Tog dana je samo šutjela i dopisivala se sa nekim: Porodica učenice koja je skočila sa zgrade van sebe od tuge i bola

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sedamnaestogodišnja djevojčica iz jednog sela kod Čačka, koja je prije nekoliko dana okončala život skokom sa zgrade, bila je pravi anđeo, pričaju komšije i prijatelji.

Niko od njih ne može da nasluti šta je natjeralo na taj tragičan čin.

Poznajem cijelu porodicu. To su divni ljudi. Radni, prepošteni, ma nemam riječi – objašnjava sagovornik blizak porodici.

Dodaje da se otac djevojčice bavi molerajem, a u tome mu pomaže i deda.

Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Pohađala je Gimnaziju u Čačku i bila jedan od najboljih đaka te generacije. Nedavno su bili na ekskurziji. Djeca pričaju da je bila raspoložena i da su se lijepo proveli – kroz suze objašnjava sagovornik.

Navodi da je posljednjih dana bilo primjetno njeno neraspoloženje. Kako bi stigla od kuće do autobuske stanice pješačila je tri kilometra.

Tog kobnog dana ju je povezao komšija do autobuske stanice u Mršincima. Djelovala je da ima neki stres, ali čovjek nije mogao ni da nasluti šta će se dogoditi. Pomislio je da možda dijete treba da odgovara neki predmet pa nije spremno. Sve vrijeme se dopisivala sa nekim i bila šutljiva – objašnjava sagovornik.

Da je komšija mogao da zna šta se krije iza toga, dodaje sagovornik, sigurno bi je iz momenta vratio kući, međutim, ostavio ju je da čeka gradski autobus i otišao svojim poslom.

Njeni drugari kažu da tog dana nije izašla ispred škole već na stajališu kod Mašinsko-saobraćajne škole Čačak.

Nama je autobuska ispred škole i to nam je bilo čudno. Mislili smo da ima nešto da završi iako smo kasnili u školu. Đački autobus pa ide sporo. Šokirani smo saznanjem da je nema. Nismo se intenzivno družili, ali smo dok putujemo razmjenjivali pozdrave i pričali o obavezama. Nismo se posjećivali – kažu saputnici nesretne djevojčice.

Prema nezvaničnim saznanjima, porodica je izrazila sumnju da djevojčica nije svojevoljno skočila. Međutim, obdukcioni nalaz je pokazao da je u pitanju nenasilna smrt.

Otac, majka, brat, baka i deda su skrhani od bola. Ne mogu da vjeruju da više nema njihove mezimice. Ne znam kako će izdržati tragediju koja ih je ovako zadesila – objašnjava drugi komšija porodice za koju, također, ima samo riječi hvale.

Prema njegovim riječima, otac djevojčice koja je skočila sa 5. sprata zgrade, često je znao da kaže u šali da sa njom nema nikakvih problema, a da će sin, pošto je mlađi, praviti nestašluke.

To je jedna patrijahalna familija, radnici, dobre duše, svakome bi pomogli u nevolji. Njena majka je vanserijski dobra žena. Radna, vrijedna, neka joj Bog da snage, kao i svim njenima, a i nama da izdržimo tugu koja nas je snašla – zaključio je za Kurir.rs sagovornik.

Direktor Osnovne škole “Branislav Petrović” Lazar Čikiriz kaže da su potrešeni jer je djevojčica do prije tri godine pohađala tu školu.

Bila je đak generacije u Slatini. Predobro dijete. Učestvovala je u svim programima, nizala nagrade na takmičenjima, a kada smo imali priredbe, ona ih je organizovala i vodila programe. Naš kolektiv je zatečen. Pretužni smo svi – kaže Čikiriz.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker