TROJICA KOLEGA KRENULA U PONOR – Stradao samo dva dana pred kraj snimanja, kad su ga prijatelji našli i dalje davao znake života

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vladimir Milivojev (51) iz Beograda, koji je juče poginuo na Tari gde je kao scenski rekviziter učestvovao u snimanju filma “Oluja”, pao je u ponor najverovatnije pošto se poklizao u trenucima kada je pokušavao da ustane sa zemlje, a taj trenutak nije video niko od njegovih kolega.

Nadomak vidikovca Banjska stena juče pre podne snimljen je jedan od poslednjih kadrova “Oluje”, a kako se nezvanično može čuti u planu je bilo još dva dana snimanja ovog filma. Posle seta, dok je ekipa sakupljala svoje stvari, Milivojev je seo i naslonio se na jednu stenu koja se nalazi na neobezbeđenom području ovog dela planine, nad samim ponorom, a paralelno sa dobro poznatim vidikovcem sa kog puca pogled na jezero Perućac na Drini.

Kada je ekipa trebalo da krene sa lokacije gde je snimano, neko je primetio da Milivojeva nema. Na mestu gde je sedeo nalazila se njegova kapa i još neke njegove stvari. Kada je shvaćeno da ga nema u blizini, nadvile su se crne slutnje da je nesrećni čovek pao u ponor, što se nažalost i obestinilo.

Odmah potom, trojica članova filmske ekipe – kaskader, dubler i još jedan muškarac koji je bio angažovan na snimanju “Oluje” krenuli su u potragu. Rizikujući svoje živote, bez ikakve opreme, počeli su se spuštati niz ambis. U međuvremenu su o događaju obavešteni vatrogasci koji su na Taru krenuli iz Bajine Bašte i Užica, a u pomoć je pohitala i čuvarska služba Nacionalnog parka Tara.

Trojica koja su se spustila niz nepristupačne padine pronašla su Milivojeva na oko 300 metara u dubini ponora. U tim trenucima njihov kolega davao je poslednje znake života, a ubrzo je i preminuo.

Prvi zadatak vatrogasaca i rendžera bio je da evakuišu trojicu članova filmske ekipe. Oni su iz ambisa izvučeni uz pomoć užadi na Banjsku stenu, a ova akcija trajala je oko sat vremena. Zbog konfiguracije šumovitog i stenovitog terena odlučeno je da se Milivojevljevo telo ne izvlači naviše, nego da se spusti u Perućac u podnožju Tare.

Punih sat vremena vatrogascima i rendžerima trebalo je da iznesu telo stradalog i za to vreme savladali su visinsku razliku od šest metara.

U rasvetljavanju slučaja pogibije Vladimira Milivojeva mogla bi da pomogne i obdukcija koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Užicu i koja bi trebalo da bude urađena danas popodne.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker