U Novom Pazaru vakcinisano 325 osoba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Od kada je počela imunizacija stanovništva protiv korona virusa, zaključno sa jučerašnjim danom u Novom Pazaru vakcinisano je ukupno 325 osoba. Prema oceni direktora Zavoda za javno zdravlje, odziv medicinskog osoblja je na zadovoljavajućem nivou.

fhtrjuzt

{module Oglas 1 – 2020}

Istraživali smo kakvo je interesovanje Novopazaraca za vakcinaciju. Mišljenja su podeljena, a značajan broj građana zbog, kako objašnjavaju, nedostatka proverevnih infarmacija, izražava sumnju po pitanju vakcinacije.

Proces imunizacije stanovništva u Novom Pazaru počeo je pre 19 dana, kada su stigle prve doze Fajzerove vakcine za korisnike Gerontološkog centra. Proteklog vikenda stiglo je i 250 novih doza za vakcinaciju zdravstvenih radnika, koja je, kako ističe direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić, uspešno završena.

”Odziv je bio relativno dobar, uprkos činjenicama da je veliki broj zdravstvenih radnika u prvom krugu oboleo, čak negde od 250 i 300. I trenutno imamo obelelih, samo u Zavodu za javno zdravlje 6, ali ako kažemo da je 250 zdravstvenih radnika vakcinisano, onda možemo reći da je odziv solidan”, ocenio je Spahić.

{module Oglas 0 – 2020}

Doktor Spahić je kazao da zabrinjava rezultat istraživanja koji ukazuje da značajan procenat stanovništva u Srbiji ne veruje u postojanje virusa. S druge strane, ističe, nije zanemarljiv ni broj onih koji iskazuju interesovanje za vakcinaciju.

”U toku jučerašnjeg i današnjeg dana dobio sam više telefonskih poziva da se građani interesuju na koji način da se prijave i na koji način da dođu do vakcine. Dobro je što postoji više vakcina i što ćemo imati dovoljno doza, a na svakom građaninu je da se odluči da li će da se vakciniše ili neće. Naš stav kao nauke je da je ovo jedina metoda da se vratimo u normaln životne tokove. Samo adekvatan lek i uspešna vakcina mogu da nam pomognu da se izborimo protiv ovog virusa,” rekao je Spahić.

Doktor Spahić je naglasio da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna; da postpraznični period, koji pokazuje koliko smo bili disciplinovani i poštvali mere, i dalje traje, te da se očekuje porast broja obolelih.

”Dobro je što je za ovaj talas karakteristična blaža klinička slika,” kaže Spahić i upozorava da su mere i dalje na snazi, te da nije vreme za opuštanje. (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker