“KAŽU DA JE BEBA CIJELU NOĆ PLAKALA” – Žena (32) pala pod točkove da spasi sina u kolicima, grad zavijeni u crno: “Sudbina se namjestila kao u NAJGOREM KOŠMARU”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Lučanima danas vlada mukla tišina, tu u i tamo mogu se čuti samo uzdasi tuge i poneki komentar utučenih ljudi: “Sve se odigralo u sekundi, sudbina kleta namestila je sve kako ne treba, kao u najgorem košmaru”.

Dragačevska varoš tuguje za Lidijom Rajović (32), devojački Jovičić, koja je juče, dok je šetala sa majkom i šestomesečnim sinom, stradala pod točkovima kamiona, pod okolnostima kakve se ne pamte.

Nesreća u kojoj je stradala Lidija, rođena Lučanka, odigrala se na ulasku u grad iz pravca Požege, preko puta autobuske stanice i stadiona FK “Mladost”. Par dana pre toga Lidija je, iz Beograda gde je živela, došla sa bebom da obiđe roditelje.

U petak oko 13.30 Lidija je sa majkom i bebom šetala trotoarom, kada je iz sporedne ulice naišao kamion koji je izlazio sa gradilišta na kome je istovario građevinski materijal. Kamion je, čekajući da se uključi na jednu od prometnijih lučanskih ulica stao da propusti vozila koja su njom prolazila.

Baš u tim trenucima, na trotoaru desno od njega, spao je točkić sa dečjih kolica koje je Lidija gurala. Pokušala je da zadrži kolica da klecnu, instinktivno reagovala, tom prilikom i izgubila ravnotežu. Pala je pod zadnje točkove kamiona. Maltene u istom momentu kamion je krenuo skrećući udesno i pregazio Lidiju. Njena majka pred čijim očima se sve odigralo, pričaju Lučanci, je vrisnula iz sve glasa, kamion je stao, ljudi koji su se zatekli u blizini pritrčali su da pomognu. Na lice mesta je ubrzo pristigla hitna pomoć, ali Lidiji Rajović nije bilo spasa.

Lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

– Čuvši šta se dogodilo na mesto nesreće je odmah dojurio Lidijin otac, uzeo unuka u naručje. Lidijom suprugu je javljeno šta se dogodilo i on je odmah krenuo iz Beograda za Lučane – pričali su Lučanci.

Na gradilištu sa kog je izašao kamion nalazi se nedovršena stambena zgrada čija izgradnja, kažu Dragačevci, je obustavljena devedesetih, a tek prošle godine nastavljena. Preko puta trotoara je zelena površina na kojoj se igraju deca, a uz nju naselje od nekoliko zgrada.

Lidija je, govorili su oni koji je znali, u Lučanima završila osnovnu, a u Čačku srednju školu. Poznanici je pamte kao odličnog đaka, dobro, vredno i vaspitano dete iz ugledne porodice. Otac joj je, kažu, bivši fudbaler FK “Mladost”, sada funkcioner u ovom klubu, a zaposlen u fabrici namenske industrije “Milan Blagojević”. U istom preduzeću radi joj i majka. I o Lidijom mlađem bratu Lučanci pričaju sve u superlativu.

– Posle završenog Pravnog fakulteta ostala je u Beogradu, zaposlila se i udala. Pre pola godine dobila je sina. Dolazila je redovno u svoje rodno mesto, mada posle porođaja, razumljivo, nešto ređe, uglavnom su roditelji išli kod nje u Beograd. U Lučane je poslednji put došla pre nekoliko dana da iskoristi lepe dane – govorili su tiho Dragačevci.

– Baš tu da se zadesi… Baš na tom mestu da joj spadne točkić… Baš u tom trenutku da krene kamion… Da je točkić izdržao, da je bila korak-dva nazad, da je bila na bilo kom drugom mestu – jadikovao je narod.

Lidija se, pričale su radnice u prodavnicama oko zgrade gde joj žive roditelji, nimalo nije promenila od kada je otišla u Beograd. Plenila je vaspitanjem i dobrotom na svakom koraku. Nije prošla pored nikoga koga poznaje, a da se nije ljubazno pozdravila i pitala za zdravlje.

– Kažu da je beba sinoć celu noć plakala – govore potresene radnice.

Podsetimo, tragedija se odigrala juče oko 14 sati na ulazu u dragačevsku varoš iz pravca Požege.

Vozač kamiona zadržan je u policiji.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex