Ženu u Srbiji proglasili ”vješticom”, život joj se pretvorio u pakao (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kako tvrdi, sve je počelo kada je njen bivši komšija, zbog imovinskog spora s Verinim ocem, ubijedio ostale komšije da je ona vračara

2057043 0604 optuzili je da je vracara pa je kamenovali ulazna vrata 2 ff

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Demolirana kuća, dva ubijena psa, batine na pijaci… Sve ovo počelo je 2013. godine da se dešava Kragujevčanki Veri Nikolić (67). Nakon toga, kako kaže, strahujući za svoj život bila je primorana da se iseli iz svoje porodične kuće u naselju Stanovo.

A sve to, jer su Veru optužili da je vještica koja je “omađijala” jednog muškarca da gleda samo u nju?!

Da situacija bude još gora, za Verin problem izgleda da niko nema rješenje. Ni posle 12 prijava, dvadesetak napada, dvije prekršajne osude, prebijanja i suđenja, nesretna žena ne smije da se vrati u svoj dom. A i da hoće – više nema gdje. Njen dom je pratkično potpuno uništen.

2057045 0602 optuzili je da je vracara pa je kamenovali unisten namestaj. 2 ff

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Kuća je demolirana, sjekirom su razvaljeni vrata i prozori, a jelke ispred kuće iščupane.

– Moje zdravlje bilo je odlično do 2013. godine. Tada se dogodio prvi napad na mene i pokušali su da me ubiju. Policija je došla i kada su izašli od komšija, pitala sam ih zašto su me ti ljudi napadali. Policajci su mi rekli da su im ispričali da sam vještica i da sam “navračala” njihovog zeta da gleda samo u mene – počinje svoju tešku ispovijest Nikolićeva.

Kako tvrdi, sve je počelo kada je njen bivši komšija, zbog imovinskog spora s Verinim ocem, ubijedio ostale komšije da je ona vračara. A onda su oni počeli da govore da pokušava da im omađija zeta… Od tada, Vera je napadnuta dvadesetak puta.

– Poslije prvog napada 2013. godine osjećala sam nemoć i strah koji nisam mogla da kontrolišem. Zapala sam u tešku krizu iz koje nisam vidjela izlaz. Doktor mi je rekao da sam pod velikim stresom i poslao me je kod psihijatra koji mi je prepisao nekoliko lijekova za smirenje. Bez njih sada ne bih mogla da živim – kaže nesretna žena i dodaje da su ubrzo nakon toga počeli da joj opadaju nokti i kosa.

Vera dodaje da je nekoliko puta razmišljala da se ubije jer iz ove situacije ne vidi izlaz…

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Da se vratim kući ne mogu. Da odem negdje, ne mogu ni to. Penzija mi je 20.000 dinara, šta mogu s tim parama? – kaže nesretna žena koja, kako kaže, živi od kuće do kuće:

“Imam rođenu sestru, pa malo živim kod nje, malo kod sestre od tetke. Postala sam prava uličarka bez sopstvenog doma”.

Kako kaže, komšije su joj upale u kuću više puta, svaki put kada ona nije tu.

– Sve što su našli su polomili. Sjekirom su mi probušili sva vrata, pobacali pokućstvo, ubacili kamenje u sobe. Jednom su me s leđa napali nasred ulice, čupali za kosu, tukli pesnicama i šutirali nogama. Spasili su me prolaznici koji su naišli, pa su me napadači odmah ostavili – kaže ona.

Kako dodaje, cijelog života je štedjela da sagradi kuću, a sada od nje nije ostalo ništa.

– Nisam išla na more, ni u banju. Zidala sam da bih imala gdje da budem kad odem u penziju i ostarim. Sada sam izgubila dom, zdravlje i zbog čega više da živim? Uličarka sam pod stare dane – kaže ona i dodaje:

“Ja da verujem u vradžbine ne bih bila razvedena žena. “Omađijala” bih nekog imućnog čovjeka, živjela bih bogato i imala mnogo para… Ne znam ko u 21. vijeku vjeruje u vračare”.

Nikolićeva kaže da je pisala zaštitniku građana u Beogradu, da je molila za pomoć i gradonačelnika Kragujevca, kao i da je sve mnogo puta prijavljivala kragujevačkoj policiji.

Kako piše “Kurir”, u njen problem uključila se i Mjesna zajednica Stanovo. Oni su, kako piše ovaj list, nekoliko puta slali dopis policiji, a ovaj slučaj preuzeo je odskora novi tužilac.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker