Vrhovni kasacioni sud delegira ko će zadužiti predmet Skarep

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, osumnjičenom da je pre više od dve godine ubio Fahrudina Skarepa (22), još uvek nije počelo, a odluku o tome koji će sud zadužiti predmet trebalo bi uskoro da donese Vrhovni kasacioni sud, saznaje radio Sto plus.

fahrudin skarep

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Iako se ubistvo desilo na teritoriji pod nadležnošću Višeg suda i tužilaštva u Novom Pazaru, predmet je dodeljen njihovim kolegama u Užicu. Više tužilaštvo u tom gradu je letos završilo istragu i sudu podnelo optužni predlog, tereteći Beloicu za krivično delo ubistvo na mah.

Umesto potvrde optužnice i početka suđenja, Viši sud u Užicu se proglasio mesno nenadležnim, pa je spise predmeta 25. oktobra predao Višem sudu u Novom Pazaru, jer se zločin desio na teritoriji Tutina, koja je pod njegovom ingerencijom.

Iz Višeg suda u Novom Pazaru su nam odgovorili da spisi predmeta nisu kod njih, već da su prosleđeni Vrhovnom kasacionom sudu, radi odlučivanja o tome kojem sudu će predmet biti delegiran.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Vrhovni kasacioni sud nam je potvrdio da je predmet kod njih i da bi uskoro trebalo da bude doneta odluka o tome pred kojim sudom će biti suđeno Beloici.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Tužilaštvo ga je optužilo da je počinio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker