Više od 300 ljekara u Novom Pazaru i Tutinu želi vakcinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Više od 300 zdravstvenih radnika u Novom Pazaru i Tutinu izjasnilo se da želi da primi vakcinu protiv korona virusa koja će, prema najavama iz Zavoda za javno zdravlje, stići narednih dana, objavio je danas radio Sto plus.

hbfhtrh

{module Oglas 1 – 2020}

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kazao je da je, nakon inicijalnog anketiranja, u toku izjašnjavanje zdravstvenih radnika o tome koju vakcinu žele da prime.

“Kako je Srbija nabavila vakcine dva proizvodjača (Sputnjik V i Fajzer Bajontek), sada se zdravstveni radnici izjašnjavaju koju žele da prime. Kada se izjasne, poslaćemo trebovanja i onda će nam Koordinaciono telo javiti kojeg dana će nam isporučiti vakcine kako bismo napravili punktove”, rekao je Spahić.

{module Oglas 0 – 2020}

On je dodao da očekuje da će biti vakcinisani radnici u kovid odeljenjima domova zdravlja u Novom Pazaru i Tutinu, Opšte bolnice u Novom Pazaru, Specijalne bolnice u Novopazarskoj Banji i Doma za smeštaj lica ometenih u razvoju u Tutinu. U prvom krugu vakcinisano je 75 korisnika i radnika Gerontološkog centra i 15 zdravstvenih radnika u Novom Pazaru.

(Nova.rs, Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker