“DA NIJE STAO VOZAČ, KOJI ME JE SPASAO, ONA BI ME UBILA!” Ispovijest medicinske sestre koju je na ulici pretukla tinejdžerka: “Nisam spavala cijele noći, STRAHUJEM za bezbjednost porodice!”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“U velikom sam šoku. Noćas nisam mogla da spavam. Ja se plašim za svoju bezbednost, za bezbednost svog deteta koje ima 17 godina, za bezbednost supruga, porodice“.

Ovim rečima za „Blic“ počinje ispovest medicinska sestra J.P.N. (37) iz Niša koju je 8. septembra u Ulici generala Milojka Lešjanina, prilikom pokušaja razbojništva povredila šesnaestogodišnja tinejdžerka za koju se sumnja da je bila pod dejstvom narkotika.

J.P.N. je zadobila povrede koje su okarakterisane kao lakše, ali ono što je mnogo teže i strašnije, po njenim rečima, jeste psihička trauma koju je preživela.

– Imam oguljotine oba lakta, modricu u donjem delu leđa od pada, iznad obrva… Od telesnih su mnogo strašnije psihičke traume. Od tada ne mogu da se smirim. Ne znam uopšte kako ću ponovo tim krajem na posao da idem. Konsultovala sam advokata, ona može da bude u pritvoru najviše mesec dana. A šta će se desiti posle toga kada bude na ulici? U strahu sam i za sebe i za članove svoje porodice, poverava se J.P.N.

Povređena žena smatra da bi napad trebalo kvalifikovati mnogo teže, jer da jedan vozač nije stao i pomogao joj, moglo je sve da se završi i sa kobnim posledicama.

– To se vodi kao pokušaj razbojništva sa lakim telesnim povredama. A to što je mogla da me ubije? Što je mogla da ima nož ili nešto slično!? To nikom ništa. Smatram da se radi o pokušaju ubistva. Da čovek koji mi je pomogao nije naišao, ona ne bi stala. To što se desilo meni moglo je da se desi bilo kome na ulici, može sutra da bude neko dete ili starija žena koja možda ne uspe da reaguje i da se spasi.

Da ovaj čovek u kolima nije naišao, pitanje je šta bi bilo sa mnom. Ja bih to okarakterisala kao pokušaj ubistva a ne samo kao pokuašaj da mi uzme pare. To je bilo potpuno bez emocija. Moje reči i molbe nisu dolazile uopšte do nje. Kada sam joj rekla da ću je dati novac, na trenutak je stala, osvrnula se i videla da nema nikoga na ulici. Čim sam počela da dozivam u pomoć ona je nastavila da me tuče još više, priča J.P.N za “Blic”.

Prema njenim rečima, tinejdžerka koja je napala nju, pretila je i čoveku koji joj je pomogao.

– Čovek je stao kolima i nije izašao odmah, sigurno je pomislio – pobile se pijane žene. Ja rekla da sam zdravstveni radnik, da radim u abmulanti, i da mi je muž vojno lice samo da bih mu stavila do znanja da nisam neko sa ulice ko se tuče, već osoba koja je pošla na posao. Onda je on izašao iz kola, stavio me u automobil. Zamolila sa sam ga da mi donese delove torbice. Dok je on otišao, maloletnica je otvorila vrata, ponovo nastavila da preti: „Naći ću te ja“, „ubiću te ku… jedna“, „i tebe ću da ubijem, nastavila je da preti ovom čoveku“, seća se J.P.N. teških trenutaka.

Policija je brzo identifikovala maloletnu izgrednicu koja je privedena sudiji za maloletnike, ali je i u zgradu Višeg suda morala da bude upućena hitna pomoć jer je nastavila da se ponaša nekontolisano.

„Daj pare, daj pare, ubiću te ku… jedna“

Kako je Blic pisao, J.P.N. napad se desio 8. septembra na uglu Ulica generala Milojka Lešjanina i Drainčeve. J.P.N. koja radi kao medicinska sestra u Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu radnika pošla je na posao i kod Šivare je sisal iz autobusa. Vidfela je maloletnicu kako udara u kjedan od autobusa na stajalištu ali je nastavila ka dispanzeru.

– Čim sam prešla prugu, čula sam da neko trči. Nisam se okretala. Samo me je uhvatila za kosu I počela da viče: „Daj pare, daj pare, ubiću te ku… jedna“. Bacila me je dole, počela je da me šutira da me udara, ja sam rekla, pošto sam videla da nema nigde nikoga, čekaj daću ti novac.

Onda se ona okrenula, videla da nigde nema nikoga. Dozivala sam u pomoć onda su počele sve jače i jače batine. Ovaj mali koji je bio sa njom je čupao torbu iz mojih ruku ali nisu uspeli da je uzmu. Ko zna šta bi bilo da nije stao jedan čovek u kolima koji me je odvezao u policiju, kaže J.P.N.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker