U Novom Pazaru ulica po poginulom vojniku sa Košara, uprkos protivljenju BNV

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ulica Murska u Novom Pazaru od sada će se zvati Nasera Vučelja, po Novopazarcu koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije poginuo tokom bitke na karauli Košare, 1999. godine, odlučili su odbornici Gradske skupštine.

ydfhthtr

{module Oglas 1 – 2020}

Naser je živeo u toj ulici, a imao je 21 godinu kada je kao pripadnik 125. motorizovane brigade pogonio u reonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare.

Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima u ovom gradu usvojila je ranije zahtev porodice Vučelj i Vojske Srbije da se Murska ulica, u kojoj je živeo, nazove po Naseru.

Zeleno svetlo za promenu naziva ulice dalo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i pored negativnog mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Saveta za međunacionalne odnose za koja je navelo da “nisu pravno obavezujuća”.

{module Oglas 0 – 2020}

BNV je u obrazloženju negativnog mišljenja navelo da, imajući u vidu da je Vlada Srbije pristupila ažuriranju adresnog registra, Grad Novi Pazar treba da izradi predlog odluke o imenovanju svih ulica u gradu čime bi se rešili svi pojedinačni slučajevi.

Odluku o promeni naziva ove ulice doneli su odbornici kasno sinoć na sednici koja će biti nastavljena danas, jer je juče tokom 15 sati rada usvojena tek trećina od predviđenih 75 tačaka dnevnog reda.

Pred odbornicima će danas, između brojnih tačaka, biti i izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije tokom epidemije korona virusa u Novom Pazaru, koji ima blizu 150 stranica, a u kome nema podataka o broju umrlih žitelja ovog grada od korona virusa. (RSE)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker