HOĆE LI SE OTAC DANKINOG UBICE IZVUĆI? ADVOKAT OBJASNIO ŠTA ČEKA SAUČESNIKE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Govoreći o slučaju nestale i ubijene Danke Ilić (2) iz Bora, advokat Roskić objasnio je da srodnici ne moraju biti kažnjeni ukoliko su saučesnici u sakrivanju tijela, međutim, to nije slučaj ukoliko su učestvovali u uništenju tijela.

I dalje traje potraga za tijelom Danke Ilić, ubijene djevojčice kod Banjskog polja. Osumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić (2), Srđan Janković i Dejan Dragijević nalaze se u pritvoru. Dejan Dragijević, koji je, po sopstvenom priznanju, djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, premjestio je njeno tijelo sa deponije na koju je prvobitno bilo bačeno. Njegov otac Rade Dragijević također se nalazi u zatvoru zbog sumnje da je sinu pomogao u prikrivanju zločina. I brat Dejana Dragijevića, Dalibor, bio je preveden, međutim, umro je u zatvoru i on je sahranjen u četvrtak.

Kako je objasnio bivši načelnik BIA i advokat Radiša Roskić, otac Dejana Dragijevića uopšte ne mora da bude kažnjen. Iako se već danima u javnosti spekuliše da osumnjičeni za ovaj stravični zločin kriju nešto ili nekog, pa zato šute o lokaciji tijela, Roskić smatra da postoji šansa da su zločinci bili i dobro edukovani.

  • Prema odredbama iz člana 333 krivičnog zakonika Ustava 5 predviđeno je da se neće kazniti onaj ko pruži pomoć izvršiocu krivičnog dijela poslije učinjenog djela, ukoliko mu je direktni srodnik, dakle otac, majka ili brat i sestra. Ukoliko bi se pronalaskom tijela pokazalo da je sa tijelom urađeno nešto gnusno, otvorilo bi se pitanje njihovog direktnog učešća u nekim drugim krivičnim djelima. Ne u ubistvu, ali ulazimo u saizvršilaštvo, gdje su kazne mnogo drugačije – izjavio je Roskić.

Nadležne službe i dalje neumorno rade na pronalasku tijela

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a u proteklim danima provjeravali su se svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i vještački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković radili u JKP “Vodovod” i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

Tokom prethodnih dana, policija je nakon Zlotske pećine, Lazarevog kanjona, korita rijeke Zlot, potoka, rječica i bunara na teritoriji sela, pregledala i Novo groblje u Zlotu kao jedno od mjesta gdje su ubica i njegovi pomagači možda zakopali tijelo ubijene Danke Ilić.

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u policijskoj stanici u Boru tokom zadržavanja jer je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela djevojčice Danke Ilić u četvrtak je sahranjen na groblju u Zlotu, a pogrebu je prisustvovao mali broj rođaka i prijatelja.

“Kriju još nešto”

Maja Jovanović, stručnjak za bezbjednost djece, ističe da je na brzini od 20 km/h gotovo nemoguće ne uočiti dijete i da cijeli spektar okolnosti koji prati njihovo priznanje ide ka tome da će oni biti procesuirani za krivično djelo. Međutim, kako ističe, ono što budi sumnju jeste činjenica da ne postoji nikakav smisao za prikrivanje tijela.

  • Vjerujem da postoji dodatno prikrivanje od strane osumnjičenih, koje nije samo udarac djeteta ili indicija davljenja, mislim da postoji još jedan pravac, koji je samo njima znan da bi se prikrivalo gdje su zakopali tijelo ubijene Danke Ilić – kaže Jovanović.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex