Čanak: Vojska Srbije postaje oružana sila Srpske pravoslavne crkve

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na svom Twitteru lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritizirao uvođenje krsne Slave u Vojsku Srbije.

Otkud Vojsci u sekularnoj državi krsna Slava? Znate li šta to znači??? Vojska Srbije postaje oružana sila Crkve Srbije, da građani Srbije prestaju da postoje i prevode se u stado Srbija (koje pastiri posle šišaju i kolju), i ovakav, iskvareni Ustav Srbije prestaje da važi.

Više ničiji život, imovina, sloboda, jezik, historija, materica, misao … nisu bezbjedni. Morem krvi su plaćene slobode kojih se sada tako olako odriče u ovoj zemlji … Preci vas se već stide a djeca će vas proklinjati sa nekog drugog kontinenta za ovo što radite. Ja rekao – napisao je Čanak.

Krsna slava Generalštaba Vojske Srbije Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan obilježena je jučer u kasarni Banjica 2 u Beogradu. U kapeli u kasarni Banjica 2 liturgiju je služio patrijarh Porfirije.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Srpski patrijarah pavle je 90 God izavio “srpske zemlje su dokle dopire srpski Mac” kapiras li sta to znaci ili mislis da smo toliko glupi da mozete kako vi hocete, velikosrpaka ideologija ce vam glave doci, to sto smo primili u srbiji je zato sto ste Nas pobili, proterali asimilirali e ta su vremena prosla Mi smo narod a ne nacinalna manjina ti upamti Bosnjaci su svoji na svome ti nije srpsko

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Nova srebrenica, Nova Omarska, opet ce biti krvoprolica za srpski svijet opet ce Bosnjaci, ablanci, crnogorci ginut I biti zrve veliko srpske ideologije Koji spp na celu Sa Zukorlicem svim svojoj bicem podrzava I rasim al koga briga ta ztrve bitno je biti u vlasti

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Mi u svojoj vojsci imamo vojne hodže za verske potrebe vojnika muhamedanskue vjere. Imamo i generala Muslimana. Vojska Jugoslavije je sve vreme imala i vojnike i oficire muslimane komandant niškog odreda žandarmerije je do pre neku god bio Musliman. Komandant specijalac padobranac iz Niša je do kraja devedesetih bio Musliman rodom iz Bosne.

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Vase zlo je ne moj mslit da mozete da nam ispriate mozak vama srbima niko ne veruje osim sandzake maroite, vazali poltroni, vase zlo je vekovno I ako mislis da cemo nase zrtve nastradale od srpske ruke zaboravi zezuno si se, dosta je bilo lazi I Para lazi pobili ste nam sve one Koji su biil nasi vodje sad za par vazala, poltrona to nije sandzak, sjenica 1806 u maju je od srpskih vijnika poklana glave na kolje nabijali, krvave ruke, dusa crna srce zattovano, velikosprku ideologiju zato se srbija naoruzava di bi ponovo vrsila Genozid

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Ja stvarno ne znam u čije ime ti govoriš, vaše ljude koje ja znam uopšte tako ne misle ni o Srbima ni o Srbiji. Evo u PP većina djece ide na srpski umjesto na bosanski jezik u školi. Ti imaš frustracije što si albanskog porijekla i što Bjluta nije pošiptario novopazarski dio sandžaka.

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Sto ne idu Vasa srpska deca na casove bosanskog jezika to je asimilacaija,prije ste vi srbi frustrirani cim vekovima koljete bosnjake, bosnjakinje silujete, protrerujete bosnjake, jadni Mi Sa vama srbima jer vi ste krvolocni

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Ti pričaš bez veze bez ikakvih dokaza, pogledaj sve zemlje oko nas, pođimo od Grčke ona nema ni jednu nacionalnu manjinu, niko ne sme da se izjasni drugačije ni da govori svoj jezik. Isto je i s Bugarskom, sve koji su se drukčije izjasnili su poklali, oni su imali Muslimana 20%.Pogledaj Vojvodinu ili Hrvatsku njihovi delovi su 200 god bili pod Osmanlijama, pa nije ostalo ni minare a ni muslimansko uveta a ne musl. sela npr u Hrvatskoj. Dalje Turska, toliko ste kvarili za nju u Čanakale a ne da vam ne da status nacionalne zajednice nego nemate ni pravo na prezime. Jedino je Srbija multietnička. Istorijska je činjenica ja je Knjaževevstvo Srbija za vreme knjaza Mihajla čim je uspostavljena zakonom priznala Islam kao religiju. Znači, prva zemlja u Evropi koja vas je priznala zakonom kao zvaničnu vjeru uprkos turobnoj istoriji viševjekovnog osmanakog ropstva.

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Vic Godine

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker