“PRIJE NAPADA JE ŽENI POSLAO SNIMAK!” Dačić otkrio nove detalje o Milošu Žujeviću i izjavi njegove supruge

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Videla je da je Miloš u gradskom autobusu, da peva na ruskom, i da joj je rekao da ga taj autobus vozi u Dženet (Raj)”, kaže Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je jutros gostujući na TV Pink u okviru jutarnjeg programa istakao da, kada se desi neki akt, koji se tereti kao teroristički, on, kao ministar unutrašnjih poslova ima za obavezu da izda crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma. Kako kaže, u skladu sa tim, bez obzira da li je realan viši nivo pretnje, trenutno nema naznaka da je opasna situacija. Prošli su kritični trenuci kada je moglo da dođe do još napada, rekao je Dačić.

“Kada su u pitanju organizovane grupe, moglo bi do sada još da se očekuje. Ovde treba odvojiti dve činjenice. Jedna je krivično delo, a druga grupacija koja se može definisati kao vehabijska. Odnosno, verski ekstremizam… To nije novo, to se godinama unazad prati”, rekao je on.

Govoreći o ranjenom žandarmu, Dačić kaže da je u pitanju izuzetno jak momak, kako psihički, tako i fizički. Lekari su, dodaje Dačić, zadivljeni.

“Priprema, sprema i sve što je naučio ga je pripremilo da bude spreman na ovo, i da lako podnese. Tužilaštvo sada ispituje da li je u toj grupi bio još neko, ili je on delovao sam. Mi imamo ćelije po Srbiji, ljude koji se nalaze u svim gradovima gde imate da su prešli u islam. Juče je bio neki pretres u okolini Niša, i tamo je ista situacija. Jedno lice je prešlo u islam, gde isto mora da se prati… Života Ilić je uzeo ime Ridval Mulal. To je njihova stvar, kojoj će religiji pripadati, a druga je stvar da li iza toga stoje neki ciljevi opasni po sve“, naveo je Dačić, pa se obratio muslimanima:

“Neki kritikuju naše akcije. Govore da je to protiv njih, ovo nisu muslimani, ovo su Srbi koji se bave terorizmom. Reč je o obliku ekstremizma, i mnoge islamske verske vođe su bile na meti vehabijskog pokreta, uključujući i Zukorlića“, rekao je Dačić.

Juče je crnogorska policija obavila razgovor sa suprugom, to je Besa Žujović, devojačko Hadžović. Ona je rođena u Beranama. Bila je u braku sa Milošem Žujovićem. Ona je u svojoj izjavi stavila tačku na sva pitanja. Izjava je data crnogorskoj policiji, oduzet joj je telefon, i videćemo da li je sve tačno, rekao je ministar.

“Ona kaže da je bila u Plavu sa sinom, i da je oko 11 i 15 videla da joj je stigla video poruka, koja je upućena oko 10 i 50. Videla je da je Miloš u gradskom autobusu, da peva na ruskom, i da joj je rekao da ga taj autobus vozi u Dženet (Raj). Posle su stigle još dve video poruke, gde se pominju Izraelci koji ubijaju muslimane. Zvala ga je, uzbudila se, ali se on nije javljao. Ovime se stavlja tačka na motive, i jasno je da je u pitanju teroristiočki akt”, rekao je ministar Dačić. (Mondo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex