Albanci tražili mesto ministra lokalne samouprave i pomoćnika ministra ekonomije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi objavio je da je delegcija albanskih stranaka u kojoj je bio u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

vucic

{module Oglas 1 – 2020}

Arifi je na Fejsbuku napisao da je zajednička lista na izborima 21. juna “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” imala konsultacije s Vučićem o formiranju nove vlade Srbije i uključivanju Albanaca u nju. 

“Danas smo predsedniku Vučiću jasno stavili do znanja položaj Albanaca u Preševskoj dolini. Ovaj put drugačije. Ako želi pokazati svetu koliko su evropski kao narod, sada je vreme da to i dokaže. Nema više reči. Da bismo mi Albanci postali deo Vlade, zahtevamo sledeće uslove: Ministar lokalne samouprave, pomoćnik ministra ekonomije, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, predsednik Koordinacionog tela. Čekamo odgovor”, napisao je Arifi.

Koalicija “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” je u pismu predsedniku Srbije napisala da je zainteresovana za integraciju Albanaca u državne institucije Srbije, za rešavanje problema u obrazovanju, za ekonomski razvoj regiona, za pitanje pravosudnih institucija i za punu integracija Albanaca u Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker