Tutin: Mještani Đerekara uznemireni zato što im pretovareni kamioni lome seoski asfalt

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Žitelji pešterskog sela Đerekare, kažu da se svakodnevno odvozi stotine kubika oblove građe i da su teški kamioni, koji tovare po pedeset do šezdeset kubika drveta, i da će uništiti asfalt u ovom selu.

Screenshot 20200919 080548 Facebook 735x400

{module Oglas 1 – 2020}

-Problem je što niko od nadležnih službi ne spriječava pretovar kamiona. Kamioni s velikim utovarima, mimo svih propisa, uništavaju naše seoske puteve. Ovih dana je situacija takva da više nije moguće doći do naših zaselaka i kuća, navodi se u zajedničkom saopštenju mještana.

Objašnjavaju da će se narednih dana, obratiti Komunalnoj policiji i inspektorima za saobraćaj.

Navode da više ne žele da trpe neodgovorno ponašanje preduzeća „Srbija Šume” odjeljenja u Tutinu, da je neophodno da se čitava situacija uozbilji i da se zavede red.

{module Oglas 0 – 2020}

– Svaki odjel u šumi, gdje se vrši sječa, ima prostor za odlaganje balvana. Znači tegljači ne treba na glavnom seoskom putu da se okreću i da navlače balvane, jer na taj način uništavaju puteve. Ranije, dok se poštovao red, to nikada nije rađeno. Zna se u svakom odjelu pored puta ima prostor za odlaganje balvana i niko nije izlazio s balvanima na put, a sada više nije tako, navode mještani.

Mještani ističu da kamioni „Srbija Šume” pored makadamskih puteva, uništavaju i asfaltirani seoski put. Asfalt pod teretom pretovarenih kamiona stalno puca i stalno se lomi.– Pod teretom puca i magistralni put Tutin-Sjenica.

– Mještani ističu da je bolje da Komunalna policija i saobraćajna policija, kao i inspektori za saobraćaj počnu da rade svoj posao nego da mještani sami uzimaju pravdu u svoje ruke. Pritom upozoravaju i preduzeće „Srbija Šume“ da će morati popraviti asfalt, na svakom mjestu gdje se ukažu pukotine.

Izvor Tutinske novine

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker