Objavljene prve informacije: Evo šta je pokazalo vještačenje telefona Koste Kecmanovića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na vještačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične bilješke pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao…, kaže medijski sagovornik

Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio Kosta Kecmanović (13) u 8:40 sati 3. maja ove godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je ubio 9 đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, vještačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

– Rano je govoriti šta su pokazali rezultati vještačenja, jer ona su još uvijek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan dio, a to je da su u telefonu dječaka nađene fotografije oružja – rekao je za Telegraf.rs sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Navodi da je na vještačenju sedam dokaza.

– Na vještačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične bilješke pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao… A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Vjeruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra.

Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom djevojčice bile meta, da li je nekome prijetio, da li je njemu neko prijetio.

Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je Kosta Kecmanović počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao… Također se istražuje da li je gađanje vježbao negdje drugdje osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Također, nije poznato kako je dječak znao šifru očevog sefa, piše Telegraf.rs.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker