U štrajk glađu dok ne ode uprava bolnice u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ili će biti odgovora na postavljene zahtjeve, ili će biti moje dženaze, poručio je Ruždija Šabotić, novinar iz Novog Pazara, najavljujući da će u ponedjeljak započeti štrajk glađu. Štrajk će trajati sve dok se ne ispune njegova četiri zahtjeva o kojima je govorio još tokom protesta ispred Opšte Bolnice u Novom Pazaru, ali i na svom Facebook profilu.

ruzdija sabotic 3 696x469

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

{module Oglas 1 – 2020}

Ruždija Šabotić je izgubio dva člana porodice od posljedica koronavirusa . On je bio jedan od građana koji su danima protestovali ispred Opšte bolnice Novi Pazar tražeći pravdu i istinu.

Zbog neispunjenja zahtjeva koje su ostali građani i on tražili danima ispred Opšte Bolnice Novi Pazar, Šabotić je odlučio da od ponedjeljka započne štrajk glađu.

“Nije bilo smjena ili ostavki, nisu se ljekari uključili u proteste, tužilaštvo nije pokrenulo istragu, nije objavljen spisak donacija na internetu, nijedan zahtev nije uspunjen nažalost”  rekao je Šabotić.

“Nisam spreman da ćutim na organizovani zločin koji se desio u bolnici, nisam zaboravio naše preminule, neću dizvoliti da nam se ponovi tragedija sa ovom nesposobnom upravom OB Novi Pazar. Ostavke ili smjene Mahmutovića , Đerleka i uprave, krivična odgovornost, gdje i za šta su upotrebljene donacije, ovo su zahtevi jer nemamo više građana za umiranje”, poručio je Šabotić.

{module Oglas 0 – 2020}

Među razlozima najavljenog štrajka nalazi se i to što se ljekari Opšte Bolnice nisu priključili građanima koji protestuju ispred OB Novi Pazar.

Šabotić smatra da ljekari nije trebalo da ćute i čekaju da Đerlek bude postavljen na novu funkciju, a da se  Mahmutović vrati na stari pa da onda progovore.

“Ja  mislim da je trebalo mnogo ranije da reaguju i ljekari i ostalo osoblje  bolnice i da obaveste javnost o stanju u bolnici. I sada su oni ta glavna karika koja može smeniti Mahmutovića i upravu bolnice, kao i Đerleka.. Oni jedini znaju i imaju dokaze šta  i kako se događalo u bolnici. Ljekari moraju prvo radi sebe a onda i radi građana, izaći sa dokazima kako bi tužilaštvo  počelo da djeluje, i pokrenulo krivične postupke protiv odgovornih. Veoma važna stavka su i donacije, i opet su tu ljekari ti koji moraju izaći sa istinom, kako bi se saznalo o eventualnim zloupotrebama”, rekao je Šabotić za Nova.rs.

U javnosti se pominje prinudna uprava u OB Novi Pazar koju bi činili stručnjaci iz drugih gradova Srbije.

Šabotić smatra da Novi Pazar i ovaj deo Srbije imaju stručnjake koji bi mogli da vode ovu instituciju.

“Siguran sam da Novi Pazar ima stručnjaka koji će profesionalno voditi bonicu i dovesti je u zadivoljavajuće  stanje. Treba nam nestranačka  ličnost, mendžer profesionalac, pošten i sa kičmom, koji će svim stranačkim  ličnostima reći ne. Ta osoba treba da uvede red, da specijalizacije i napredovanja dobijaju sposobni a ne stranački poslušnici. On mora ukinuti praksu 3,5,7 i 12 hiljada eura, koliko mora platiti mladi ljekar da bi dobio posao. Nikakva prinudna uprava nam nije potrebna, jer je ovo do sada bila ta prinudna, diktatorska, stranačka uprava. Potrebna nam je normalna, sposobna uprava koja će dovesti bolnicu u normalno radno stanje. Obavezno direktor iz Novog Pazara, inače sve drugo bi bilo još jedno novo poniženje”, naglasio je Šabotić.

{module Oglas 2 – 2020}

On smatra da se stanje  ponovo kompikuje i da se povećava  broj zaraženih i da hitno moraju delovati nadležne  institucije koje moraju  smeniti Mahmutovića i sadašnju  nesposobnu upravu, jer se plaši  da će građani ovog dijela Srbije  imati reprizu , sa sličnim  ili još gorim posledicama. „ Ovo je i glavni razlog mog štrajka gladju, jer mi preminule ne možemo  vratiti, ali sa novom upravom, možemo spremnije dočekati drugi talas korone, i sa mnogo manje žrtava.

“Ovaj štrajk  glađu  radim za građane Novog Pazara, Sandžaka ali  i cijele Srbije, da opomenem, i pomognem da se probudimo i spremnije dočekamo, katastrofu u najavi”, rekao je na kraju za portal Nova.rs Ruždija Šabotić jedan od građana koji više nedjelja protestuju ispred OB Novi Pazar tražeći smenu direktora ove institucije dr Meha Mahmutovića i njegovih saradnika ali i odgovore na druga pitanja.

Izvor: Nova.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex