U Srbiji se od danas moguće elektronskim putem prijaviti za vakcinaciju protiv korone

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građani Srbije od jutros mogu da se prijave elektronskim putem za vakcinaciju protiv virusa korona, kao i da odaberu koju vakcinu žele da prime.

vakcina 7 696x469

{module Oglas 2 – 2020}

Na portalu “E-uprava” otvoren je upitnik – formular u koji je potrebno unijeti jedinstveni matični broj, ime i prezime, mejl adresu, broj telefona, kao i opštinu u kojoj zainteresovani želi da primi vakcinu.

Nakon toga moguće je izjasniti se između dvije opcije – da li ste zainteresovani za bilo koji tip vakcine koji je odobren za upotrebu u Srbiji ili želite da se vakcinišete određenom vakcinom.

Građanima koji odaberu mogućnost da biraju određeni tip vakcine ponuđene su na izbor vakcine pet proizvođača: “Pfizer-BioNTech” i “Sputnjik” koje se već upotrebljavaju u Srbiji, ali i one koje još nisu dostupne u Srbiji – “Sinofarm”, “Moderna” i “Astra Zeneca”.

{module Oglas 1 – 2020}

Između ponuđenih vakcina moguće je odabrati jednu ili više.

Nakon odabira vakcine, odgovara se na pitanje da li zainteresovani ima neko specifično oboljenje, a ukoliko ima, bira između ponuđenih odgovora sa opisom specifičnih oboljenja.

Takođe, potrebno je navesti i da li građanin ima takve zdravstvene probleme zbog kojih ne može da napusti mjesto stanovanja.

{module Oglas 0 – 2020}

Na sajtu e-uprave objašnjeno je da se popunjavanjem formulara ne daje saglasnost za vakcinaciju već isključivo iskazuje interesovanje za primanje vakcine protiv COVID-19, te napominje da se u svakom trenutku to interesovanje može promijeniti ili obrisati.

“Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod ljekara i ukoliko se odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati”, navodi se na sajtu “E-uprave”.

Na kraju formulara potrebno je dati saglasnost za obradu podataka Institutu za javno zdravlje “Batut” koji će odrediti datum i mjesto vakcinacije osobi koja je pokazala interesovanje ovim formularom.

Interesovanje mogu da iskažu i strani državljani sa prijavljenim boravkom u Srbiji koji, umjesto matičnog broja, treba da unesu evidencioni broj stranca, dok osobe bez prijavljenog boravka u Srbiji treba da unesu broj pasoša.

Izvor:Agencije

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker