VAŽNO! Nove odluke Štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svi oni koji budu imali simptome virusa Korona od sada će se javljati lekarima u Medicini rada u Novom Pazaru, saopšteno je na Štabu za vanredne situacije.

krizni stab 21.03full

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Brojevi ove ambualnte objavljeni su na sajtu novopazarskog Doma zdravlja, kao i mobilni telefoni izabranih lekara.

brojevi

“U skladu sa merama Vlade Srbije, a u cilju sprečavanja širenja novog Korona virusa, zdravstvena ambulanta “Medicine rada”, u Ulici Dimitrija Tucovića bb, određena je za prijem pacijenata koji su febrilni, koji imaju respiratorne zdravstvene tegobe ili temperaturu. Telefoni za kontakt su: 020 311 077, 064 88 17 492, 064 88 17 498 i 064 88 17 499”, stoji na portalu Doma zdravlja.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

U vremenu od 7 do 18 časova, u ambulantu se mogu javiti svi koji imaju navedene tegobe, bez obzira da li im je zdravstvena knjižica overena ili ne i bez obzira na izabranog lekara.

Na Štabu je saopšteno i da će prostor ispred svih zdravstvenih ustanova biti redovno dezinfikovan.

Inspekcijske službe kontrolisale su danas udaljenost stolova u restoranima i kafićima, a igrališta neće biti u funkciji. Kako je rečeno na Štabu za vanredne situacije neka igrališta će biti razmontirana.

Dostupna je volonterska pomoć za starije od 65 godina.

Međutim, njima će biti dozvoljen izlazak iz kuća nedeljom od 4 sata ujutru do 7 ujutru za kupovinu i to u četiri marketa koji će tada raditi u Novom Pazaru – Idea, Maxi i u dva Amanova objekta (Stara lučna zgrada i Čerkez mahala).

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Na Štabu je bilo reči i o odluci da se na jednom mestu ne sme naći više od pet ljudi.

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara doneo je, u skladu sa merama Vlade Srbije, odluku o zatvaranju svih restorana, ugostiteljskih objekata i tržnih centara. Po rečima Dzemila Divanefendića, načelnika Gradske uprave i člana Štaba, odluka stupa na snagu večeras u 20 sati.

“Naše inspekcijske službe kontrolišu i primenu mera Vlade koje se tiču okupljanja više od pet ljudi na jednom mestu. Do zatvaranja lokala, inspekcija će kontrolisati primenu propisa da udaljenost između lica mora biti dva metra.” (rtv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.