Žandarmerija u Novom Pazaru pojačala kontrole, čini sve da se povrati red i mir

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dva dana nakon angažovanja Žandarmerije u Novom Pazaru, u cilju povećanja bezbednosti građana, ostvareni su prvi rezultati, a život u gradu na obalama Raške i Jošanice odvija se uobičajenim tokom.

tzjzthjtzjtz

{module Oglas 1 – 2020}

Prvog dana pojačane kontrole, uglavnom zaustavljanjem i pretresanjem vozila, žandarmi su, zajedno sa novopazarskim policajcima, kod četiri osobe pronašli hladno oružje, uglavnom noževe, dok su uveče vršili kontrolu poštovanja zabrane rada ugostiteljskih objekata.

Prilikom racije otkriveno je da jedan od ugostiteljskih objekata na periferiji Novog Pazara krši tu meru i da se u njemu nalazi više od 120 gostiju. Pripadnici novopazarske policije sa Žandarmerijom su, po nalogu Komunalne inspekcije, ispraznili taj lokal zbog kršenja epidemioloških mera. Protiv vlasnika će biti podneta prekršajna prijava, koja podrazumeva “debelu” novčanu kaznu.

Građani uglavnom pozdravljaju ovakve akcije kontrole rada ugostiteljskih objekata, pogotovo jer je epidemiološka situacija u gradu i dalje nestabilna.

– Samo neka tako nastave, neka pokažu da nema privilegovanih i da zakon važi isto za sve.

{module Oglas 0 – 2020}

Nemam zamerki na dosadašnje ponašanje i rad žandarma – priča jedan od Novopazaraca koji nije hteo da mu se spominje ime.

Pretresom je kod M. H. (29) iz Novog Pazara pronađen pištolj sa 29 metaka, zbog čega je uhapšen, a po nalogu nadležnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

O bezbednosnoj situaciji u gradu i angažovanju Žandarmerije, prvi put nakon nekoliko incidenata u kojima je povređena i jedna slučajna prolaznica, oglasio se i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Poručio je da će kriminal biti pobeđen, a građani bezbedni.

– Grad je spreman za akciju i daćemo sve što možemo da pomognemo policiji i tužilaštvu kako bi se zaštitila sigurnost i bezbednost poštenih građana. Zajedno ćemo se boriti protiv kriminalaca i sigurno ćemo pobediti i povratiti mir i bezbednost u Novi Pazar – rekao je Biševac.

On je dodao da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i direktorom Policije Vladimirom Rebićem i da im je zahvalan na brzoj reakciji i pomoći da se povrate red i mir u Novom Pazaru.

(Alo)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker