Tutin: Samo 14 od 200 zdravstvenih radnika se prijavilo za vakcinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Epidemiolog Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović kazao je danas da je neprijatno iznenađen slabim odzivom medicinskog osoblja za vakcinisanje protiv korona virusa u tom gradu.

{module Oglas 1 – 2020}

Eminović je za radio Sto plus naveo da se od 200 zaposlenih prijavilo svega njih desetak, za šta on kao epidemiolog u gradu sa nestabilnom epidemiološkom situacijom „ne može da nađe razlog i razumevanje“.

„Dobro je što smo u prvoj dekadi januara vakcinisali 11 štićenika Doma za smeštaj lica sa smetnjama u razvoju i četiri radnika u tom domu, ali mi nije jasan razlog tolikog nepoverenja u vakcinu zdravstvenih radnika“, naglasio je.

On je potvrdio povećanje broja inficiranih od nevembra pošle godine, još više za vreme novogodišnjih praznika, uz naglašavanje da dolazak dijaspore i bliski kontakti koji su u tim prilikama pravljeni nisu i jedini uzročnici pogoršanja situacije.

{module Oglas 0 – 2020}

„Krizni štab donosi mere sa zakašnjenjem, kontrola je neadekvatna, mere se zato i ne primenjuju, za šta se optužuje narod. Time se samo izbegava odgovornost onih koji su zaduženi za njihovo sprovođenje“, ocenio je dr Eminović.

Prema njegovim rečima, stanje u Tutinu je bolje u odnosu na jun i jul prošle godine, ali da nije izvučeno dovoljno pouka iz tog perioda.

„Svedoci smo bahatosti svih direktora bolnica u Sandžaku, koji se obračunavaju sa neistomišljenicima, što za rezultat ima manjkavosti i nizak stepen kvaliteta zdravstva. Zato mislim da bi epidemiološki proces u Sandžaku ovih dana bio značajno lošiji da nismo imali ono užasno prokužavanje stanovništva tokom leta“, ocenio je epidemiolog.

Komentarišući visoku stopu smrtnosti medicinskog osoblja, doktor Eminović je podsetio da je u Tutinu od Covid-19 preminulo dvoje zaposlenih i da je obolevanje i umiranje lekara problem kojem se mora posvetiti posebna pažnja. (Beta, Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker