SRBIJA RASPISALA POTRAGU ZA ALBANCEM IZ PLAVA ZBOG UBISTVA IVANE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

POLICIJA je raspisala potragu za Albancem iz Crne Gore Jetmirom G., čije je prebivalište u selu Vusanje nadomak Plava, kako bi razjasnila sve okolnosti ubistva Ivane Krivokapić (26) iz Lovćenca, čije je beživotno telo pronađeno u iznajmljenom stanu u Beogradu 24. decembra prošle godine.

Postoje određeni dokazi da je on, pored ubice, poslednji video devojku živu, a da li je on zločinac vrlo brzo će biti poznato.

Na osnovu određenih veštačenja, policija je istragu ubistva usmerila ka ovom muškarcu, ali da bi postao osumnjičeni neophodno je da se odrede dodatna DNK veštačenja. U ovom trenutku neophodno je da policija dođe do njegovog biološkog traga kako bi mogla da ga uporedi sa onima pronađenim na licu mesta.

– Analiza određenih snimaka skinutih sa video-nadzora sa pojedinih zgrada pokazala je da je Jetmir G. boravio u Beogradu u vreme kada se pretpostavlja da se dogodio zločin – navodi izvor “Novosti” blizak istrazi.

– Devojka je pronađena nekoliko dana posle smrti. Iako nije bilo tragova koji bi odmah ukazali da je ubijena, na obdukciji je utvrđeno da je smrt nasilna. Ivana je ugušena. Još se istražuje kako.

Tokom istrage analizirani su i njeni poslednji pozivi i poruke, pa je i to bio dodatni trag ka Jetmiru G. Od pronalaženja tela sumnjalo se da je zločinac neko ko je bio blizak sa devojkom i da ga je ona dobrovoljno pustila u stan. Iako su vrata bila zaključana, ključ nije pronađen tokom uviđaja u stanu, pa se pretpostavlja da ga je ubica poneo sa sobom.

Još tokom uviđaja forenzičari su uočili određene tragove, koji su govorili u prilog da je bilo nasilja. Studentkinja je imala podlive na vratu, kao i na licu, posebno oko usana.

Takođe, uočene su i takozvane odbrambene povrede po rukama, šaci i podlaktici.

– Dve su verzije kako je došlo do smrti – navodi naš sagovornik.

– Ili joj je držao rukama nos i usta dok nije izdahnula, ili je koristio neku tkaninu. Na stočiću pored kreveta pronađena su dva lančića, za koje se pretpostavlja da su otkinuta sa njenog vrata. Ogrlice su pronađene na komodi, kao i mobilni telefon sa maskom i kožni rokovnik.

Svi prikupljeni dokazi pokazuju da je Ivana ubijena četiri do pet dana pre nego što je njeno telo nađeno. Pošto se nije javljala na telefon, njena braća su došla i pokušala da na licu mesta vide šta se događa. Kako nisu mogli du uđu u stan, pozvana je policija, koja je preko prozora ušla i zatekla jeziv prizor. Devojka je zatečena na krevetu, sa otkopčanim pantalonama i zadignutom majicom preko grudi. Nije bilo tragova krvi.

Sahranjena je posle nekoliko dana u rodnom Lovćencu.

NIKO ZASAD NIJE OSUMNjIČEN

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT), koje sa policijom radi na rasvetljavanju ubistva Ivane Krivokapić, u ovom trenutku i dalje vodi istragu protiv nepoznate osobe, kao počinioca zločina. Za njih Jetmir G. još nije osumnjičen, jer protiv njega nije podneta krivična prijava.

– Policija i tužilaštvo će javnost blagovremeno obavestiti kada bude novih okolnosti u ovom slučaju – rečeno nam je juče u VJT.

(Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker