Misteriji u nestanku Periša: Od lažne intimne snimke do čudnog iskaza o snijegu, a bilo je + 10°C

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U cijelom slučaju nestanka Mateja Periša brojne su nelogičnosti. Od kamere ispred kluba u kojem su zadnji put vidjeli Mateja, a koja je bila okrenuta prema zidu pa do iskaza djevojke da je te noći bilo snijega

Prijatelji su Mateja Periša zadnji put vidjeli 31. prosinca 2021. godine. Tada su beogradskoj policiji javili da ne znaju gdje je. Bili su svi zajedno u Beogradu, nestanak su prijavili ujutro 31. prosinca, ali policija nije odmah evidentirala nestanak, već im je savjetovala da obiđu bolnice da bi isti dan u 18 sati i službeno pokrenula potragu.

Četiri i pol mjeseca kasnije srpski mediji objavili su da je iz Dunava izvučeno tijelo mladića i da prema odjeći koju je nosio te noći, moglo bi se raditi o Mateju Perišu.

Nelogičnosti i misteriji u Matejevu nestanku

Srpski policajci pregledali su stotine snimki, poput one na kojoj mladić trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi. Matejev otac Nenad na toj je snimci prepoznao svog sina. Pregledali su i snimke na kojima se vidi kako mladić za kojeg sumnjaju da je Matej izlazi iz noćnog kluba Gotik i spušta se prema Savi. Paralelno s istragom pojavile su se brojne dezinformacije i nelogičnosti.

Neobično je bilo Matejevo kretanje, kad se uspoređivala trasa kojom je trčao s upisanim restoranom na Google navigaciji, ispalo je da je to vrlo slična, ako ne i identična ruta, no nije jasno zašto bi se vraćao u restoran, a da to nije javio nikome od svojih prijatelja.

Pojavili su se i navodi o drogi što je Matejev otac demantirao rekavši kako njegov sin ne konzumira drogu.

Kako smo otkrili, kamera ispred kluba gdje je Matej zadnji put nestao bila je okrenuta prema zidu, a neobičan je i iskaz Matejeve prijateljice, Hrvatice Maje, s kojom je Matej pokušao stupiti u kontakt u Beogradu. Ona je, naime, rekla da je te noći imala problema s parkiranjem u Beogradu zbog snijega i leda. No te večeri bilo je plus 10.

Matejev otac Nenad proveo je tjedne u Beogradu čekajući i nadajući se. Rekao je da ga muče dvije stvari.

– Dvije rupe su vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli jer ne znam je li se tu nešto dogodilo, a ne vjerujem da je. Druga je možda i važnija, a to je Matejevo spuštanje u prostor nalik terasi pored rijeke Save što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i dužine desetak. Tu također nemam snimku da vidimo je li tu bilo nekoga i je li Matej prešao tu ogradu jer je tu koso i moguće se poskliznuti i pasti.

Pitao sam inspektora je li moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne snime jer tu ima kamera, rekao je da da. To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća je signal Matejevog mobitela koji je lociran u blizini Velikog Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak – rekao je.

5 najvećih dezinformacija i nelogičnosti

  • dezinformacija Nestanak su prijavili tek poslijepodne
  • – KRIVO – Srpski MUP objavio je da je 31. prosinca u 18 sati počeo potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27). No njegovi prijatelji, s kojima je bio vani te noći, nisu nestanak prijavili u 18 sati, već u 10 ujutro. No policija im je savjetovala da prvo obiđu bolnice. Nakon toga isti dana srpski MUP poslijepodne otvara istragu i kreće potraga za Matejem koja je ušla u 12. dan.
  • nelogičnost Tučnjava s drugom ekipom? – Kako je za Večernji list rekao jedan od Matejevih bliskih prijatelja, u noćnom klubu te večeri bila je i ekipa iz Zadra. Tvrdi da su se međusobno častili i družili, ali i da je u jednom trenutku došlo do incidenta, dobacivanja između dvije grupe kad je konobar došao naplatiti račun, za koji je Matejev prijatelj rekao da je bio višestruko preplaćen. Dodao je i da je taj sukob sa zadarskom ekipom bio okidač za sve što se dogodile te noći i da mu nije jasno zašto se šuti o tom detalju. Srpska policija nije izvijestila o tome niti je to spomenula kao mogući trag. Svi Matejevi prijatelji poligrafski su ispitani prije nego su napustili Srbiju.
  • nelogičnost U javnost je došao samo dio snimki na kojima je navodno Matej Periš, ali one nisu cjelovite. Pušteni su tek dijelovi pa se ne vidi trči li Matej sam, za nekim, ili od nekoga bježi. Na taj detalj ukazao je i Igor Jurić, otac otete i ubijene djevojčice Tijane, koji je nakon toga osnovao zakladu koja pomaže pronaći nestale. Prošao je puno ovakvih slučaja, u nekima je i izravno sudjelovao. Nije mu jasno zašto je srpski MUP pustio samo dio snimki i zašto nije pokazao ostatak. Rekao je i kako mu nešto u toj cijeloj priči oko Matejeva nestanka ne štima. Isto tako nije poznato tko je pustio snimku na kojoj čovjek pliva u Savi i kad je ona nastala. Matejev otac rekao je da to nije njegov sin na snimci. Sava je te noći bila izuzetno hladna, teško je vjerovati da je netko ovako plivao kao što je prikazano na snimci u to doba i nije jasno zašto bi netko plasirao tu snimku u javnost da ispadne kako je na njoj upravo nestali Matej.
  • laž U nekim medijima objavili su informaciju da postoji intimni video na kojem je navodno Matej Periš s dvije djevojke. No to se ispostavilo kao laž. Snimka je prava, ali na njoj nije Matej, već Rade Lazić, nekadašnji sudionik reality showa u Srbiji koji je potvrdio da je to on i da mu je žao što se snimka povezala s nestankom Mateja Periša.
  • nelogičnost Zašto je ili po čijem nalogu Veljko Mijailović, predsjednik Policijskog sindikata Srbije, objavio da su u kombiju u kojem su Splićani došli u Beograd pronašli drogu kad nije ovlašten od srpskog MUP-a da daje takve informacije? Zašto bi predsjednik Policijskog sindikata Srbije, bez dozvole MUP-a, objavio da su mladići priznali da su uzimali drogu, kad to policija nigdje nije objavila? Isti dan kad je to objavio, Nenad Stefanović, viši javni tužitelj u Beogradu, rekao je kako su MUP Srbije i Više javno tužiteljstvo jedini ovlašteni davati službene izjave o istrazi, a sve ostale izjave nisu niti službene niti potvrđene.

(24sata.hr)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker