U Novom Pazaru se grade tržni centri, restorani, turistički kompleks sa hotelima, stadion sa UEFA standardima…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Grad Novi Pazar stavio je na rani javni uvid materijal za izradu Plana detaljne regulacije parcele u okviru KO Banja u Novom Pazaru, koja je predviđena za izgradnju sportsko-turističkog kompleksa.
ghnrtgjktjetz

{module Oglas 1 – 2020}
Kako je navedeno u planskoj dokumentaciji koju je izradio JP Zavod za urbanizam Grada Novog Pazara, a čiji je naručilac Grad, na okvirnoj površini od oko 57 hektara planirana je gradnja fudbalskog stadiona po pravilniku UEFA 4 kategorije, za minimalno 8.000 gledalaca, sa svim potrebnim pratećim sadržajima po pravilniku UEFA.

– Kako je lokacija na 5 kilometara od centra grada, potrebno je obezbediti i dovoljan broj parking mesta u okviru kompleksa za posetioce. Predviđen je i prostor za pretežno turističku namenu (turističko-rekreativni centri), uz dve saobraćajnice, biciklističku i pešačku stazu, s obzirom na očekivani značajan saobraćajni promet po izgradnji stadiona – navedeno je u planu.

Dodaje se i da se deo pod šumom zadržava, uz uređivanje trim staza, mtb staza i sličnih sadržaja.
{module Oglas 0 – 2020}

– Realizacijom ovog planskog rešenja stvaraju se uslovi za izgradnju sportsko-turističkog kompleksa, čime bi se obogatila ponuda u svrhu banjskog turizma – stoji u planskoj dokumentaciji.
 
Suat Ljajić, direktor JP Zavod za urbanizam Grada Novog Pazara, rekao je za eKapiju da bi izrada planske dokumentacije za ovaj projekat trebalo da bude završena do kraja ove godine, nakon čega bi usledila izrada projekta.

– Očekujemo da će procedura izrade projektne dokumentacije i građevinska dozvola biti završeni polovinom 2021, kada bismo mogli da govorimo i o početku gradnje – rekao nam je Ljajić.

Prema njegovim rečima, s obzirom da još uvek nije završena izrada planske dokumentacije i da idejno rešenje još uvek ne postoji, nema tačnih kapaciteta za stadion i ceo kompleks.

– Kada se završi rani javni uvid, plan ide imaocima javnih ovlašćenja i onda od njih dobijamo uslove o ostalim kapacitetima. Projektnim zadatkom dato je da će stadion imati otprilike 8.000 gledalaca, a mi smo dali mogućnost da na ostatku parcele bude predviđena i gradnja hotelskog kompleksa uz šume, koje su takvom jednom kompleksu potrebne, kao i adekvatno saobraćajno rešenje.

Osim hotela, dodaje naš sagovornik, u okviru turističkog kompleksa nalaziće se i dodatni sportsko-rekreativni sadržaji.

Na pitanje da li će kompleks imati i bazene sa termalnom vodom, Ljajić kaže da to za sada nije predviđeno, ali da se ispod parcele predviđene za gradnju verovatno nalaze termalne vode, s obzirom na blizinu stare i nove Pazarske banje, tako da ni izgradnja takvih kapaciteta nije isključena.

Kada je reč o stadionu, Ljajić podseća da će taj projekat finansirati Kancelarije za javna ulaganja.

{module Oglas 2 – 2020}

– Novi Pazar je jedan od gradova u Srbiji koji bi trebalo da dobiju stadion po UEFA 4 standaru, a vrednost projekta je oko 20 mil EUR. Pored terena za fudbal, kompleks stadiona će imati više od 50% sadržaja i za druge namene, ne samo sportske, nego i turističke, poslovne i rekreativne, pa će se u sklopu stadiona naći i tržni centri, restorani i prostorije za fitnes – navodi Suat Ljajić.

On napominje da će novi stadion biti grinfild investicija, jer Gradski stadion u Novom Pazaru nije ispunio uslove i parametre ovog projekta, kao što su površina, pristup stadionu sa svih strana i drugo.

Inače, prošle godine najavljivana je i rekonstrukcija Gradskog stadiona i izgradnja novih sadržaja kao što su internat i spa za fudbalere, ali Ljajić kaže da se za sada od toga odustalo.

(ekapija)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker