Čanak na hrvatskoj tv – ‘Rusija je Treći Reich 21. vijeka, a u Srbiji širi propagandu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovo je bio ‘ponos na cjenkanju’. Nije čak ni bio kompromitator – radilo se zaista o nagodbi, rekao je Čanak

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostovao je u emisiji HRT-a u nedelju u 2. On je komentarisao situaciju u Srbiji, odnos prema Rusiji i protivljenje velikog dela Srbije evroprajdu, kao i stalno zaoštravanje odnosa Srbije i Hrvatske.

Nenad Čanak, koji se početkom devedesetih “pesnicama borio protiv divljanja šovinista u Vojvodini i protiv proterivanja Hrvata”, okarakterisao je sadašnju situaciju u Srbiji kao – bolju.

– Bolje je prvenstveno jer nema rata, a rat je uvijek izgovor za najgore stvari. Što se tiče položaja Hrvata u Vojvodini – Tomislav Žigmanov je ušao u Skupštinu Srbije kao poslanik, rekao je on.

Govoreći o jučerašnjem “Europrideu” u Beogradu, na kojem je i sam učestvovao, rekao je da je “predugo u politici da bi bio impresioniran spolja”.

“Aleksandar Vulin, ako ste čuli za taj oblik života”

– Ono što vidimo je uglavnom šminka za naivne. Ovo je bio ‘ponos na cjenkanju’. Nije čak ni bio kompromitator – radilo se zapravo o nagodbi. To mi se nije svidjelo. Imamo “pauka”. On je ministar unutrašnjih poslova u odlazećoj vladi. Aleksandar Vulin, ako ste čuli za taj oblik života. On se već “izbezumio” da nije reč o defileu, već o “policijskoj pratnji učesnika koncerta”, rekao je Čanak.

Poenta je da osim nekoliko stotina organizovanih huligana koji su se sukobili sa policijom, nije bilo okupljanja, dodao je Čanak. Dakle, ni predstavnici tzv ultradesničara u Srbiji – koji je najavio okupljanje stotina hiljada ‘boraca za konzervativne vrednosti’.

“Europride – događaj koji se održava u laboratorijskim uslovima”

Stranku Boška Obradovića i sličnih – ‘Dveri’ je nazvao opskurnim, a Evroprajd u Beogradu ‘događajem održanim u laboratorijskim uslovima’. To što nije bilo nasilja “niti je uspjeh niti će išta promijeniti”. Činjenica da u Srbiji trenutno vlada vrsta “konsenzualne politike” samo je razotkrivena, smatra on – “jer bez autentičnih političkih snaga, koje se autentično bore za nešto, ne možete razviti politički sistem”.

– Kakve nošnje, kakve tradicije. Ovo su priče za malu djecu. To su izgovori koje sam viđao celog života, rekao je Čanak, prisećajući se protesta iz bivše Jugoslavije na kojima su uvek napred nosili Titova slika i jugoslovenska zastava, “jer tada policija neće da štrajkuje”. Nakon toga, dodaje, osmišljene su nove slike i nove zastave.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker