“OD PRVOG RAZREDA TRPI NASILJE” – Oglasila se majka pretučenog dječaka (8), pa optužila i učiteljicu: Moj sin ima ozbiljne traume, diže ruke kad mu se približim

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jelena Đorđević, majka osmogodišnjeg dečaka U. Đ. kojeg su vršnjaci pretukli na proslavi rođendana u jednoj igraonici u Vranju tvrdi da je njen sin i ranije trpeo vršnjačko nasilje.

Kako kaže, on pohađa treći razred Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Vranju i navodi da je upravo tamo dečak često trpeo fizičko i verbalno nasilje.

Đorđević za portal InfoVranjske.rs tvrdi da njen osmogodišnji sin od prvog razreda ima problema u svom odeljenju.

– Vređali su ga od samog početka, nazivali pogrdnim imenima, a kada jedno dete krene sa takvim ponašanjem, nastavi cela grupa. Ja sam najmlađa majka od svih roditelja u tom odeljenju, pokušala sam više puta da razgovaram sa učiteljicom, ali se stvar otela kontorli – rekla je Đorđević.

Jelena Đorđević kaže da je maloletni dečak imao i problema sa depresijom i da je zbog pogrdnih imena na račun njegove kilaže prestao da jede.

– Suprug i ja smo otišli kod školskog psihologa i objasnili da naše dete ima problem u školi. Nikakvu povratnu informaciju nismo dobili od psihologa, a saznali smo i da učiteljica ne dozvoljava da naše dete ide u toalet – rekla je Đorđević.

Iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Vranja odgovorili su portalu putem email-a 3. novembra 2022. godine i naveli da do tog trenutka nije bilo saznanja da je “učenik U. Đ. zadobio teške telesne povrede tokom boravka u prostorijama škole ili u školskom dvorištu”.

Što se tiče nasilja od prvog razreda u vidu uvreda na račun njegove kilaže, bio je jedan izdvojen događaj u drugom razredu, koji je razrešen kroz individualne razgovore sa učenicima, praćenjem ponašanja učenika, kroz razgovore sa roditeljima, kao i obradu nastavnih jedinica kroz koje se provlači data tematika, stoji u odgovoru škole.

Iz škole su dodali da “pomenuta učiteljica u dugogodišnjem radu nije imala pritužbe roditelja na vaspitno–obrazovni rad”.

Majka osmogodišnjeg dečaka tvrdi da je učiteljica pred celim razred omalovažavala maloletnog učenika pod izgovorom da “on stalno želi da ide u WC”. Kako navodi majka, učiteljica se branila argumentom “kako to da samo vaše dete tuku”.

– Moj sin sada ima ozbiljne traume i strahove, stalno podiže ruke kada mu priđem kao da se brani od nečega. Ali je sve kulminiralo početkom ove nedelje kada se iz škole vratio potpuno crven što dokazuju i fotografije. Naravno, učiteljica nas o tome nije ni obavestila – rekla je Đorđević

Đorđević tvrdi da je njen sin, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” povrede na vratu dobio ispred toaleta u toj osnovnoj školi.

– Mi smo slučaj prijavili i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Minisarstvu prosvete – završila je Jelena Đorđevć.

Ranije danas stigla je uznemirujuća vest da je pomenuti dečak pretrpeo vršnjačko nasilje u jednoj vranjanskoj igraonici na proslavi rođendana, a ceo incident zabeležile su i kamere. Prema lekarskom izveštaju, incident se dogodio 31. oktobra.

(Info Vranjanske)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker