UZELI, A SAD SE PRAVE LUDI: Dvojica bivših radnika opštine Novi Pazar proneverili 14,5 miliona, do sad vratili samo 30.000 dinara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NOVI PAZAR – Bivši radnici lokalne samouprave Novog Pazara Denis Rastoder i Darko Drmanić, koji su pravosnažno osuđeni zbog pronevere preko 14,5 miliona dinara, do sada su u gradsku kasu vratili 30.304 dinara, objavio je danas radio Sto plus.

IUOLUILHI

{module Oglas 1 – 2020}

Presudom Apelacionog suda u Kragujevcu iz oktobra 2018. godine, Rastoder i Drmanić su obavezani da na ime štete Gradu isplate iznos od 9.305.575 dinara, a Drmanić sam vrati iznos od 5.238.335 dinara u roku od jedne godine.

Kako je prošle godine istekao taj rok, Gradsko pravobranilaštvo je Osnovnom sudu podnelo predloge za izvršenje, na osnovu kojih je javni izvršitelj odredio “plenidbu dve trećine zarade Drmanića, odnosno polovine ukoliko je minimalna”, kao i naplatu novca sa bankovnog računa Rastodera.

“Do sada je od Drmanića naplaćen iznos od 30.000 dinara, a Rastodera 304,58 dinara”, odgovorili su iz Odeljenja za finansije.

{module Oglas 0 – 2020}

Ukupan dug dvojice bivših radnika Gradske uprave raste iz dana u dana jer se od oktobra prošle godine, do isplate svih obaveza, obračunava zatezna kamata.

“Gradsko pravobranilaštvo je preduzelo sve pravne radnje kako bi zaštitilo imovinski interes Grada i pokrenulo postupke koji su sada u nadležnosti suda i javnog izvršitelja. Postupci će trajati sve do konačne naplate celokupnog potraživanja”, kazali su u Gradskom pravobranilaštvu.

Prema saznanjima radija Sto plus, predmet naplate proneverenog novca nalazi se kod javne izvršiteljke Danke Ristanović, ali ona nije odgovorila na pitanja upućena elektronskom poštom.

Drmanić i Rastoder su proneverili i 3.445.880 dinara iz budžeta Srbije, pa su presudom Apelacionog suda u Kragujevcu obavezani da taj novac solidarno vrate, ali još uvek nije poznato da li su to i uradili.

{module Oglas 2 – 2020}

Njih dvojicu je taj sud, zbog zloupotrebe službenog položaja, pravosnažno osudio na 14 meseci zatvora, koje su odslužili.

(Kurir.rs/Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker