U Priboju uvedena vanredna situacija zbog širenja korone

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane povećanim brojem lica koja su sa povišenom temperaturom i respiratornim simptomima tokom vikenda, javila za pomoć u zdravstvenim ustanovama, Opštinski štab za vanredne situacije u Priboju, doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na prostoru te opštine.

Priboj slika 1 Stab za vanredne situacije u Priboju foto A.Rovcanin 1024x768

{module Oglas 1 – 2020}

U Priboju će od sutra biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i poštovanje fizičke distance od dva metra. Zabranjeno je organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodičnih okupljanja.Takođe, zatvaraju se i svi bazeni i velnes centri, dok se radno vreme kafića i trgovinskih radnji ograničava se na period od 7 časova ujutru do 22 časova, a broj osoba u ugostiteljskim objektima ograničava se tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica.

-Za sada imamo ličnu zaštitnu opremu koju dobijamo od Ministarstva zdravlja i ZC Užice, a i veliki broj ljudi žele da nam doniraju sredstva čiju pomoć prihvataju da bi imali rezerve u slučaju povećanja broja pacijenata. Što se tiče kadra u Domu zdravlja smo povećali broj lekara u kovid ambulanti sa tri lekara u jednom danu.

{module Oglas 0 – 2020}

Pacijenti moraju biti strpljivi zbog same procedure vađenja laboratorijskih nalaza i snimanja pluća. U opštoj bolnici Priboj postoji problem sa umorom lekara, specijalisti su nam jako opterećeni i da ovo potraje duže moramo tražiti pomoć iz drugih zdravstvenih ustanova – kazao je doktor direktor Doma zdravlja doktor Vladimir Milinković dodajući da je slična situacija i sa kapacitetima u Užicu i Beogradu tako da pribojski lekari po preporucima ministarstva primenjuju sve metode lečenja kao i tamo.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

– Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Priboj da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama – navodi se u odluci Štaba za vanredne situacije.

Inače u Priboju je do sada registrovano 29 obolelih lica od kovida, dok su dve osobe preminule.

PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.