U Srbiji otvoreni parkovi i šetališta, od 4. maja počinju sa radom restorani i kafići

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na konferenciji za novinare predstavnik Stranke Pravde i pomirenja Edin Zećirović govorio je o izdavanju dozvola za kretanje tokom policijskog časa, koje se kako kaže, radi selektivno.

tan2020 4 27 1148494 1 710x473

{module Oglas 1 – 2020}

On je je komentarisao i objavljene fotografije na društvenim mrežama, kada se pojavila krv u reci.

Ispred ove stranke Edin Zećirović tražio je da se objavi spisak ljudi u Novom Pazaru, koji imaju dozvole za kretanje tokom policijskog časa, jer se, kako kaže, dozvole izdaju selektivno.

Poslednjih dana putem društv

Od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se u niima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih prepruka prevencije oboljenja, izjavio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je na konferenciji u Palati Srbija rekao da se od danas dozvoljavaju i treninzi na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio.

“Vidjećemo naknadno šta se može učiniti za one sportove koji su u zatvorenom. Vrlo brzo će i ta odluka biti donijeta”, dodao je Tiodorović.

{module Oglas 0 – 2020}

Od 4. maja obnavlja se međugradski saobraćaj, kao i gradski saobraćaj u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu, ali bez klimatizacije.

Istog dana, 4. maja, počeće sa radom i restorani i kafići, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

Od 8. maja, počinju sa radom i tržni centri, ali uz ograničeni broj korisnika i poštovanje socijalne distance, kao i korišćenje zaštitnih sredstava kako prodavca, tako i mušterija.

Tiodorović je saopćio i da će 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

“Razlog otvaraća vrtića je da bi omogućili onim parovima koji počinju sa radom i koji imaju djecu, a nemaju gdje da ih ostave”, rekao je Tiodrović.

Pozvao je poslodavce na razumjevanje da radnike i radnice koji nemaju gdje da ostave djecu oslobode dolaska na posao.

U Srbiji će avio prevoz ponovo biti uspostavljen od 18. maja , najavio je Tiodorović i dodao je da će to biti moguće prema preporukama svetskih avioagencija i uz sagledavanje epidemiološke situacije.

{module Oglas 2 – 2020}

On je rekao da će svi koji će početi da rade u narednom periodu morati da se dobro pripreme da sprovedu sve mjere i obaveze koje će propisati Ministarstvo zdravlja, Republička komisija za zarazne boelsti i Institut za javno zdravlje.

“Oni će pripremiti instrukcije da budemo u skladu sa onim što je cilj, a to je da se zaustavi zaražavanje, smanje rizici i da funkcionišemo kao normalno društvo”, rekao je Tiodorović.

Izvor: Tanjug

enih mreža pojavila se fotografija krvi u reci u Novom Pazaru, pa je Zećirović pozvao nadležne da reaguju, kako bi se pokrenula istraga o tom slučaju.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker