U Srbiji još pet osoba zaraženo korona virusom, ukupno 24

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je danas u Srbiji testirano 25-oro ljudi od čega je pet pozitivno na korona virus. Time je u našoj zemlji ukupan broj zaraženih korona virusom 24.

koronavirus covid 19 epidemija belgija laboratorija testovi analize 2

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Lončar je istakao da je od pet novoobolelih samo jedan zadržan na lečenju, a preostala četiri pacijenta su izolovana u svojim stanovima, jer se odećaju dobro i nema potrebe da budu u bolnici.

“Njih četvoro već je otišlo kući, biće u kućnoj izolaciji jer nemaju nikakav razlog da budu u bolnici. Jedan pacijent ostaće na daljem praćenju jer se požalio na neke tegobe, da bi se završila dijagnostika do kraja”, objasnio je Lončar.

Kako je dodao, ta osoba nema nikakve teže simptome niti komplikovanu sliku.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Do večeras u 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 185 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Jedan pacijent zaražen novim korona virusom, koji leži u KC Vojvodina, ima težu kliničku sliku bolesti i nalazi se na odeljenju intenzivne nege, ostalih 18 imaju lakšu kliničku sliku bolesti u stabilnom su stanju i dobro se osećaju, kaže direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović.

On je za Tanjug rekao da se u Klinici za infektivne bolesti u Beogradu leči osam pacijenata koji su inficirani virusom Kovid – 19, da je njihovo zdravstveno stanje stabilno, da skoro svi imaju lakšu kliničku sliku bolesti.

“Dvoje pacijenata ima umereno tešku kliničku sliku, ali ne zahtevaju nikakve mere intenzivnog lečenja. Svi se nalaze na odeljenju opšteg tipa i njihovo stanje je u potpunosti stabilno”, naglasio je Stevanović.

Podseća da svi građani koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom ili dolaze iz područja koje su pod intenzivnom transmisijom virusa, kao što je Italija, a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave nadležnom epidemiologu.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Simptomatologija koja bi bila indikacija za pregled je visoka temperatura, intenzivan kašalj, bolovi u grudima, otežano disanje”, pojasnio je Stevanović.

Napominje da osobe koje imaju simptome respiratorne infekcije, prehlade, treba da ostanu kod kuće, ali da budu u stalnom telefonskom kontaktu sa epidemiološkom službom ili svojim nadležnim lekarom.

Kontakt telefoni nadležnih epidemioloških službi prema mestu prebivališta mogu se pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja.

Niš: Pacijenti zaraženi korona virusom u stabilnom stanju

Od četiri pacijenta koji su zaraženi novim korona virusom, a leče se u Klinici za infektivne bolesti KC Niš, jedan ima blage, umerene simptome uzrokovane virusom, a drugi ne pokazuju simptome bolesti.

Pacijent sa blagim simptomima je stabilan, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja, saopštio je KC Niš.

“Ostala tri hospitalizovana pacijenta, za sada, ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, navode u KC Niš.

Pacijenti su u Klinici za infektivne bolesti KC Niš zbrinuti 10. marta uveče i 11. marta ujutro.

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.