U Srbiju stiglo milion kineskih vakcina (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je avion “Er Srbije” kojim je Srbiju iz Kine dopremljeno milion doza vakcine kompanije ”Sinofarm”.

hjtdzjtz

{module Oglas 1 – 2020}

“Ovo je neverovatna stvar, ne znam da li ljudi to razumeju”, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je dobila ovoliku količinu kineske vakcine. Kako kaže, to je značajan dokaz saradnje i prijateljstva Srbije i Kine.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da joj je velika čast što je sa predsednikom Srbije dočekala vakcine kineske kompanije.

“Kina je prva zemlja na svetu koja je obećala da će njena vakcina biti globalno javno dobro. Vakcina je odobrena 30. decembra prošle godine i evo već stiže u Srbiju. Nadam se da će dolazak kineske vakcine doprineti suzbijanju epidemije u Srbiji”, izjavila je ambasadorka Kine.

{module Oglas 0 – 2020}

Predsednik Srbije rekao je da je ovo veliki dan u borbi protiv koronavirusa.

“Ja sam bio toliko drzak da sam predsednika Kine, pošto je kineska vakcina skupa, i po tom pitanju molio da nam pomognu”, naveo je Vučić.

On je najavio da će u ponedeljak stići još oko 20.000 doza Fajzerove vakcine, a potom i 250.000 doza vakcine Sputnjik V.

“Srbija je jedna od retkih zemalja koja može da se pohvali ovolikom količinom vakcina. Za nas je važno da smo dobili ove doze vakcina jer moramo da vakcinišemo i vojsku, ali i radnike koji rade u trgovinama. Na listu ćemo staviti i novinare, to je bio zahtev Udruženja novinara Srbije. Od ponedeljka će i oni moći da se vakcinišu. Biće spasene hiljade života i to je najvažnija misija”, naglasio je Vučić.

Vučić je najavio da će Srbija polovinom godine imati pet do šest različitih vakcina.

“Preko Kovaksa ćemo videti da nabavimo i Astra zeneka vakcinu, a tražićemo i Moderninu. Imaćemo pet, šest različitih vakcina do juna“, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je ponosan na odnose Srbije i Kine i rekao da će se nastaviti zajednička borba protiv virusa.

{module Oglas 2 – 2020}

“Vakcine smo dobili preko bilateralnih ugovora. Preko Kovaksa nismo još dobili nijednu vakcinu, ali dobićemo, Oliver Varhelji je dobar čovek. Mi moramo da mislimo i na jesen, biće nam potreban i Kovaks program i drugi”, rekao je predsednik Srbije.

“Za sedam, osam dana ću da se vakcinišem ja. Važno je da nisam bio prvi, da kažu sebe si spašavao. Mnogo važnije je da vakcinu prime stariji ljudi”, naveo je predsednik Srbije.

On je istakao da bi kineska vakcina mogla uskoro da dobije odobrenje i za vakcinisanje dece od 3 do 17 godina i postala bi prva vakcina sa tom dozvolom. Za sada, ova i druge vakcine odobrene su za starije od 18 godina.

Vučić je istakao da se Srbija bori pre svega za zdravlje svojih građana, a onda i za očuvanje ekonomije.

{source}<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-k6ORdRx57I?start=1440″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker