Ubistvo koje je podsjetilo mnoge na zločin kada je ubijen novopazarski urolog – DOKTORA IZREŠETAO VLASNIK ODUZETOG STANA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ubistvo Živka Đakovića (76) u Rušnju, za koje je osumnjičen Živojin N. (72) koji je pre šest godina kupio kuću žrtve na licitaciji, podsetilo je mnoge na na zločin iz 2014. godine u kome je ubijen novopazarski urolog Safet Skenderi. Podsetimo, Skenderi je bio žrtva čoveka čiji je stan kupio na licitaciji.

Đakovića je u Rušnju, u izgubljenoj kući, navodno ubio kupac njegove višespratnice, dok je Skenderi stradao od ruke Omera Husovića, starog vlasnika stana koji je kupio u stambenom kompleksu Lug.

Foto:Zorana Jevtic

Omer Husović uhapšen je pod sumnjom da je sa šest hitaca ubio urologa Safeta Skenderija (45), predsednika Lekarske komore u Novom Pazaru. Skenderi je, navodno, usmrćen jer je na licitaciji kupio stan, koji je nekada pripadao osumnjičenom Husoviću.Zločin se dogodio naočigled Skenderijeve supruge Suade, ginekologa u novopazarskoj opštoj bolnici, u stambenom kompleksu „Lug”, ispred stana koji je porodica Skenderi kupila pre dve godine, a u koji se još nije bila uselila, pisao je Kurir 2014. godine posle zločina.

Husović je pobegao nakon zločina, ali je brzo identifikovan i uhapšen.

– Doktor Skenderi je još pre dve godine na sudskoj licitaciji kupio stan porodice Husović, koji je zbog duga bio pod hipotekom i koji je sud isturio na prodaju. Platio ga je više od 40.000 evra, ali se nije odmah uselio. Doktor nije, što se ispostavilo kao kobna greška, tražio da ga sud i policija uvedu u posed, već je Husovićima, koje je poznavao jer mu je otac ubice bio pacijent, dozvolio da ostanu i isele se kad pronađu neki smeštaj – rekao je izvor Kurira iz istrage.

Međutim, Husovići su stalno odlagali iseljenje.

Doktor Skenderi je sve to vreme sa porodicom živeo kod tašte, a potom i kao podstanar. Zbog toga je preksinoć, zajedno sa suprugom, svratio da se raspita kada bi mogao da se useli. Međutim, Husović je zatražio sudski nalog, nastala je kraća rasprava, a potom je ubica potegao pištolj i u doktora ispalio šest metaka – objasnio je naš izvor.

Izrešetani doktor brzo je prebačen na hirurško odeljenje Zdravstvenog centra u Novom Pazaru, ali kolege nisu uspele da mu spasu život.

Husović je, prema poslednjim informacijama, osuđen na 30 godina zatvora.

Kurir.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker