Upoznajte Emira, omiljenog konobara u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U kafeteriju Multimedijalnog centra mušterije dolaze zbog svega toga, ali najviše zbog Emira Brničanina, mladića sa Daunovim sindromom, koji je postao omiljeni konobar i koji svakom gostu ulepša dan i popravi raspoloženje

thumbs b c bf9b582ee82db27c739cc1c68399ccab

{module Oglas 1 – 2020}

Pored tekstilne, obućarske i drvne industrije, Novi Pazar u poslednjih nekoliko godina postao je i grad ugostiteljske delatnosti. Svako gradsko i prigradsko naselje u tom gradu ima po nekoliko kafeterija ili tradicionalnih kafečajnica. U neke od tih lokala Novopazarci odlaze zbog kvalitetne i ukusne kafe ili zbog pristupačnih cena i usluge. U kafeteriju Multimedijalnog centra mušterije dolaze zbog svega toga, ali najviše zbog Emira Brničanina, mladića sa Daunovim sindromom, koji je postao omiljeni konobar i koji svakom gostu ulepša dan i popravi raspoloženje, javlja Anadolu Agency.

Ovaj dvadesetogodišnjak zaposlen je u Kulturnom centru Novi Pazar kroz program Nacionalne službe za zapošljavanje. To njemu nije prvo radno iskustvo. Ranije ga je angažovala i turska kompanija iz sektora konfekcije, LC Waikiki, u svojoj prodavnici u Novom Pazaru.

20201212 2 45828187 60576477

{module Oglas 0 – 2020}

Na novom poslu se, priča Emir, dobro snašao i obavlja ga bez poteškoća.

“Kada gost dođe, ja mu poželim dobrodošlicu, kažem bujrum, izvolite i pitam šta želi da pije. Sve ja mogu sam, da spremim kafu, u mašinu da ubacim sudove da se peru, a volim i ja da perem šolje i čaše u sudoperi. Ovaj posao je lep i hoću ovde uvek da radim”, rekao je Emir, omiljeni konobar Novopazaraca.

On ne samo da je omiljen među gostima, omiljena je osoba među 60 zaposlenih u Kulturnom centru. Oni koji znaju šta se krije iza njegovog osmeha, kažu da Emir srećan dolazi na posao, a kući se nakon posla vraća pomalo umoran, ali još veseliji i zadovoljniji.

“Mnogo mi je lepo ovde, stvarno. Kolege volim, a i oni mene. Svi su dobri prema meni. Radimo zajedno, jer ima puno posla”, kaže Emir.

{module Oglas 2 – 2020}

Pored njega, direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić izborio je sredstva i angažovao je još jednog mladića sa Daunovim sindromom. Ranije je u toj ustanovi bila zaposlena i gluvonema osoba. Iz te ustanove su za AA kazali kako im nije cilj da Emir i njegovi drugari budu angažovani samo kako bi dobijali platu, već i kako bi se integrisali, sticali radne navike i veštine.

Zadatak svih zaposlenih u toj ustanovi je da stalno pričaju šta osobe sa Daunovim sindromom mogu, a ne šta ne mogu. Dugoročni cilj je otvaranje kafeterije u bašti Kulturnog centra koja će zapošljavati osobe sa Daunovim sindromom. Rukovodstvo Kulturnog centra već radi na tom projektu u saradnji sa Gradskom upravom Novog Pazara.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker