poslednje trenutke i time se završava istorija primitivnog i fašističkog nacionalizma na Balkanu. Naravno, ovo bolesno srpsko društvo prvo će proći kroz period šoka, a potom i u onom mentalnom i duhovnom dekontaminaciji. To je proces, neče biti preko noči, ali ta njihova malinjost definitivno če biti nemoćan za nove tenzije, ratova ili agresije na njihove okolne susede. kada dođe do ove srpske društvene denacifikacije, a oni se iskreno žale za svojim neljudskim delima, onda i mi moramo biti spremni da im oprostimo i na njih gledamo kao na naše normalne susede.
U slučaju da Srbijansko društvo odbija prihvatit vrednosti i poredak zapadnog sveta onda ona če biti predmet međunarodnog protektorata i unutrašnjeg decintralizacije nekakav oblik federalizacije.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Dardan
6 mjeseci ranije

Mnogo pametuješ za nešto što se tebe ne tiče, nego reci ti nama zašto Albanci proteraše 1999 god ine preko 30 000 Muslimana/Bošnjaka sa Kosova. Pretraži na internetu koliko ste posle 1999 ubili Bošnjaka u Vitomirici i regionu Peći a koliko tek u Prizrenu gde ste jednu celu porodicu pobili dve godine posle rata što je kod nas u Novom Pazaru ili Prijepolju nezamislivo. Zašto im ne date opštine Rečane i Vitomiric?O Gori da ne govorim. Zašto ste samo iz Prištine proterali 8000 Bošnjaka koji su bili neutralni u odnosu na vaš sukob sa Srbima i veći deo ih je bio poreklom iz Sandžaka ne iz Gore. Zašto je to zadesilo manje više Bošnjake u svim gradovima po Kosovu?

Dardan
Dardan
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

A ja dodajem : zato lažete da nema genocida, da ste žrtve, da nije bilo agresije i etničko čiščenje, lažete da Nato intervencija je agresija, da nema CG, bošnjacko nacije, da Kosovo nije država, lažete da ste za mir, a mir je zašto što niste dovoljno jaki da uzrekujete rat i ponovite agresiju nad drugom
Lažete da SPC je božja crkva a to je samo neka incest+pedofilska+homofilska i klerofašistička organizacije,
Lažete čim otvorite usta,
Zato proces dekontamicije i vračanje na normalno ljudsko kod vas, biče dug.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Dardan
6 mjeseci ranije

Prvo, šta ti znaš o književnost pa da je citiraš? Čoveče vama je prvo pismo sastavio Dositej Obradović, vi nemate nikakvu narodnu književnost, kultura ravn nuli, krvne osvete i visoki zidovi oko kula, mi smo vas opismenili Univerzitet u Prištini na albanskom je bio veći od onog u Tirani. Citiraš Ćosića a pojma nemaš to on govori za srpske kumunisti a odnosi se da lažu sebe da nije okupacija a jeste da se neprijatelj može odbaciti a nisu u stanju. Pta vi znate, vi koji ste Hitlera dočekivali sa cvećem…

Dardan
Dardan
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

moraš biti idiot da bi verovao da je ovaj nalaz oca nacije, književnost. Ovde imamo posla sa konstatacijom srpskog karaktera, i na neki način hvalisanja, jer ga opisuje kao akt inteligencije. Što za druge je sramna navika ljudi slabog karaktera. Nema tu ništa o književnostvu. Dok neznalica kao što si ti, niti poznaje niti razume albansku književnost, a tvoj rasizam niti može to zamisliti, jer ta tvoja izopačenost jeste na nivou ekstremne mentalne ograničenosti.
Zapamti nešto, da Kosovari su preživeli vas u vekovnom borbi, pobeđivali su nad vama. Uspeli su da budu državno tvorna nacija. Izgradili su državu i konsoliduje je. A Nobelovci su proizašli iz ovog naroda i teritora, postigli su se u kulturi i u sportu, grade svoju ekonomiju potpuno uništenu od 89. godine i idu ka njenoj i ekonomskom nezavisnosti, a ono što je i najvažnije, ništa ne zavisi od vas, od politike pa do ekonomije.
A ono oko Hitlera, pa vaš Nedič je bio Hitlerovo kvizling, pa vaše kvizlingske institucije i SpC su lovili jevreje pa se hvalili da je Beograd prvi evropski grad Judenfrei. I danas ste ga rehabilitirali.
A naš odnos sa nacističkom Nemačkoj je bio da oni ne mogu umešati u unutrasnju politiku i vladavinu tadašnje Albanije, za nas je bitno bio da oni poštuju tu našu nezavisnost, to je i omogučilo sklonište i spasavanje hiljadama jevreja, i sa prostorije Nedičeve Srbije, i pored pritisaka nemaca nisu se predali nijedan listič tih Jevreja. Jedina zemlja u Evropi gde posle DSR imala nekolik9 puta više jevreja nego prije DSR. To je razlika između vaše Nedičeve Srbije i tadašnjoj Albanije.
U znak zahvalnosti američki jevreji su pomogli Džaferi Devi dolazak u SAD, gde je tamo nastavio svoj rad u Stanford Univerzitetu, čiji su vlasnici bili Jevrejska familija.
Toliko, za sada.

Zadnja izmjena 6 mjeseci ranije od Dardan
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Dardan
6 mjeseci ranije

O ćuti bogati, drži se kikiriki, semenke, tuljumbe i bakljave

sara
sara
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Ohoo, istorija sa Pestera, bacas jabuku razdora izmedju Albanaca i Bosnjaka.
E nece moci. Ovako je bilo.
Nazalost znatan broj Bosnjaka na Kosovu nije podrzao Albance u odbrambenom ratu, pokazali su se kao izdajice, iako je Bosnjacki narod u Bosni taman preziveo Dzehenem od istog agresora. Pa ako si prijatelj moga neprijatelja ne mozes biti istovremeno i moj prijatelj. Albanci na zalost ne prastaju kao dobri Bosnjani, tako da je taj redosled dogadjaja na Kosovu bio logican I neminovan. Kada svest jednoga naroda dobro funcionira i taj narod cisti redove od izdajica, za njega postoji buducnost.
Kada bi Albanci dozvolili Republiku Srpsku, posle dogodjene Srebrenice?
NIKADA!!!!!!
Kod bosanaca sve moze da prodje.

Grad Tuzla
Grad Tuzla
Odgovor za  sara
6 mjeseci ranije

Albanci ko četnici.Puna Bosna protjeranih Bošnjaka sa Kosova od strane tvojih dobrih Albanaca.

sara
sara
Odgovor za  Grad Tuzla
6 mjeseci ranije

Od istine se ne moze pobeci, kakva god da je. Albanci nisu prastali ni svojim Albancima za izdaju, pa zasto bi Bosnjacima. Ne mozete vi u Bosni to nikada razumeti, jer vi jos uvek vise volite vase srbe nego Albance i Sandzaklije. Takvi ste vi.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  sara
6 mjeseci ranije

Šta su Albanci dozvolili? Ko njih pita za bilo šta? Od Kosova su prvih godina napravili bordel, puni su moteli bili albanki i stranaca. Sve fabrike zatvorene, rade u severnu KM za 5 evra na dan. Nato im posejao uranijum u Metohiji umiru od kancera 10 puta gore nego u ostatku Srbije. Pune su ih beogradske bolnice. Upropastili su sami sebe, zato su onako bežali po autobusima, jadan narod kako je izmanipulisan. Za vreme Jugoslavije bili su gospoda a sada jad i čemer. Ako im Srbija ne odobri da uvezu naše brašno pocrkaće za ljeb

Seljo iz Brnjaka
Seljo iz Brnjaka
Odgovor za  Grad Tuzla
6 mjeseci ranije

Svi oni koji su izdali pravednu borbu albanskog naroda a protiv srpskog terora na Kosovu pobegli su sa tog istog Kosova zbog saradnje sa srpskim zlocinackim formacijama.Ima ih koji nisu i koji nikada nece napustiti Kosovo znajuci da su imali korektan i saveznicki odnos prema svojim komsijama Albancima a neki i neprijateljski odnos prema srpskom okupatoru boreci se s oruzjem u ruci na strani oslobodilaca Kosova.Niko nas Bosnjake nije terao sa Kosova od strane Albanaca osim ako smo se sami proterali sluzeci srpskom okupatoru i zlocincima.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Seljo iz Brnjaka
6 mjeseci ranije

“Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје. Када је западна таласократија као бура надирала према нашим границама, тада је на српском копну подигнут штит и барјак слободе. У Србији су подигнути први бедеми Евроазије. Кошаре су Термопили Евроазије. Срби су на себе примили ударце коју су били намењени нама. Наш дуг према Србима је огроман. Да се Срби нису супротставили Западу, умови унутар Кремља се не би пробудили на време и Путинова Русија би закаснила. Ми Србима дугујемо Косово. Да Косово опет буде српско: то је историјска и морална дужност Русије. Ми имамо наше Куликово поље, Срби имају своје Косово поље. Али у духу то је једно исто поље на којем ћемо се срести и потући непријатеља у последњој бици на Земљи.”

Александар Дугин

Seljo iz Brnjaka
Seljo iz Brnjaka
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Posle svih izgubljenih ratova ne preostaje ti nista drugo vec da,ruku pod ruku,sa Duginom poljubis ruku ,,ruskom patrijaaarku” i uskliknes da ovoga puta pomognu Bog i svet’ Sa’a.Proci cete sigurno granicu na Jarinje…s validnim srpskim pasosem.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  sara
6 mjeseci ranije

Vidiš kako lažni Dardanac ništa nije odgovorio jer nema šta. Drugo, Goranci jesu bili uz Srbe i to najviše jer su i njih kao mnoge hteli da poarnaute, svima su izbacili ić iz prezimena i dali im čisto albanska prezimena. Slično što je u NP Bljuta pokušao. A u Vitomirici su svi Bošnjaci većinom bili proalbanski pa su isto prošli, u Rečanu su Torbeši isto više proalbanski pa su isto prošli. Kucaj u google pretrazi i”ubistvo Bošnjaka na Kosovu” izaćiće ti preko 30 rezultata i sve posle 1999. Zašto u južnoj KM gotovo da nema Bošnjaka a u severnoj u Bošnjačkoj mahali i svim drugim delovima gde žive Srbi? A u srpskoj upravi i firmama je radilo možda 10% vas a proterano vas je 90%.Mada i to što su ljudi radili nije nikakav dokaz da su protiv Albanaca. Prosto su se tu zatekli još iz Sfrj. Radilo je i hiljade Albanaca i u zdravstvu i epsu, fabrikama tako da je taj argument imbecilan. I Srbi rade u njihovim institucija a sada pa ne mora da znači da su za njih, prosto nužda.

Dardan
Dardan
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Čitava vaša istorija, narativ, mitova, je laž

Da, ljudi poput Demo Beriše & Co nisu mogli ostati u Slobodnom Kosovu jer zbog bestida i krvave ruke i kuislingzma jedini izlaz je bilo da nađu sklonište kod svoje vladare.

Najbolji odgovor lažima i lažovima jeste da ih podsetimo da je laganje u njihovoj prirodi, a da laganje ostaje laž.

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

8000 mucki ubijen civila u sreberenici su odkazano ubijeni niko to nije namietno bolesni ume ce. Su to cinjenice, srbi su bili I ostali Genozidan narod, to ce vas pratit ubudice a vi mozete sebi Lagat do mile volje. Rs ne nasala na genizidu I entinckim cistcenjen bosne

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Činjenica je da su to bili ljudi pod oružjem i činjenica je da su pošli u proboj ka svojoj teritoriji i poslati legitimna meta. Činjenica je da su pre toga poklali po Skelanima, Kravici Podrinju 3000 ljudi. Činjenica je da je kad je krenuo osvetnički pohod Alija odlučio da ih žrtvuje čak ih poklopio prijateljski vatrom da poveća broj koji je obećao Klintonu. Činjenica je da su Dražen Erdemović i Franc Kos koji su streljali zarobljenike bili ljudi trajnih službi. A naravno i činjenica je da je bio rat, to su mala mesta ljudi se poznaju i sve se znalo ko je klao Srbe po Podrinju i posejao 3000 grobova i takvi živi nisu mogli da prođu do Tuzle. Toliko su zlo posejali da možete da slavite generala Ratka što vam je žene i decu popakovano u autobuse i spasao jer je tada bilo mnogo šomračenih umova kojima su ti naser ovi zlikovci decu poklali.

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Ti casti nemas, to obraza nemas lazes stalno I time se dicis, slavis Genozid slavis nasilje slavis vase srpsko nasilje jadni ti kad pripadas Tom Genozidnom narodu vase su duse otrovana vase oci pune mrznje a vase ruke krvave I uoamti nikad se to nece ni oprostit ni zaboravit,mozete da lazete jos million godina lazte sami sebe to ste vi zlicinicu cast vrlo malim broju u primilima se Meri I krvi srbe za zlocine pocinjene a vi ostalo do djavola,

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Ko laže po ovom pitanju smo videli hiljadu puta. Potočare prikazujete kao mesto gde su sahranjeni ubijeni u zločinu a ustvari čak i na ulazu u to mesto piše da su to svi stradali od početka rata u tom delu podrinja. Dalje, 500 ljudi je popisano koji su još uvek živi. Stotine koji su stradali na drugim mestima. Mehonjić je iz prve ruke svedočio kako su vaše vođe ubijale sopstveni narod. Poveo vas Alija koji je za vreme Sfrj robijao zbog fanatizma i isključivosti, a sa njim ološ poput Juke, Ćela, Babuke, uz njih Muđahedini. Srbija, osim u delu okupiranog Kosmeta je ostala jedina multietnička zemlja koja je u ratu čuvala sve svoje građane bez razlike a Fildžan federaciji je 99% etnički čista, leglo terorista koji dižu u vazduh metroe u Španiji, Kule bliznakinje, pucaju na ambasade.

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Poklali ste u sjenici preko 2500 civila 1806 u maju, 8000 u sreberenici, to je istina ostalo lazes al mozes lagat jos miloon God Genozidni ste dusa vam je crna zla, ruke su vam krive vase Genozide nikad necemo no oprostit no zaboravit, zivi u Tami zivi u lazama sebe mozes lagat al vas je svijet upoaznao svi znaju kako o ste zlo do naroda. Srama Nas obraza jos manje

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Ti ne znaš šta pričaš, koji smo to mi poklali 1806 :)) ja sam rođen skoro 200 god posle toga. Ne možemo se vraćati uvek na staro, 2022 god je, život prođe u opterećenosti. Ja se nadam da će se mnogi poput tebe opustiti i ohladiti malo. Posebno jer smo imali i svetlih perioda, eto u Sfrj smo živeli lepo, u SRJ okej čak u prvo vreme kad ste primili Islam poznato je da čuvali Milešwvu, naše i svoje bivše svetinje. Da je Mehmed paša bio naš zastupnik, Rustem paša Opuković još više.

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Ti si Taj Koji iznosi ne Istine cinjenica je da je su srbi poklali öko 2500 civila 06.maja 1806 God, to ste vi srbi vesto pokusali da prikrijete al ima uvek oni Koji zanaju sta se desilo, bosnu je srbija napala I bombardovala, etnicki ocistola I strvorola na Genozid u rs, napalo ste albance, I to se nikad nece ni oprostit ni zaboravit dokle ti I tebi slicni ove zlocine negirate, jer stvarno mislis da smo tiloko glupi da moze smo te zlocine pocinje e od srba da zaboravimo. Ponavljam vase vase su duse crne Vase ruke krvave, sve kod negirate Vasa zlodela,to nije bila sfrj vec srboslavija, zivite u lazima, pokusali ste svijet da lazete EU isto svi vas znaju ko ste I sta ste. Neko ko je odgovan da krvoprolice 90 God neko ko je bosnjake siatemski pobio dakle Genozid u svrhu stavranja rs. To je Sud u Hagu utvrdio dokazane cinjenice al zidu pricaj zid pa zid

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Mnogo lupaš, vi 1806 niste postojali jer ste bili turski milet tj povlašćeni sloj a mi turska raja tj podjarmljeni sloj. Mi smo se klali sa Turskom koja je more naše krvi prolila a vi ste ovde bili jedini njeni eksponenti. Azijata ovde nikada nije bilo ali je u Turskoj kojoj smo pripadali klanje bilo nešto najnormalnije. Razapinjane, nabijanje na kolac, dranje kože, čerečenje, pravljenje ćele kula, otimanje dece od majki u danku u krvi i slično, u prokletoj Turskoj je sve to bilo najnormalnije pa tako i to da su po nekad i vaše majke zakukale….

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Mene vasa srpska lazna istorija ne zanima u njoj je sve lazno, istina je jedna da ste Genozidan narod krhavih ruku I crne duse,svijet vas tako gleda , srbija I srbi su crna rupa I nista vise od toga, ne pripada mariometama bosnjackim vec Sam ponosna bosnjakinja koja Zivi u sandzaku

Realno
Realno
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Ozbiljna bolest je kod tebe u pitanju

Ella
Ella
Odgovor za  Realno
6 mjeseci ranije

Ponavljas se kako papagaj to ti novo inteligenicje tvoje

Hahaaa
Hahaaa
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Činjenica je da si ti poremećeni bolesnik, činjenica je da treba da se lečiš u nekoj ludnici. Činjenica je da 100% svjetske populacije kaže da su Srbi počinili genocid u Bosni da ste na Bosnu izvršili agresiju. Činjenica je da taj tvoj ras i polimlje se kako na lokalu tako i u međunarodnim ustanovama naziva Sandžak. Činjenica je da ste vi Srbi u svetu žigosani kao genocidan narod. Činjenica je da takvom genocidnom narodu niko neveruje i niko ih neželi u svom društvu pa ni mi Bošnjaci.

Realno
Realno
Odgovor za  Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Bravo

Bell
Bell
6 mjeseci ranije

Ovaj cirkusant (koferce) udebljani vepar treba da sudski odgovara, Oteli ste 49%Bosne teritorijalno dok van je plan velike Serbije propao a gde ti je serbska krajina sa Kninom, i ostale krajine Baranja Virovitica, Vukovar trt debeli debilu, a najveca rana ti je Kosovo,sto ne saljes sareni voz za Kosovo? Trt koferce ostat ces ti u BG pasaluku…

Bego
Bego
6 mjeseci ranije

Dacic , Vucic, Zukorlic,Rasim, Vulin, Risticevic, jaka koalicija .
Ako za ovo trebaju Bosnjsci da glasaju onda smo mi u velikom problemu.
Nedati glas ovim koji rade na setu Sandzaka i Bosne.

Kismet
Kismet
6 mjeseci ranije

RS & rs su GENOCIDNE- GEEEEENOOOOOCIIIIIDNEEEEEE

Hasko
Hasko
6 mjeseci ranije

Svinjo debela RS je genocidna tvorrvins.

Musa
Musa
6 mjeseci ranije

Dačiću popuši mi k…c!

34
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker