Zaraženi koronavirusom iz Sjenice i Tutina, smješteni i u Pančevu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U kovid zoni Opšte bolnice u Pančevu trenutno je zbrinuto oko 100 obolelih od korona virusa, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka i dodao da je u toj ustanovi smešteno i nekoliko pacijenata iz Tutina i Sjenice koji su sa lakšom kliničkom slikom.

2200117 profimedia0513592331 ls

{module Oglas 1 – 2020}

Ovuka je kazao da deo pančevačke bolnice od utorka ponovo u sistemu kovid bolnica i da prima obolele iz cele Srbije, kao i da se ka toj ustanovi preusmeravaju i ortopedski pacijenti iz Beograda.

”U četvrtak smo primili osam ortopedskih pacijenata iz KBC Zemun i oni se kod nas operišu. S obzirom da Ortopedska bolnica Banjica ponovo ulazi u kovid sistem, pacijenti sa malignim oboljenjima kostiju ubuduće će biti operisani u Pančevu, a u pomoć će dolaziti kolege sa Banjice”, rekao je Ovuka u emisiji ”Lice nacije” na TV Pančevo.

Ovuka je izrazio zabrinutost da epidemija neće trajati tako kratko, kako se optimistično verovalo u početku, i dodao da se mora naučiti živeti sa virusom Kovid-19 o kojem, kako kaže, ima mnogo nepoznanica.

{module Oglas 0 – 2020}

”Menja se klinička slika obolelih, menja se pristup lečenja, struka se prilagođava i traži rešenje. Nijedan podatak ne ukazuje da će virus nestati, a poslednja procena epidemiologa je da se 10. avgusta očekuje mogući pad”, rekao je Ovuka.

Naglasio je da se treba pridržavati mera zaštite i izbegavati preterano grljenje, ljubljenje i fizičke kontakte. Ovuka je ocenio da je zdravstveni sistem Srbije odlično odgovorio na epidemiju virusa korona, naglasivši da su mnogo bogatije zemlje ”lutale” tražeći rešenje.

”Ssvedska je dala određen model, pa je odustala od njega. Englezi su, takođe, odustali od modela koletivnog imuniteta, uz ogromne žrtve”, rekao je Ovuka.

Ovuka je naveo da se u pančevačkoj bolnici tokom prvog pika epidemije izlečilo oko 400 kovid pacijenata i da je bolnica sve vreme radila bez ispomoći drugih ustanova i sa svojim kadrovima.

Dodao je da je kapacitet pančevačke Opšte bolnice oko 550 pacijenata, a trenutno je oko 400 na lečenju u toj ustanovi. Kako je rekao, pre nekoliko godina zbog loših uslova u kojima je bila Opšta bolnica, bilo je nezamislivo da se toj ustanovi upućuju pacijenti iz drugih gradova ili najteži pacijenti iz Urgentnog centri.

Ovuka je podsetio da je u poslednjih nekoliko godina rekonstruisano 7.000 kvadrata i da je uloženo pet i po miliona evra. Najavio da će pre 2025. godine biti završena potpuna rekonstrukcija pančevacke bolnice i da će vrednost investicije biti oko 15 milijardi dinara.

”To će biti potpuno jedna moderna evropska bolnica”, naveo je Ovuka. (Kurir)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker