U Priboju uvedena vanredna situacija zbog širenja korone

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane povećanim brojem lica koja su sa povišenom temperaturom i respiratornim simptomima tokom vikenda, javila za pomoć u zdravstvenim ustanovama, Opštinski štab za vanredne situacije u Priboju, doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na prostoru te opštine.

Priboj slika 1 Stab za vanredne situacije u Priboju foto A.Rovcanin 1024x768

{module Oglas 1 – 2020}

U Priboju će od sutra biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i poštovanje fizičke distance od dva metra. Zabranjeno je organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodičnih okupljanja.Takođe, zatvaraju se i svi bazeni i velnes centri, dok se radno vreme kafića i trgovinskih radnji ograničava se na period od 7 časova ujutru do 22 časova, a broj osoba u ugostiteljskim objektima ograničava se tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica.

-Za sada imamo ličnu zaštitnu opremu koju dobijamo od Ministarstva zdravlja i ZC Užice, a i veliki broj ljudi žele da nam doniraju sredstva čiju pomoć prihvataju da bi imali rezerve u slučaju povećanja broja pacijenata. Što se tiče kadra u Domu zdravlja smo povećali broj lekara u kovid ambulanti sa tri lekara u jednom danu.

{module Oglas 0 – 2020}

Pacijenti moraju biti strpljivi zbog same procedure vađenja laboratorijskih nalaza i snimanja pluća. U opštoj bolnici Priboj postoji problem sa umorom lekara, specijalisti su nam jako opterećeni i da ovo potraje duže moramo tražiti pomoć iz drugih zdravstvenih ustanova – kazao je doktor direktor Doma zdravlja doktor Vladimir Milinković dodajući da je slična situacija i sa kapacitetima u Užicu i Beogradu tako da pribojski lekari po preporucima ministarstva primenjuju sve metode lečenja kao i tamo.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

– Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Priboj da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama – navodi se u odluci Štaba za vanredne situacije.

Inače u Priboju je do sada registrovano 29 obolelih lica od kovida, dok su dve osobe preminule.

PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker