Vučić: U Srbiji od sutra ZABRANA KRETANJA OD OSAM UVEČE DO PET UJUTRU

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras, posle sednice vlade, da će u Sriji biti uvedena zabrana kretanja.

1584300146 aleksandar vucic proglasio vanredno stanje u srbiji

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Od sutra u 20 sati do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, sem predstavnicima nadležnih organa koji su na zadatku i onima koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

– Od sutra od 10 sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak starijima od 65 godina, u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ako bude potrebe, biće smanjena ta granica i u seoskim sredinama na 65 godina. Moraju da ostanu u svojim kućama, molim naše stare da to razumeju – rekao je Vučić.

On je dodao da će pokušati da do svih domova dođemo uz pomoć mladih ljudi do 25 godina:

– Tamo gde ne bude moglo, otvorićemo prodavnice, da mogu da pazare od 4 do 7 ujutro, kada nikoga nema na ulicama.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Oštre kazne za one koji krše izolaciju

Kazne će biti veoma oštre za one koji krše izolaciju.

Vučić je dodao da će policija proveravati ljude iz inostranstvu koji su došli u Srbiju, a, istakao je Vučić, molili smo ih da ne dolaze.

– Od nešto više od 7.000, više od 5.000 pronađeno je kod kuće, a više od 1.650 nije bilo u svojim kućama.

Vojska Srbije će preuzeti sve zatvorene granične prelaze, bolnice i migrantske centre.

– Molim Vas da ne napadate našu vojsku, oni moraju da čuvaju bolnice, da nam korona ne uđe u bolnice – poručio je Vučić.

On je dodao da je zbog korona virusa cilj da ukine o gradski i međugradski prevoz, vozove, da nema saobraćaja uopšte.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Hrane ima, nemojte da brinete”

Što se tiče prehrambenih proizvoda, stanje je dobro. Hrane imamo na pretek, koju ćemo izvesti našim komšijama u regionu koliko budemo mogli. Posebno mislim na RS I BiH, Severnu Makedoniju i videćemo sa Crnom Gorom.

Brašna, istakao je Vučić, imamo za dve godine:

– U ovom trenutku imamo milion tona pšenice, to nam je dovoljno za 10 meseci. Sve što se hrane tiče, imamo više nego dovoljno.

“Plate neće padati, nema otkaza”

Vučić je naglasio da plate neće padati i u javnom sektoru neće biti otkaza, jer je dobro stanje u budžetu.

– Sada ćemo imati i nešto više novca zbog depresijacije dolara koja nam je smanjila javni dug. Imamo čvrstu i stabilnu ekonomiju – rekao je predsednik Srbije.

Kina nam šalje pomoć

Ono što je, kako je ocenio Vučić, najvažnija vest za večeras, jesu razgovori sa kineskim partnerima.

– Moje obraćanje od pre dve večeri naišlo je na veliku pažnju, mnoge kompanije žele da pomognu. Kina nam šalje veliku pomoć, sve što smo tražili, odobrili su – najavio je Vučić.

Šta podrazumeva policijski čas

Policijski čas je naziv za administrativnu meru koja znači ograničavanje kretanja građana radi održavanja javne sigurnosti, osim u određenom vremenskom periodu u toku dana koji određuje nadležni organ. To praktično znači da građani neće moći da izlaze iz svojiih domova osim u vremenu koje odrede nadležni i osim u situacijama kada je izlaženje neizbežno.

Policijski čas se uvodi kao jedna od mera uz proglašeno vanredno stanje u nekoj zemlji. Do sada se obično vezivalo za noćne sate, ali u situaciji epidemije korona virusa one bi mogle da podrazumevaju celodnevno trajanje.

Svaka osoba koja se nađe na ulici za vreme policijskog časa može biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Iste mere su zbog rapidnog širenja korona virusa uvedene i u drugim evropskim zemljama kao što su Italija, Španija, Francuska, Austrija… (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex