Volonteri uz Novi Pazar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U prevazilaženju teške situacije zbog velikog broja pacijenata i konstantnom deficitu stručnog kadra i medicinskog osoblja, veliki doprinos daju volonteri Novog Pazara.

IMG 20200708 130730 673 copy 800x450 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Oni se dobrovoljno, bez ikakve finansijske nadoknade, organizuju u tri smene kako bi pomogli lekarima u borbi protiv korona virusa. Volonteri apeluju na sve humane ljude da im se pridruze.

Oni se, kažu, ne boje korone. Pridržavaju se propisanih epidemioloških mera. Poslednjih nedelju dana grupa volontera nesebično pomaže tehničkom, ali i medicinskom osoblju novopazarske Opšte bolnice. Uglavnom su zaduženi za utovar i istovar preteških boca sa kiseonikom koje svakoga dana unose u crvenu kovid zonu. Nije im lako, ali znaju da rade pravu stvar. Na svakom odeljenju ispred svake bolničke sobe ubace po dve boce kiseonika.

{module Oglas 0 – 2020}

Doza straha postoji, ali veruju da ih odela štite od zaraze, a želja da pomognu je, kažu, jača od svakog straha. Neki od volontera su čak uzeli odmor kako bi mogli da pomognu.

“Sve ovo radimo srcem. Mi smo dobrovoljci i nismo plaćeni za posao koji obavljamo. Ne daj Bože da se mi razbolimo, ja ne znam ko bi radio sav ovaj posao”, kaže Elvis Koničanin koji je po profesiji nastavnik biologije.

Poslednjih sedam dana u Opštu bolnicu stiglo je mnogo donacija iz zemlje i inostranstva. Da nije bilo ovih humanih i vrednjih ljudi, to ne bi imao ko da istovari i smesti. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker