NOVI DETALJI ZLOČINA U BILJANINOJ “KUĆI STRAVE” – Maćehu poslala kod sestre, pa ubila muža! Krvavu ćebad KRILA U ZAMRZIVAČU, sobu i štalu sa telom GODINAMA DRŽALA POD KLJUČEM

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Biljana Stojanović (38) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, koja je, kako se osnovano sumnja pre četiri godine ubila muža Ivana (40) i zabetonirala ga u buretu štali, potrudila se da kobnog dana u kući ne bude nikoga ko bi mogao da bude svedok jezivog zločina, saznaje “Blic”.

Ona je maćehu Stojanku prethodno poslala kod sestre, deca takože nisu bila kod kuće, a kada je ostala sama sa suprugm, presudila mu je sekirom. Biljana je pune tri godine hladnokrvno i smišljeno skrivala zločin, koji je otkriven tek nakon što je ona počinila samoubistvo, popivši otrov u istoj štali u kojoj je sakrila telo ubijenog supruga.

– Tog dana kada je počinila zločin maćehu Stojanku (77) poslala je da obiđe sestru u selo Sinkovce kod Leskovca. Deca takođe nisu bila kod kuće, tako da nije bilo svedoka zločina koji je usledio.

Kada se Stojanka vratila posle četiri dana kući, začudila se što nema Ivana. “Biljo, a gde je Ivan?”, upitala ju je. “Hitno ga zvaše za Rusiju, ode”, odgovorila joj je BIljana – priča izvor “Blica” upućen u slučaj.

Kako saznajemo, krvave ćebiće kojima je upijala i čistila Ivanovu krv stavila ih je u zamrzivač kako se ne bi osećao miris krvi. A tek kasnije ih je bacila.

Kako bi prikrila telo koje se nalazilo u jednoj od pomoćnih prostorija, Biljana je maćehi ispričala da je pronašla neko zlato u okolini sela i da treba da ga zabetoniraju u buretu u štali kako ga lopovi ne bi pronašli. Maćeha Stojanka joj je pomogla, ne znajući da se u tom buretu nalazi Ivanovo telo!

– Bilja joj je vikala: “Ajde, nane, da mi pomogneš”. U plastično korito Bilja je sipala cement i pesak, a Stojanka je dolivala vodu za malter, kojim je ozidano bure u štali. Maćeha je mislila zaista da betoniraju bure sa zlatom u štali. Pričala je da se tresla od straha dok joj je pomagala. Policija je maćehu vodila na poligraf kako bi proverila da li laze i ispostavilo se da je sve što je ispričala bilo istina – starica zaista nije znala za zločin – dodaje naš izvor.

Stojanka je priznala da nikome nije smela da ispriča za tajno betoniranje u štali.

– Jedan od rođaka, Biljanin brat od tetke, ljutio se na Stojanku što nije ranije ispričala za to tajno betoniranje, a ona je priznala da nije smela jer je Biljana zaklela da nikome ne kaže. “Da nemaš bratane i sestričine ako nekome kažeš da smo sakrile zlato. NIsam smela, ubila bi me”, tim rečima se pravdal Stojanka zbog čega za melterisanje u štali niko nije smeo da zna – dodaje naš izvor.

Ubistvo se, kako “Blic” saznaje, desilo u jednoj od soba u kući, koja je nakon toga sledeće tri godine bila zaključana. Biljana je maćehi dala isto objašnjanje – soba mora biti pod ključem zbog zlata.

– To je soba u kući u kojoj su živeli, nalazi se pravo kad se uđe u dvorište. Pričala je da i tu ima zlata pa maćeha nije smela ništa ni da pita ni da otvori. Kada je Biljana počinila samoubistvo, nakon što je nađeno Ivanovo telo, policija je detaljno pregledala celu kuću. Utvrđeno je da je ta zaključana soba prekrečena, ali kada su forenzičari isprskali zidove tečnošću za detektovanje krvnih mrlja – jezivi tragovi zločina počeli su da se pojavljuju u prostoriji! Verovatno ga je ubila na spavanju. Mada, kad čovek ne očekuje, napad može da ga iznenadi i dok jede ili sedi na stolici – dodaje naš izvor.

Obeleženo 40 dana od Biljanine smrti

Rođaci I komšije iz sela prekjuče su se okupili u Velikom Trnjanu kraj BIljaninog groba na navršenih 40 dana od njene smrti. Većina meštana još uvek ne može da poveruje da je mogla da izvede takav zločin.

– Mnogo je dobra bila. Kada prođe, svakoga će lepo da pozdravi, da nasmeje. Neverovatno je to što se desilo. Mnogi u selu imaju lepo mišljenje o njoj, zato su i šokirani svi zbog svega što se desilo. Pa ako i nešto nije išlo sa mužem, mogla je makar zbog dece da pređe preko svega. Ovako, oni će ceo život nositi beleg strašnog zločina – pričaju meštani sela.

Rođaci preuzeli brigu o deci

Meštani Velikoh Trnjana kažu da su najbliži rođaci priskočili u pomoć I preuzeli brigu o troje Ivanove i Biljanine dece.

– Najstarija ćerka koja je punoletna, upisala je višu školu u Leskovcu i nedavno je dala prvi ispit. Ona živi kod Biljaninog brata od tetke koji ima stan u Leskovcu, a u izdržavanju će pomagati Ivanov brat Nenad. Drugo dvoje dece, sin koji ide u peti i ćerka koja je krenula u osmi razred osnovne škole, biće kod Biljanine majke koja živi u Leskovcu i kod Biljanine sestre koja živi u jednom selu u blizini Leskova, a koja nema decu – pričaju komšije iz sela.

“Puče veza”

Biljana je vešto prikrivala zločin, trudeći se da ostavi utisak da je Ivan živ I da su stalno u kontaktu.

-Jednom, u protekle tri godine, dok je Ivan već bio ubijen i u buretu u štali. Ona je otišla kod Ivanovih roditelja koji žive u jednom u zaseoku iznad Vučja i pravila se kao da priča telefonom sa mužem. Ivanova majka je poželela da čuje sina. Rekla joj je: “ćerko, s kim to pričaš? Ako je Ivan, daj da mu čuje majka glas”. A Biljana je odmah odgovorila: “Auu prekinu se veza. Loš signal” – kaže naš izvor.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex